Este o prajitura foarte pufoasa si frageda, cu mijlocul cremos, usor de pregatit si foarte rapida.
Pt aluat:
Pt umplutura:
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 200 g zahar pudra. Am adaugat apoi ouale, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.
Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20 de minute. Am pus intr-un bol branza, ouale, zaharul, 1/2 lingurita coaja lamaie, 1/2 lingurita esenta lamaie, 1 zahar vanilat si am omogenizat bine. Am adaugat stafidele si am mai amestecat inca o data. Am pregatit o tava pe care am uns-o cu putina margarina.
Am impartit aluatul in 2 bucati si le-am intins pe masa infainata. Foaia de aluat nu trebuie sa fie chiar subtire, ca la placinta, ci mai groasa. Am pus prima foaie in tava si am taiat surplusul de pe margini. Am pus umplutura de branza si stafide si deasupra cealalta foaie de aluat. Nu uitati sa intepati din loc in loc, cu o furculita, atat prima foaie cat si pe a doua.
Am pus prajitura in cuptorul preincalzit la foc mic 40-45 de minute. Dupa ce am scos-o din cuptor am lasat-o sa se raceasca 10 minute, apoi am pudrat-o cu zahar si am portionat-o.
1
Umplutura poate sa difere in functie de preferinte