Sa ne rasfatam cu o prajitura rapida si gustoasa, in 2 culori si cu o crema delicioasa de lamaie si cocos.
Pt blat:
Pt crema:
Pt sirop:
Pt decor:
Blatul:
Am batut ouale cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Am adaugat esenta si zaharul vanilat, praful de copt stins in otet.
Am pus faina treptat, cate o lingura, omogenizand bine cu mixerul.
Jumatate din compozitie am pus-o intr-o tava (rotunda am avut eu) cu diametrul 20 cm.
Am lasat-o in cuptorul preincalzit, la foc mediu, 25 de minute.
Compozitia ramasa am amestecat-o cu cacao, apoi am copt blatul al doilea.
Cat timp am lasat sa se raceasca blaturile, am pregatit siropul si crema.
Siropul:
In apa fierbinte am dizolvat zaharul si am pus esenta. Am tinut 4-5 minute pe foc, apoi am lasat deoparte sa se raceasca.
Crema:
Am pus intr-un vas laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharul si am amestecat pana s-a topit. Am pus apoi vasul de foc, am adaugat faina si am omogenizat bine sa nu faca cocoloase.
Amestecam continuu pana devine consistenta ca o budinca.
Am luat vasul de pe foc, am adaugat untul si zeama de lamaie. Dupa ce am omogenizat bine crema, lasam 30 de minute la loc racoros.
Asamblarea:
Am pus pe un platou blatul simplu si l-am insiropat.
Am adaugat un strat de crema, apoi am pus blatul de cacao si l-am insiropat.
Din nou am pus crema si am intins-o si pe margini.
Peste stratul de crema am pus lapte de cocos si am decorat cu capsuni si bombonele de ciocolata.
Nu arata prea spectaculos, dar gustul este senzational! :)