Pentru aluat ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Laptele se pune intr-un vas pe foc si cand incepe sa se incalzeasca, se topesc in el zaharul si untul. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie cald! Se pune si esenta de lamaie. Se pune apoi drojdia si se lasa cateva minute pana cand se...
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am pus zaharul pudra si am mixat pana au devenit tari ca o bezea.
Am pus galbenusurile, uleiul, laptele si esenta.
Am continuat sa mixez si am adaugat treptat faina amestecata cu praful de...
Intr-un bol se mixeaza 2-3 minute ouale pana devin spumoase. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza inca 3-4 minute pana se topeste complet.
Se pun laptele si uleiul, apoi esenta, coaja de citrice si praful de sare. Se mixeaza inca 2 minute. Se adauga faina amestecata cu...
Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul. Se adauga esenta, iaurtul si uleiul si se mixeaza bine.
Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeaza.
Tava se tapeteaza cu unt si faina sau cu hartie de copt, apoi se toarna in ea...
Intr-un bol am batut ouale cu ajutorul unui tel.
Am adaugat zaharul pudra, cel vanilat, praful de sare, apoi iaurtul si uleiul.
Am continuat sa bat bine cu telul 2-3 minute.
Am pus esenta de lamaie, si treptat faina impreuna cu praful de copt.
Amestecul...
Ca de obicei vom incepe cu blatul din biscuiti pentru care avem nevoie de biscuiti sfaramiciosi pe care ii macinam in robot. Nu trebuie sa fie macinati foarte fin.
Peste biscuiti punem untul topit, 1/2 esenta de vanilie si 1 plic zahar vanilat.
Amestecam bine pana cand se absoarbe untul...
Trebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei pentru un rezultat cat mai bun.
Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza pana cand devin consistente si nu se varsa...
Intr-o cratita am pus untul, laptele si zaharul. Am pus cratita pe foc si am lasat pana s-au topit si omogenizat.
Am adaugat cacao si esenta de rom. Am amestecat din nou si am mai lasat 2-3 minute pe foc. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie totul omogen si zaharul bine topit. ...
Ouale nu trebuie sa fie reci, asa ca musai le scoatem cu o ora inainte din frigider si le tinem in bucatarie.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana devin consistente ca o spuma, apoi adaugam cate o lingura de zahar si tot mixam vreo...
Pentru compozita de clatite, treaba e simpla, ca de obicei :)
Se bat bine ouale, se adauga praful de sare, esenta, zaharul vanilat si zaharul.
Apoi urmeaza laptele si faina putin cate putin pana se ingroasa aluatul.
Se coc clatitele in tigaie si apoi se umplu cu...
Intr-un bol mare am batut cu un tel cele 4 oua cu un praf de sare. Nu trebuie batute foarte mult, doar cat sa se omogenizeze.
Am adaugat laptele, untul moale, esenta si am batut din nou pana s-au amestecat bine.
Am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Compozitia incepe sa...
Intr-un bol am frecat untul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat faina si praful de sare. Am obtinut un aluat tare pe care l-am pus la frigider 20 de minute.
Branza dulce am amestecat-o cu ouale, zaharul pudra, esenta si 2 lingurite de faina. Am omogenizat bine cu o spatula....
Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul treptat si se mixeaza pana cand devin consistente si nu se varsa daca intoarcem castronul :D
Se adauga peste ele galbenusurile, apoi uleiul, laptele si se mixeaza.
Incepem apoi sa punem faina, cate...
Blatul este cel de la prajitura negresa. Mie imi place foarte mult asa ca nu am vrut sa ma complic cu altul :)
Am pus intr-un vas laptele, melasa, untul, esenta, zaharul vanilat si cele 3 linguri de cacao. Am pus pe foc si am amestecat de cateva ori pana a inceput sa fiarba. Am lasat 5 minute...
Tiramisu reţetă originală
Eu am pregatit intai cafeaua si ca sa se raceasca mai repede am amestecat-o cu laptele foarte rece. Prefer sa fie concentrata, asa ca am facut cafea tare cam 300 ml si am completat cu 100 ml lapte.
Intr-un bol am amestecat 200 ml lapte cu zaharul si cu...
