RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI317
Retete

Cobbler cu fructe

In Prajituri la 6 Sep 2013

Fructele se spala se taie in bucati se stropesc cu esenta de rom, cu zeama de lamaie, vanilia,  siropul de artar( sau zaharul brun dupa caz), praful de cardamon...se lasa deoparte sa se intrepatrunda aromele... Se pun la robot migdalele si se macina( dupa dorinta le putem macina mai...

Chocolate moelleux

In Prajituri la 4 Sep 2013

Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Dupa ce se topeste se lasa deoparte. Se pune la mixer untul moale, se mixeaza 1 minut, se adauga zaharul, vanilia si se mai mixeaza pana zaharul se topeste. Se adauga ouale rand pe rand, mixam dupa fiecare. Ciocolata se adauga usor la amestec....

Tarta rustica cu prune si rom

In Prajituri la 3 Sep 2013

Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, esentele, oul, si 300 gr faina, se framanta usor, se adauga laptele, se framanta din nou si la sfarsit cele 50 gr faina ramasa.  Aluatul se infaineaza cu o lingura de faina si se infoliaza, se da la rece 30 de...

Brownie noisette cu ciocolata si zmeura

In Prajituri la 31 Aug 2013

Topim untul si apoi in el topim ciocolata noisette, amestecam bine apoi dam deoparte vasul de pe foc. Mixam ouale cu zaharul si vanilia pana isi tripleaza volumul( aprox zece minute). Turnam apoi ciocolata topita si la sfarsit faina si praful de copt pe care il stingem cu zeama de lamaie....

Prajitura cu prune

In Dulciuri la 30 Aug 2013

Galbenusurile le amestecam cu laptele( rece) , vanilia si coaja de lamaie, apoi ulterior vom adauga untul topit. Albusurile  zi zaharul pudra se mixeaza ca la bezea. Peste galbenusuri vom adauga o jumatate din bezeaua de albus, apoi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si...

Musaca de cartofi

In Mancaruri cu carne la 30 Aug 2013

Cartofii spalati si curatati se taie in felii si se pun la fiert pana sunt aproape facuti. Pieptul de pui se toaca la masina.( putem face asta si inainte sa-l avem gata pregatit) Cascavalul se razuie pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile. Incingem uleiul de masline...

Prajitura cu migdale, mere si pere

In Prajituri la 28 Aug 2013

Pentru aluatul de tarta cu migdale va recomand aceasta reteta : http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-migdale-si-crema-de-nectarine-50319.html si avem nevoie de doar jumatate din cantitate...  Exceptand pregatirea blatului este mai mult decat rapida, simpla si delicioasa :)...

Tarta cu migdale si crema de nectarine

In Prajituri la 27 Aug 2013

Preparam blatul : Amestecam untul moale cu faina, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, amestecam bine, adaugam si oul batut cu apa rece si la sfarsit migdalele macinate. Facem un aluat pe care-l dam la rece aproximativ 30 de minute. Din acest blat precizez ca ies doua tarte, astfel ca am dat...

Cheesecake cu gem si zmeura

In Prajituri la 26 Aug 2013

Tin sa va spun de la inceput ca este un desert dulce dar perfect echilibrat daca veti servi cu zmeura proaspata, se vor combina bine cele doua gusturi, dulce si acrisor :) Daca renuntati la gemul de zmeura puteti suplimenta zaharul din blat cu inca 50 gr. Daca alegeti aceasta varianta...

Prajitura cu lamaie

In Prajituri la 21 Aug 2013

Foile se prepara usor amestecand si framantand un aluat, care se va da la rece pana ne ocupam de crema.   Rupem aluatul in 6 bucati.  Se intind foarte usor foile si nu se rup( asta e de bine). Eu am copt foile la 180 de grade in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se tin nu...

Sos rapid pentru saramura de peste

In Peste la 11 Aug 2013

  Pentru sucul condimentat : http://www.bucataras.ro/retete/suc-de-rosii-condimentat-36724.html Ardeii si rosiile le coacem. Ardeii ii curatam de seminte si ii taiem fasii. Rosiile le vom da pe razatoare. Se incinge uleiul in tigaie se adauga 5 catei de usturoi tocati marunt si se...

Rulada cu crema de lamaie si zmeura

In Prajituri la 7 Aug 2013

Punem toate albusurile intr-un vas si le vom mixa bine ca la o bezea. Galbenusurile le vom amesteca cu praful de sare si apoi cu zaharul pana le vom deschide la culoare. La galbenusuri punem si coaja de lamaie apoi zeama si faina cate putin amestecand bine. Adaugam un sfert din bezeaua de...

Gratin rapid de dovlecei si branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2013

Dovlecelul se rade se presara cu foarte putina sare si dupa doua trei minute se stoarce de zeama.( in sita sau in pumn cum doriti). Se amesteca cu galbenusurile, branza faramitata( 250 gr), smantana, mararul( sau patrunjelul dupa caz sau ambele), turmericul,  uleiul de masline si...

Nougat glace

In Prajituri la 19 Iul 2013

Mie mi-au iesit doua tavi( cele de chec). Am tapetat ambele tavi cu folie de prospetime. Migdalele cum spuneam le-am copt 7 minute la 200 de grade) Am intins o foaie pergament pe suprafata de lucru, pe care am uns-o cu putin unt. Intr-o tigaie am pus zaharul( 200 gr), cu grija sa nu...

Moelleux au chocolat cu zmeura

In Prajituri la 18 Iul 2013

Zmeura se spala si se scurge.  Intr-un vas se topeste untul pe baie de aburi si apoi in el se topeste ciocolata. Se amesteca bine si se lasa la racit. Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul in jur de 7 minute. Se adauga ciocolata topita in compozitie se...

