Placinte cu branza

de RuxyRux in Prajituri, 11 Dec 2013 | 15586 vizualizari

 

By Ruxy desigur :)
Ma gandeam intr-o zi...cred ca ar trebui sa deschid o placintarie...voi bucatarasii mei dragi, de mi-ati calca pragul...ati primi si-n plus acasa :) BONUS :D...lasand povestile din vis la o parte...aceste placinte au iesit MINUNATE! Abia le-am scos din cuptor, sunt calde... Va imaginati cum miroase in toata casa? Arome pe alese, vanilie, portocala, rom...si-un aluat magic :) Va astept cu drag! :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina( plus in jur de 100-150 gr pentru infainat)
  • 400 gr zahar
  • un praf de sare
  • 300 ml lapte dulce
  • 3 oua potrivite
  • 100 ml ulei vegetal
  • 300 gr smantana grasa
  • 1 plic de praf de copt
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja razuita de portocala
  • Umplutura:
  • 400 gr urda( eu am avut o cutie urda cu smantana Olimpus)
  • 250 gr branza dulce( traditionala)
  • 250 gr telemea( Hochland de vaca)
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Decor:
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • 1 lingura de lapte
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Aluatul nu este unul complicat, din contra extrem de simplu.

Cernem faina intr-un lighean pentru cozonac. Punem zaharul deasupra, praful de copt si drojdia uscata.

Ne ocupam de ingredientele lichide.

Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si cu o furculita( tel) le mixam bine.

Intr-un vas, punem laptele pentru a-l incalzi usor si in el smantana si toate aromele: vanilia, coaja de portocala si romul. Adaugam galbenusurile, apoi uleiul si amestecam bine. Este foarte important sa verificam tot timpul ca lichidul sa ramana cald si nu fierbinte. Dam vasul deoparte si turnam compozitia peste ingredientele solide din lighean. Avem de framantat in jur de zece minute pana aluatul se desprinde usor de vas. Daca la inceput va parea lipicios, nu va speriati, pe masura ce-l framantati devine mai elastic si mai dens. Lasam aluatul la crescut, acoperind vasul cu un stergar. Eu de regula il las la loc cald in bucatarie langa aragaz.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam bine branza cu zaharul, adaugam aromele si la sfarsit galbenusurile. Punem vasul la rece.

Dupa o ora, a crescut frumos si-l vom lucra.

Infainam bine cu o mana de faina suprafata de lucru. Punem aluatul si-l acoperim si deasupra cu faina.

Urmeaza sa-l pliem spre interior si de fiecare data il vom infaina pana nu mai este deloc lipicios.

Ii dam forma de sul si il impartim din ochi in 3 bucati mari.

Punem doua bucati in lighean si pastram una pe masa de lucru. Vom imparti bucata in 3 bucati mai mici.

Infainam suprafata de lucru si intindem cu mana aluatul. Avem de ales ce forme dam placintelor, rotunde, dreptunghiulare( portofele)... In mijloc punem o lingura doua de umplutura si impachetam placinta.

Incingem cuptorul la 200 de grade pe programul de patiserie.

Tapetam tava cu foaie de copt si asezam cu grija placintele. Inainte sa le punem la cuptor le ungem cu galbenus amestecat cu lapte.

Coacem placintele pentru 25-30 de minute( in functie de cuptor).

Dupa ce scoatem tava, o lasam putin sa se raceasca si mutam placintele pe un grilaj la racit.

Le vom pudra cu zahar pudra vanilat, sau le vom servi ca atare.

Delicioase!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foi fragede si branza dulce