Este fin, cremos, cu blat crocant si foarte aromat gratie bananelor pe care nu le-am mai facut piure cum fac de obicei alte fructe, ci le-am lasat felii.
Ca de obicei vom incepe cu blatul din biscuiti pentru care avem nevoie de biscuiti sfaramiciosi pe care ii macinam in robot. Nu trebuie sa fie macinati foarte fin.
Peste biscuiti punem untul topit, 1/2 esenta de vanilie si 1 plic zahar vanilat.
Amestecam bine pana cand se absoarbe untul topit in biscuiti, apoi intindem amestecul intr-o tava.
Eu prefer intotdeauna tava mea rotunda, pe care o tapetez cu folie de plastic.
Folositi o spatula sau o lingura sa presati blatul. Pana pregatiti crema de branza puneti tava la frigider.
Frisca lichida se bate bine, apoi se adauga peste branza dulce. Punem si zaharul pudra, cealalta jumatate din esenta de vanilie si 1 plic zahar vanilat.
Omogenizam foarte bine si punem la rece.
Peste blatul din tava, care este deja mai tare dupa 10-15 min la frigider, punem un strat de rondele de banana.
Urmeaza un strat generos de crema de branza, apoi inca unul de banane.
Incheiem cu alt strat de branza. Netezim bine suprafata prajiturii si punem tava la frigider, cel putin 4-5 ore.
Inainte de servire decoram cu felii de banana si chocolate chips.
1
Nu recomand sa asezati feliile de banana pe cheesecake prea devreme, fiindca se innegresc si nu mai au un aspect frumos :)
2
Se poate face cheesecake-ul si cu piure de banane in compozitia de branza, insa cu straturi se simte gustul mai intens.