Una dintre cele mai migaloase retete pe care le-am facut este cea pe care v-o arat astazi si in mod normal, ar trebui sa fie foarte usor de executat,dar din pacate,la noi inca nu se comercializeaza foitele de wonton.
Dar sa lasam la o parte lipsurile si sa va spun ce sunt aceste mandu. Sunt niste galustele,care au pe dinafara aluat si o umplutura cu carne tocata si alte ingrediente specifice bucatariei coreene. Exista si varianta japoneza care se numeste gyoza si ca mult mai sigur sunt intalnite si in celelalte tari asiatice. Sunt foarte asemanatoare cu pierogi,desi gustul este cu totul altul.
Fiind o reteta pe care nu prea am vazut-o la noi si care e mai usor de vazut decat de explicat,va voi pune poze pas cu pas din timpul prepararii. De fapt ,nu e chiar asa de greu,doar ca e de durata. M-au ajutat si minichefistele mele:)
Ingrediente ptr foile de wonton:
Ingrediente ptr umplutura:
Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.
Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura.
Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.
Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.
Desprindem rotundul de aluat.
Luam in palma rotundul.
Luam cu varful degetelor umplutura si o plasam in mijlocul rotundului de aluat.
Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.
Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.
Mandu se poate praji in baie de ulei,in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie,eventual se poate turna si putina apa.
Se serveste cu un sos din sos de soia ,otet si ulei de susan.