Tocana de legume cu vita

de Dana_Retetegg in Vita, 31 Ian 2019 | 3712 vizualizari

 

Tocana de legume, fie ea simpla, de post sau cu bucati de carne este un fel de mancare consistent si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de vitel,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 leg ceapa verde,
  • 3 morcovi noi,
  • 3 dovlecei,
  • 1 ardei kapia rosu,
  • 2 ardei grasi,
  • 500 g pastai late,
  • 1 kg cartofi,
  • 4 rosii,
  • 1 leg patrunjel,
  • busuioc,
  • oregano,
  • boia dulce,
  • sare,
  • piper,
  • 2-3 linguri ulei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu vita:

Pulpa de vitel se taie cuburi. Se pune la calit in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se lasa 2-3 minute la foc mare, apoi se adauga 1 ceasca de apa si se acopera cratita cu un capac. Se da focul mic si se lasa 20-30 de minute, sa fiarba inabusita.

  Intre timp se spala legumele si se taie. Mie imi place sa tai legumele mai mari, mai ales ca sunt crude si se gatesc repede. Ordinea in care se pun in tocana, peste carne: ceapa, morcovii, ardeii. Se lasa 10 minute, se amesteca, apoi se continua cu pastaile, cartofii, dovleceii.

  Spre final se pun rosiile taiate cuburi, se condimenteaza mancarea dupa gust si se lasa pe foc, fara capac.

  Patrunjelul tocat marunt se pune la final, dupa ce am oprit focul sau in farfurie.

  Se serveste cu salata sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de vita