Moelleux au chocolat

de RuxyRux in Prajituri, 13 Noi 2013 | 7300 vizualizari

 

O reteta delicioasa by Jamie Oliver...aceste mici minunatii se pot servi direct cu lingurita din cupe individuale in care se si pun la cuptor, sau se pot servi ca si briose daca le veti lasa mai mult la copt sa se intareasca ....este alegerea voastra :)

 

INGREDIENTE

  • 50 gr unt
  • 240 gr ciocolata neagra 70 sau 75%( Jamie precizeaza 300 gr)
  • 150 gr zahar brun
  • 4 oua
  • vanilie
  • 50 gr faina
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Se preincalzeste cuptorul la 210 grade.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi, apoi se lasa vasul deoparte sa se raceasca usor.

Se ung formele cu unt( daca aveti si doriti sa le faceti in cupe individuale, folositi-le pe cele ceramice de sufleu). Eu am avut forme de silicon.

Se mixeaza untul cu zaharul si vanilia pana devine cremos. Se adauga ouale pe rand si se amesteca bine dupa fiecare, apoi faina si praful de sare. Turnam ciocolata si mixam usor pana se omogenizeaza complet.

Punem in forme compozitia si le introducem in cuptor.

Daca dorim sa fie moi prajiturile le lasam cca 8 minute la cuptor, daca le dorim sa arate ca in imagine le lasam inca 6 minute.

In oricare varianta am alege sa le preparam prajiturelele sunt delicioase :)

Multumesc Jamie :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu dovleac