In opinia mea, cheesecake-ul este cel mai usor si delicios desert! :)
Unul dintre motivele pt care am amanat o perioada cheesecake-ul era si faptul ca nu am o tava cu peretii detasabili. Insa, acum cand am facut cheesecake intr-o cratita normala va pot spune ca nu e musai sa aveti tava speciala caci se poate si asa :)
Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit si esenta de rom. Am amestecat bine.
Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu hartie de copt. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din biscuiti uniform. Eu am pus compozitia intr-o cratita cam micuta (20 cm diametrul) si blatul a iesit relativ inalt.
Am pus la frigider pentru 2-3 ore. Daca va grabiti o puteti lasa doar 1-2 ore.
Am batut frisca lichida cu zaharul. Am adaugat esenta de portocala, coaja de portocala si branza dulce. Amestecul trebuie sa fie omogen si pufos. Eu am folosit un mixer.
Am asezat crema de branza peste blatul de biscuiti, am nivelat si am pus la frigider inca 2-3 ore.
Pentru servire, am scos cheesecake-ul din forma cu ajutorul hartiei de copt, apoi am decorat cu fructe de padure si felii de portocala.
Prajitura se taie in felii exact ca un tort. Umeziti bine cutitul inainte de a taia fiecare felie.
Weekend frumos si insorit!