Imi plac foarte mult chiftelele, de orice fel. Si cele din carne si cele din legume. Imi plac combinatiile gen pui-peste, pui-porc, etc, iar azi am facut unele delicioase: vita si pui!
Sos:
Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica). Le-am scos si le-am pus la scurs. Am pus apoi in robot carnea de vita si pui taiata in bucati, cateii de usturoi curatati si mararul. Le-am tocat impreuna. Am pus amestecul intr-un bol, am adaugat morcovul si cartoful bine scurse, apoi ouale, faina si condimentele. Am amestecat bine compozitia (cu mana, ca sa fiu sigura ca se leaga bine). Am format chiftelele si le-am prajit in ulei, pe ambele parti, pana s-au rumenit.
Intr-o cratita am pus ingredientele pentru sos si am lasat sa fiarba 5-7 minute la foc mic. Am servit chiftelele alaturi de sosul de rosii. Se pot pune direct in sos, insa dupa ce am oprit focul.