In varianta rapida...usor de preparat si foarte, foarte gustoasa....
Cartofii spalati si curatati se taie in felii si se pun la fiert pana sunt aproape facuti.
Pieptul de pui se toaca la masina.( putem face asta si inainte sa-l avem gata pregatit)
Cascavalul se razuie pe razatoarea mare.
Smantana se amesteca cu galbenusurile.
Incingem uleiul de masline intr-o cratita si punem ceapa tocata si frecata cu putina sare.
Dupa doua trei minute adaugam carnea si o amestecam usor cu ceapa pana se albeste.
Adaugam doua trei cani de apa si o fierbem bine. Punem pasta de ardei, rosiile Cirio, sucul de rosii, potrivim gustul de sare, oregano si busuioc( sa ne placa).
Intr-o tava mare adanca( eu am una de email), punem un strat de cartofi( bine scursi de apa), punem o jumatate din sosul de carne, deasupra o jumatate din sosul de smantana si ou, jumatate din cascavalul razuit, din nou un rand de cartofi, apoi cel de carne, sosul de smantana si cascavalul ramas.
Punem pentru 40 de minute la cuptor. Daca tava nu este prea incapatoare, mai scoateti din sos pe care il puteti adauga ulterior.
Este extrem de usor de facut, mai ales daca ai toate ingredientele pregatite din tmp...serviti musacaua cu smantana deasupra...e o bunatate :)