Astazi pe 10 noiembrie se implinesc 3 ani de cand am intrat in familia harnicilor bucatarasi, oameni dragi, frumosi cu care am impartit si retete delicioase dar si multe zambete si bucurii. Bucataras.ro, este familia minunata in care te poti simti exact ca acasa! Ma bucur din toata inima ca am avut ocazia sa va cunosc nu numai virtual si sa descopar prieteni si oameni deosebiti pe care ii port cu drag in suflet!
Va multumesc tuturor!
Laptele se incalzeste usor si in el se pune vanilia.
Untul moale se mixeaza cu galbenusurile si zaharul pudra in jur de 12 minute pana zaharul este topit complet apoi se adauga coaja razuita de portocala.
Faina se cantareste si apoi se cerne.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
In compozitia de unt se adauga jumatate din cantitatea de albus si jumatate din cantitatea de faina. Se adauga laptele si restul de faina, apoi praful de copt. la sfarsit se incorporeaza restul de albus.
Separam compozitia in doua vase.
Intr-un vas se adauga cacaoa si se amesteca bine.
Formele se ung cu unt.
Cuptorul se incinge la 180 de grade.
Se adauga o lingura din compozitia alba, apoi o lingura din cea cu cacao si deasupra o lingurita din cea alba. Apoi schimbam si punem o lingura din compozitia cu cacao, apoi o lingura din cea alba si deasupra o lingurita din cea cu cacao. Ne jucam cum vrem noi cu culorile, desigur putem sa le si marmoram.
Coacem briosele pentru 20 de minute.
Le scoatem din forme dupa ce s-au racit si le servim cu placere, sunt un deliciu :)