Chiftele de vita si pui cu sos

de Dana_Retetegg in Mancaruri cu carne, 18 Dec 2018 | 4025 vizualizari

 

Imi plac foarte mult chiftelele, de orice fel. Si cele din carne si cele din legume. Imi plac combinatiile gen pui-peste, pui-porc, etc, iar azi am facut unele delicioase: vita si pui!
 

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa de vitel,
  • 300 g piept de pui,
  • 1 cartof,
  • 1 morcov,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 1 legatura marar,
  • 2 linguri faina,
  • 2 oua,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • oregano,
  • maghiran,

Sos:

  • 500 ml suc de rosii,
  • 5 linguri ketchup picant de casa,
  • 2 linguri rosii cuburi in bulion,
  • busuioc,
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de vita si pui cu sos:

Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica). Le-am scos si le-am pus la scurs. Am pus apoi in robot carnea de vita si pui taiata in bucati, cateii de usturoi curatati si mararul. Le-am tocat impreuna. Am pus amestecul intr-un bol, am adaugat morcovul si cartoful bine scurse, apoi ouale, faina si condimentele. Am amestecat bine compozitia (cu mana, ca sa fiu sigura ca se leaga bine).  Am format chiftelele si le-am prajit in ulei, pe ambele parti, pana s-au rumenit.

  Intr-o cratita am pus ingredientele pentru sos si am lasat sa fiarba 5-7 minute la foc mic. Am servit chiftelele alaturi de sosul de rosii. Se pot pune direct in sos, insa dupa ce am oprit focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vita si pui cu sos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati