Blat crumble, gem de zmeura, crema de iaurt si smantana, zmeura proaspata...sa fie oare ceva delicios? Eu zic ca da... si va las si pe voi sa descoperiti :)
Blat crumble:
Crema :
Tin sa va spun de la inceput ca este un desert dulce dar perfect echilibrat daca veti servi cu zmeura proaspata, se vor combina bine cele doua gusturi, dulce si acrisor :)
Daca renuntati la gemul de zmeura puteti suplimenta zaharul din blat cu inca 50 gr.
Daca alegeti aceasta varianta pastrati asa cantitatea de zahar.
Intr-un vas preparam crumble( blatul de biscuiti sfaramiciosi), amestecand untul ( poate fi si rece din frigider si dat pe razatoarea mare)cu faina, zaharul si aromele timp de un minut pana se transforma in firmituri...foarte simplu.
Tapetam o forma de tarta rotunda cu foaie de copt si asezam blatul . Incingem cuptorul la 180 de grade si tinem tava pentru fix 8 minute.
In aceste 8 minute avem timp sa pregatim gemul si sa preparam crema.
Gemul se amesteca bine cu o lingurita si se lasa deoparte.
Pentru crema vom amesteca cu un tel iaurtul cu smantana si zaharul, apoi vanilia si ouale pe rand amestecand dupa fiecare bine apoi si faina( dupa caz amidonul), adaugam apoi zmeura in crema.
Dupa fix 8 minute scoatem blatul si turnam gemul deasupra cu grija sa nu ne ardem la margini, apoi uniformizam cu o lingura. Turnam si crema gata pregatita si dam la cuptor in total pentru 75 - 80 de minute. Este gata cand mijlocul devine ferm.
Scoatem si daca rezistam lasam la racit( eu nu am avut rabdare si de aceea poate parea mai moale), intoarcem cu grija pe un platou dupa ce desprindem inelul formei, apoi servim cu zmeura proaspata( decoram dupa dorinta cu zahar pudra si frunzulite de menta)