Tartine de vinete cu avocado

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2013

VInetele se coc in modul in care v-ati obisnuit. Eu am o tava cu ochiuri  dese pe care o pun direct pe flacara aragazului. Se curata si se pun in vasul robotului impreuna cu avocado si uleiul de masline. Daca nu aveti un robot care sa toace bine ingredientele, folositi-va de mixerul cu...

Prajitura de vara cu fructe

In Prajituri la 15 Iul 2013

Fructele se taie in bucati mici. Este ideal sa nu fie extrem de zemoase, daca este asa totusi, se pot scurge intr-o sita. Untul moale se mixeaza 1 minut, se adauga pe rand galbenusurile, amestecam bine dupa fiecare, apoi zaharul si vanilia si se mai mixeaza pana se topeste in jur de 3 sau 4...

Branza marinata pane

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2013

Marinam branza o ora intr-un amestec de ulei de masline , turmeric, oregano, busuioc. Pregatim 3 farfurii una cu oul batut, una cu faina si una cu pesmet. Luam fiecare bucata de branza o trecem prin oul batut, apoi prin faina, din nou prin oul batut si apoi prin pesmet.  Lasam branza...

Sufleu de branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2013

Se amesteca branza faramitata cu galbensurile, iaurtul si smantana. Se pune pesmetul si se mixeaza bine( sau cu un tel). Albusurile le batem spuma moale si punem jumatate din cantitate peste compozitia de branza amestecand bine. Restul de jumatate il amestecam usor prin invaluire( usor)....

Muffins marmorate cu Nutella

In Prajituri la 8 Iul 2013

Se incinge cuptorul la 180 de grade pe programul de patiserie. Mixam untul cu zaharul, vanilia, pana devine o spuma( in jur de 2 minute), se adauga ouale pe rand , mixam bine dupa fiecare, apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Umplem formele( eu am pus de silicon) cam pana la...

Pandispan cu visine si iaurt

In Prajituri la 3 Iul 2013

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, timp de 10 minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga pe rand uleiul, mixam bine dupa el, apoi iaurtul, lingura cu lingura, apoi faina si praful de copt. Pregatim tava , o tapetam cu foaie de copt, turnam compozitia si punem visinele spalate,...

Chiftelute de legume cu branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2013

Se prepara simplu, se rade dovlecelul se presara sare pe el si se lasa deoparte cateva minute. Se rade ceapa, morcovul pe razatoarea mica, ciupercutele, apoi cartoful. Punem si dovlecelul bine scurs de zeama printr-o sita. Legumele mexicane le punem la blender impreuna cu usturoiul. Amestecam...

Gogosi ( doughnuts )

In Dulciuri la 1 Iul 2013

Se amesteca faina, zaharul, vanilia, laptele, smantana( sau frisca), ouale, uleiul si praful de copt cu un tel intr-un vas pana obtinem o compozitie omogena. Se pregateste aparatul dupa instructiuni). Asta inseamna, curatam cu un servet putin umed aparatul, il uscam cu un servet uscat si numai...

Tort de ciocolata

In Torturi la 25 Iun 2013

Va spun de la inceput ca am respectat reteta pas cu pas ...si asa va sfatuiesc si pe voi sa faceti in caz ca nu doriti doar probe( cu sau fara succes)... Apa si zaharul (100 de gr din total) se pun intr-un vas pe foc, se amesteca si cand a dat un clocot se trage  de pe foc, se adauga...

Degetele de pui pane cu sos dulce de iute

In Pui la 25 Iun 2013

Taiati carnea in fasiute( de dimensiunea unui deget). Stropiti-o cu zeama de lamaie. Adaugam sosul dulce de iute, sarea, turmericul si piperul. Amestecam bine carnea cu sosul si lasam pentru 30 de minute la marinat. Pesmetul se amesteca la robot cu fulgii de porumb. Ouale se bat cu...

Bulete de cascaval si branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2013

Cascavalul se rade impreuna cu branza intr-un vas mare. Ouale se bat cu berea si se toarna peste branza si cascaval. se adauga, faina, pesmetul, piperul. Se formeaza buletele si se dau prin pesmet.  Prajim buletele la foc mediu si le scoatem intr-un vas tapetat cu servet de...

Desert pandispan cu caise

In Prajituri la 20 Iun 2013

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu zaharul  si vanilia se bat spuma (ca la bezea). Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza.  Jumatate din cantitatea de albusuri se pune deasupra maionezei de ou, se amesteca bine si se adauga faina, praful de sare...

Supa crema de avocado si zucchini

In Vegan / Raw vegan la 18 Iun 2013

Simplu ca buna ziua, totul la blender, vrrrrmmmm, vrrrmmmmm...si gata, potrivim gustul sa ne placa...si iata o supa raw...minunata! 

Prajitura cu iaurt si caise

In Prajituri la 18 Iun 2013

1. Ouale se amesteca impreuna cu zaharul si vanilia. 2. Se adauga iaurtul, apoi untul topit si uleiul. Amestecam bine. 3. Se pune faina impreuna cu praful de sare si praful de copt. 4. Se amesteca in continuare cu un tel compozitia.( Desigur daca doriti puteti folosi mixerul) 5....

Prajitura cu branza dulce, visine si cacao

In Prajituri la 18 Iun 2013

Mixam albusurile cu zaharul si vanilia, timp de doua trei minute, punem galbenusurile, mixam in continure, adaugam  pe rand uleiul, laptele, branza dulce, faina impreuna cu praful de copt si praful de sare. Scoatem 1/4 din compozitie intr-un vas si amestecam cu cacao. Tapetam cu foaie de...

Afisate 541 - 570 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]