Parca nu puteam sa las sa treaca ziua mea... fara un tort preparat in casa :))) Ca doar sunt si eu un bucataras :)))) am ales acest tort incredibil de delicios, de o finete extraordinara si pot sa va spun ca m-am indragostit iremediabil de el, asa ca l-am si pus imediat in topul deserturilor favorite!
Reteta am vazut-o la Laura Vitale...care mi se pare una dintre cele mai senzationale culinarese ever!
Se separa ouale, se pun albusurile intr-un vas (eu cu galbenusurile am preparat o praji delicioasa cu visine).
Se ia o farfurie cu diametrul de 21, 3 cm... se asaza cu fata in jos pe o hartie pergament si se traseaza un cerc urmarind marginea ei.
Pergamentul se intoarce cu fata liniata in jos pe o tava speciala de copt ( eu am folosit tava de cuptor).
Se incinge cuptorul la 150 de grade.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si vanilia lingura cu lingura. Secretul este ca albusurile sa fie bine mixate cu zaharul astfel incat atunci cand probezi sa nu mai simti zaharul intre degete (mixati cu rabdare, dureaza in jur de 7 minute).
Folosind o spatula incorporam otetul si amidonul dar cu mare grija sa nu dezumflam albusurile.
Asezam apoi lingura cu lingura albusurile pe hartia pe care am trasat cercul si avem grija sa construim practic forma de tort.
Vom tine la cuptor blatul timp de 50 de minute. Il vom lasa apoi sa se raceasca complet.
Frisca o vom mixa cu zahar( eu am pus dupa gust si cu putina vanilie (optional).
Decoram Pavlova cu frisca si cu fructe de padure din blesug, de ce nu si cu capsuni dupa inspiratie!
https://www.youtube.com/watch?v=EP4zNAtrMQ0