Fragede...dar atat de fragede incat se topesc in gura...iar in combinatie cu gemul de prune si cel de cirese amare...sunt o nebunie delicioasa :)......inspiratia mea a venit de la Bucataresele vesele si dragalase...carora le multumesc tare mult :)
Eu am redus cantitatile ingredientelor la jumatate :)
Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si laptele, desi in general eu procedez asa numai cu drojdia proaspata( insa am vrut sa respect reteta). Am lasat la dospit maiaua la loc cald in bucatarie.
Faina am cernut-o intr-un vas mare si am amestecat-o cu restul ingredientelor si apoi cu maiaua. Am framantat un aluat elastic pe care l-am impartit in doua bucati egale. La mine aluatul a cerut mai multa faina decat era prevazut in reteta( probabil difera si tipul fainii asa ca atentie, daca se mai simte nevoia mai adaugati cate putin).
Se topeste untul( cele 75gr). Se lasa la racit.
Fiecare bucata am intins-o subtire intr-un dreptunghi pe o suprafata infainata si apoi am uns-o cu unt topit si am presarat putina faina deasupra.. Rulam cu grija foaia intr-un sul( nu va speriati daca mai curge putin unt pe afara).
Din fiecare sul vom taia bucati aproximativ egale. Mie mi-au iesit 12 bucati.
Punem pe o foaie de copt bucatile si le lasam la loc cald( eu am folosit foaie pergament) pentru 30 de minute la crescut.
Fiecare bucatica de aluat se va intinde pe o suprafata infainata , apoi se va aseza umplutura la un capat si se va rula cu grija astfel incat sa nu curga gemul. La mine asta se intampla mereu de regula, deoarece imi plac cornuletele umplute cu mult gem si nu ma prea pot abtine sa pun mai putin :)...
Cornuletele se coc pana se rumenesc usor, eu le-am pus la 180 de grade pentru fix 20 de minute.
Lasam cornuletele la racit si le tavalim prin zaharul pudra vanilat....ma bucur ca am ales aceasta reteta...sunt grozave :) Inca o data, multumiri dragelor Bucatarese vesele :)