Gomboti cu prune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 16 Aug 2011 | 6108 vizualizari

 

Hmmm,,, am fost usor sceptica in ceea ce priveste aceasta reteta de gomboti cu prune, insa rezultatul final m-a surprins intr-un mod extrem de placut. Sunt deosebit de gustoase iar in combinatie cu dulceata si smantana sunt absolut divine.


Din multitudinea de variante pentru aceasta reteta, o prezint si pe a mea, adaptata ,,,

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 50 gr gris
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1/2 kg prune
  • 250 gr branza de vaci
  • 150 gr faina de grau
  • esente de  vanilie si scortisoara
  • Pentru crusta de pesmet
  • 50 gr unt
  • 200 gr pesmet
  • zahar si scortisoara dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cum se prepara reteta de gomboti cu prune

Pasul I

Prunele, spalate si curatate de samburi, le pudram cu zahar vanilat si scortisoara.

Untul se bate impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam apoi grisul, branza, esentele si oul, omogenizand compozitia obtinuta.  Incorporam faina si framantam aluatul, cu o consistenta potrivita.

Intre timp pregatim pesmetul. 

Intr-o tigaie, topim untul, adaugam pesmetul sfaramat, avand grija sa amestecam continuu pentru a nu se arde. Potrivim gustul cu zahar si scortisoara.

Pasul II

Din aluatul obtinut formam bilute in mijlocul carora vom aseza o pruna (sau o jumatate, in functie de marime) - aluatul il modelam intre palme astfel incat sa acoperim in intregime fructul. Dupa ce am terminat de modelat toate bilutele, le adaugam intr-un vas cu apa fierbinte, lasandu-le pe foc (fara a da in clocot) pana cand se ridica la suprafata.

Scurgem gombotii cu prune de apa cu ajutorul unei palate, le trecem prin pesmet si le servim, calde sau reci, impreuna cu un strop de smantana.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei 1

18.08.2011, 21:47

RuxyRux 1

18.08.2011, 21:49

De-ai stii cat le iubesc...de regula le fac cu compozitie de cartofi...asa le stiu de cand sunt copil...am pus reteta ta la favo...mi se pare foarte usoara...si am sa le pregatesc si eu...multumesc scumpa Dya

Dya Daniela Andrei 1

18.08.2011, 22:06

Mi-au placut tare mult,,, insa cred ca sunt mai gustosi prajiti,,, cu prima ocazie cand am timp liber ii voi pregati si in aceasta varianta, cu cartofi,,,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nuci, prune, scoici si ciupercute umplute