Ciocolata iubita a copilariei mele :)...dulce, dar cremoasa si sfaramicioasa, foarte, foarte delicioasa...exact asa cum o stiu de la mama :)
Apa se pune pe foc si se incalzeste usor, se adauga zaharul si se lasa la fiert in jur de 12 minute. Cu cat siropul este mai gros si mai legat. cu atat ciocolata va fi mai sfaramicioasa. Puteti testa cu o lingurita, luati putin sirop si dati-i drumul sa curga inapoi in vas, ultima picatura care ramane pe lingurita nu mai curge ci formeaza o pelicula groasa.
Se trage vasul de pe foc, se pune tot untul si se amesteca pana ce se topeste.
Urmeaza sa adaugam laptele praf si la sfarsit cacaoa pe care o vom trece prin sita.
Omogenizam compozitia bine. Pregatim o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, eu o ung si deasupra cu putin ulei.
Turnam ciocolata, o nivelam si o lasam la temperatura camerei sa se lege. Dupa ce incepe sa se intareasca o putem da la rece( eu am scos-o pe terasa, e frig destul). Foarte repede va fi gata, dureaza cam o ora si jumatate, doua.
Se portioneaza si se serveste.
Eu am taiat-o in batoane si am infoliat fiecare bucata in parte si le voi pastra la rece.
E MINUNATA.... si-are un gust fantastic de copilarie :)