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 200 g zahar pudra. Am adaugat apoi ouale, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.
Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20 de minute....
Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie tinute la temperatura camerei.
Laptele l-am pus intr-un vas si l-am incalzit. Am topit in el mierea si untul, apoi l-am luat de pe foc si am pus in el drojdia. Am lasat 10 minute pana cand drojdia a inceput sa se umfle.
Intr-un bol mare am pus...
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare.
Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au devenit crema.
Am incorporat albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula....
Am separat albusurile de galbenusuri. Am pus albusurile intr-un bol mare si le-am mixat pana au devenit spuma. Am adaugat si un praf de sare. Apoi zaharul si am mixat cateva minute pana s-a topit.
Am adaugat galbenusurile, esenta, apoi praful de copt si faina.
Am mixat la viteza mai mica...
Este mai bine sa pregatim crema inainte de a ne apuca sa preparam blatul, fiindca asa are timp suficient sa se raceasca si sa se intareasca.
Intr-o cratita se pun laptele, zaharul, esenta si zaharul vanilat. Se amesteca cu o lingura de cateva ori, apoi se pune cratita pe foc. ...
Am pregatit compozitia pt clatite: am amestecat ouale cu laptele, esentele si apoi am incorporat faina.
Am copt clatitele si le-am umplut cu ciocolata sau gem, in functie de ce a preferat fiecare.
Le-am servit cu putina scortisoara macinata deasupra.
Pofta buna!
Am amestecat untul si faina, praful de copt si putina sare pana am obtinut un aluat nisipos.
Am adaugat laptele, oul, zaharul pudra si cel vanilat, esenta. Am amestecat compozitia pana la omogenizare.
Daca aluatul nu este suficient de tare (ca o bila pe care sa o puteti modela) mai...
Am batut bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat sucul si coaja de lamaie, branza dulce si praful de budinca.
Am omogenizat bine cu un mixer.
Am uns o tava cu putin unt, am pus compozitia in tava si am uniformizat-o.
Deasupra am asezat felii de...
Blatul:
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat galbenusurile, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat si faina.
Am turnat compozitia intr-o tava rotunda si am copt blatul. Il verificam daca e gata cu scobitoarea.
Decor...
Am batut ouale timp de cateva minute cu zaharul si esenta. Am adaugat laptele, apoi putin cate putin faina.
Faina adaugam pana obtinem consistenta dorita, adica sa curga usor de pe lingura.
Am copt clatitele intr-o tigaie incinsa.
Le-am umplut cu dulceata de afine si le-am...
Foile de placinta le-am decongelat si le-am impartit astfel incat sa am cate 2 foi pt fiecare rulou.
Cele 2 foi le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule si le-am suprapus.
Am procedat la fel cu toate foile.
Am maruntit nuca si migdalele. Albusurile le-am batut cu...
Blatul:
Am batut ouale cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Am adaugat esenta si zaharul vanilat, praful de copt stins in otet.
Am pus faina treptat, cate o lingura, omogenizand bine cu mixerul.
Jumatate din compozitie am pus-o intr-o tava (rotunda am avut eu) cu diametrul 20 cm....
Am scos samburii visinelor, le-am scurs, apoi am pus peste ele 50 g zahar si le-am lasat din nou la scurs. Daca sunt congelate le lasam usor sa se dezghete.
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am frecat cu 150 g zahar pana au devenit o crema...
Unul dintre motivele pt care am amanat o perioada cheesecake-ul era si faptul ca nu am o tava cu peretii detasabili. Insa, acum cand am facut cheesecake intr-o cratita normala va pot spune ca nu e musai sa aveti tava speciala caci se poate si asa :)
Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus...
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 150 g zahar pudra. Am pus apoi oul, 1/2 esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.
Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute....
Desert cozonacei cu nuca, merisoare si cacao
Pentru aluat ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Laptele se pune intr-un vas pe foc si cand incepe sa se incalzeasca, se topesc in el zaharul si untul. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie cald! Se pune si esenta de lamaie. Se pune apoi drojdia si se lasa cateva minute pana cand se...
