Moelleux au chocolat

de RuxyRux in Prajituri, 13 Noi 2013 | 7556 vizualizari

 

O reteta delicioasa by Jamie Oliver...aceste mici minunatii se pot servi direct cu lingurita din cupe individuale in care se si pun la cuptor, sau se pot servi ca si briose daca le veti lasa mai mult la copt sa se intareasca ....este alegerea voastra :)

 

INGREDIENTE

  • 50 gr unt
  • 240 gr ciocolata neagra 70 sau 75%( Jamie precizeaza 300 gr)
  • 150 gr zahar brun
  • 4 oua
  • vanilie
  • 50 gr faina
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Se preincalzeste cuptorul la 210 grade.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi, apoi se lasa vasul deoparte sa se raceasca usor.

Se ung formele cu unt( daca aveti si doriti sa le faceti in cupe individuale, folositi-le pe cele ceramice de sufleu). Eu am avut forme de silicon.

Se mixeaza untul cu zaharul si vanilia pana devine cremos. Se adauga ouale pe rand si se amesteca bine dupa fiecare, apoi faina si praful de sare. Turnam ciocolata si mixam usor pana se omogenizeaza complet.

Punem in forme compozitia si le introducem in cuptor.

Daca dorim sa fie moi prajiturile le lasam cca 8 minute la cuptor, daca le dorim sa arate ca in imagine le lasam inca 6 minute.

In oricare varianta am alege sa le preparam prajiturelele sunt delicioase :)

Multumesc Jamie :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

Bruschete cu brânză și mărar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 15.08 la 10:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose fluturas