Arata ca un tort, dar va asigur ca e o placinta delicioasa :)
Aluatul este unul foarte bun si manevrabil.
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, rezulta o coca elastica care se va lasa la crescut pana isi va dubla volumul( depinde cat este de cald in bucatarie, poate dura si o ora si jumatate).
Se amesteca ingredientele pentru umplutura si se lasa deoparte.
Cand a crescut aluatul, se ia si se pliaza de trei ori apoi se intinde usor( atat de usor incat eu am intins cu mana foaia ).
Se intinde umplutura peste foaie.
Se pliaza parte peste parte apoi se rasuceste cu grija( se poate sa iasa putin umplutura dar nu va speriati, sau puteti renunta sa o rasuciti)
Se aseaza in forma( eu am pus-o intr-o forma mare de tort cu inel detasabil pe care am tapetat-o cu ulei si faina).
Se coace pentru 25 de minute( pe programul de o ora de patiserie la 180 de grade).
Intre timp se prepara sosul amestecand iaurtul cu smantana, ouale, zaharul si vanilia.
Dupa cele 25 de minute scoatem placinta si turnam cu grija sosul deasupra.
Mai lasam inca 35 de minute placinta la cuptor.
Dupa ce scoatem placinta o lasam putin sa se raceasca apoi o desprindem usor din forma.
Se poate taia si calda, combinatia e grozava... asa ca placinta e minunata :)