Un desert minunat, care se termina...intr-o singura zi :)
Crema de lamaie:
Punem toate albusurile intr-un vas si le vom mixa bine ca la o bezea.
Galbenusurile le vom amesteca cu praful de sare si apoi cu zaharul pana le vom deschide la culoare. La galbenusuri punem si coaja de lamaie apoi zeama si faina cate putin amestecand bine.
Adaugam un sfert din bezeaua de albus, amestecam pana se omogenizeaza si restul de bezea il vom incorpora prin invaluire.
Tapetam tava mare de cuptor cu foaie de copt, turnam compozitia si o nivelam cu o spatula. Coacem 15 sau 17 minute.
Scoatem cu tot cu foaia de copt blatul ruladei pe un prosop de bucatarie ud cu apa rece si bine stors, apioi lasam la racit.
Intre timp preparam crema:
Combinam intr-un vas ouale si albusurile si mixam bine.
Intr-un vas pe foc punem zeama de lamaie, vanilia si zaharul amestecand bine. Adaugam si faina si dam in clocot. Turnam ouale batute si mixam pe foc nu mai mult de doua minute continuu( in acest timp fierbe). Dam deoparte si o racim.
Turnam crema si o nivelam uniform pe blat, punem si zmeura si apoi rulam rulada.
O dam la rece cateva ore.( ar fi bine peste noapte daca aveti cum)
Glazura de zmeura se face simplu. Punem o canita de zmeura la blender si o facem suc.
Intr-un vas punem o ceasca de zahar pudra si incepem sa turnam sucul de zmeura amestecand tot timpul. Ii dam consistenta dorita.
Cand scoatem rulada o pudram cu zahar si deasupra turnam glazura de zmeura.
E delicioasa!