Desert prajitura cu gutui
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am pus zaharul pudra si am mixat pana au devenit tari ca o bezea. Am pus galbenusurile, uleiul, laptele si esenta. Am continuat sa mixez si am adaugat treptat faina amestecata cu praful de...
Desert briose cu fructe de padure si ciocolata alba
Intr-un bol se mixeaza 2-3 minute ouale pana devin spumoase. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza inca 3-4 minute pana se topeste complet. Se pun laptele si uleiul, apoi esenta, coaja de citrice si praful de sare. Se mixeaza inca 2 minute. Se adauga faina amestecata cu...
Prajitura cu prune
Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul. Se adauga esenta, iaurtul si uleiul si se mixeaza bine. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeaza. Tava se tapeteaza cu unt si faina sau cu hartie de copt, apoi se toarna in ea...
Mini pancakes cu dulceata de visine
Intr-un bol am batut ouale cu ajutorul unui tel. Am adaugat zaharul pudra, cel vanilat, praful de sare, apoi iaurtul si uleiul. Am continuat sa bat bine cu telul 2-3 minute. Am pus esenta de lamaie, si treptat faina impreuna cu praful de copt. Amestecul...
Cheesecake cu banane
Ca de obicei vom incepe cu blatul din biscuiti pentru care avem nevoie de biscuiti sfaramiciosi pe care ii macinam in robot. Nu trebuie sa fie macinati foarte fin. Peste biscuiti punem untul topit, 1/2 esenta de vanilie si 1 plic zahar vanilat. Amestecam bine pana cand se absoarbe untul...
Cupcakes cu merisoare si glazura
Trebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei pentru un rezultat cat mai bun. Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza pana cand devin consistente si nu se varsa...
Tort "Negresa"
Intr-o cratita am pus untul, laptele si zaharul. Am pus cratita pe foc si am lasat pana s-au topit si omogenizat. Am adaugat cacao si esenta de rom. Am amestecat din nou si am mai lasat 2-3 minute pe foc. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie totul omogen si zaharul bine topit. ...
Tort aniversar - 3 ani de Bucataras
Ouale nu trebuie sa fie reci, asa ca musai le scoatem cu o ora inainte din frigider si le tinem in bucatarie. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana devin consistente ca o spuma, apoi adaugam cate o lingura de zahar si tot mixam vreo...
Clatite cu ciocolata si banane
Pentru compozita de clatite, treaba e simpla, ca de obicei :) Se bat bine ouale, se adauga praful de sare, esenta, zaharul vanilat si zaharul. Apoi urmeaza laptele si faina putin cate putin pana se ingroasa aluatul. Se coc clatitele in tigaie si apoi se umplu cu...
Pancakes cu mere
Intr-un bol mare am batut cu un tel cele 4 oua cu un praf de sare. Nu trebuie batute foarte mult, doar cat sa se omogenizeze. Am adaugat laptele, untul moale, esenta si am batut din nou pana s-au amestecat bine. Am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Compozitia incepe sa...
Prajitura cu mere si branza
Intr-un bol am frecat untul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat faina si praful de sare. Am obtinut un aluat tare pe care l-am pus la frigider 20 de minute. Branza dulce am amestecat-o cu ouale, zaharul pudra, esenta si 2 lingurite de faina. Am omogenizat bine cu o spatula....
Briose cu nuci, cacao si glazura
Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul treptat si se mixeaza pana cand devin consistente si nu se varsa daca intoarcem castronul :D Se adauga peste ele galbenusurile, apoi uleiul, laptele si se mixeaza. Incepem apoi sa punem faina, cate...
Tort cu crema de capsuni
Blatul este cel de la prajitura negresa. Mie imi place foarte mult asa ca nu am vrut sa ma complic cu altul :) Am pus intr-un vas laptele, melasa, untul, esenta, zaharul vanilat si cele 3 linguri de cacao. Am pus pe foc si am amestecat de cateva ori pana a inceput sa fiarba. Am lasat 5 minute...
Tiramisu reteta cu mascarpone si capsuni
Tiramisu reţetă originală Eu am pregatit intai cafeaua si ca sa se raceasca mai repede am amestecat-o cu laptele foarte rece. Prefer sa fie concentrata, asa ca am facut cafea tare cam 300 ml si am completat cu 100 ml lapte. Intr-un bol am amestecat 200 ml lapte cu zaharul si cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 200 g zahar pudra. Am adaugat apoi ouale, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20 de minute....
Cornuri pufoase
Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie tinute la temperatura camerei. Laptele l-am pus intr-un vas si l-am incalzit. Am topit in el mierea si untul, apoi l-am luat de pe foc si am pus in el drojdia. Am lasat 10 minute pana cand drojdia a inceput sa se umfle. Intr-un bol mare am pus...
Chec cu stafide si cacao
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare. Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au devenit crema. Am incorporat albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula....
Prajitura cu foi de napolitana
Am separat albusurile de galbenusuri. Am pus albusurile intr-un bol mare si le-am mixat pana au devenit spuma. Am adaugat si un praf de sare. Apoi zaharul si am mixat cateva minute pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile, esenta, apoi praful de copt si faina. Am mixat la viteza mai mica...
Tort "Buturuga de Craciun"
Este mai bine sa pregatim crema inainte de a ne apuca sa preparam blatul, fiindca asa are timp suficient sa se raceasca si sa se intareasca. Intr-o cratita se pun laptele, zaharul, esenta si zaharul vanilat. Se amesteca cu o lingura de cateva ori, apoi se pune cratita pe foc. ...
Clătite cu ciocolată/dulceaţă de vişine
Am pregatit compozitia pt clatite: am amestecat ouale cu laptele, esentele si apoi am incorporat faina. Am copt clatitele si le-am umplut cu ciocolata sau gem, in functie de ce a preferat fiecare. Le-am servit cu putina scortisoara macinata deasupra. Pofta buna!
Biscuiti cu lapte, unt si vanilie
Am amestecat untul si faina, praful de copt si putina sare pana am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat laptele, oul, zaharul pudra si cel vanilat, esenta. Am amestecat compozitia pana la omogenizare. Daca aluatul nu este suficient de tare (ca o bila pe care sa o puteti modela) mai...
Prajitura cu branza si prune
Am batut bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat sucul si coaja de lamaie, branza dulce si praful de budinca. Am omogenizat bine cu un mixer. Am uns o tava cu putin unt, am pus compozitia in tava si am uniformizat-o. Deasupra am asezat felii de...
Tort cu struguri si mandarine
Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat galbenusurile, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat si faina. Am turnat compozitia intr-o tava rotunda si am copt blatul. Il verificam daca e gata cu scobitoarea. Decor...
Clatite cu dulceata de afine si branzica 'Miez de lapte'
Am batut ouale timp de cateva minute cu zaharul si esenta. Am adaugat laptele, apoi putin cate putin faina. Faina adaugam pana obtinem consistenta dorita, adica sa curga usor de pe lingura. Am copt clatitele intr-o tigaie incinsa. Le-am umplut cu dulceata de afine si le-am...
Sarailie
Foile de placinta le-am decongelat si le-am impartit astfel incat sa am cate 2 foi pt fiecare rulou. Cele 2 foi le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule si le-am suprapus. Am procedat la fel cu toate foile. Am maruntit nuca si migdalele. Albusurile le-am batut cu...
Prajitura rapida in 2 culori
Blatul: Am batut ouale cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Am adaugat esenta si zaharul vanilat, praful de copt stins in otet. Am pus faina treptat, cate o lingura, omogenizand bine cu mixerul. Jumatate din compozitie am pus-o intr-o tava (rotunda am avut eu) cu diametrul 20 cm....
Prajitura cu visine
Am scos samburii visinelor, le-am scurs, apoi am pus peste ele 50 g zahar si le-am lasat din nou la scurs. Daca sunt congelate le lasam usor sa se dezghete. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu 150 g zahar pana au devenit o crema...
Cheesecake cu portocale (fara coacere)
Unul dintre motivele pt care am amanat o perioada cheesecake-ul era si faptul ca nu am o tava cu peretii detasabili. Insa, acum cand am facut cheesecake intr-o cratita normala va pot spune ca nu e musai sa aveti tava speciala caci se poate si asa :) Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus...
Placinta frageda cu dovleac
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 150 g zahar pudra. Am pus apoi oul, 1/2 esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute....