Tocana de legume cu vita

de Dana_Retetegg in Vita, 31 Ian 2019 | 3527 vizualizari

 

Tocana de legume, fie ea simpla, de post sau cu bucati de carne este un fel de mancare consistent si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de vitel,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 leg ceapa verde,
  • 3 morcovi noi,
  • 3 dovlecei,
  • 1 ardei kapia rosu,
  • 2 ardei grasi,
  • 500 g pastai late,
  • 1 kg cartofi,
  • 4 rosii,
  • 1 leg patrunjel,
  • busuioc,
  • oregano,
  • boia dulce,
  • sare,
  • piper,
  • 2-3 linguri ulei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu vita:

Pulpa de vitel se taie cuburi. Se pune la calit in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se lasa 2-3 minute la foc mare, apoi se adauga 1 ceasca de apa si se acopera cratita cu un capac. Se da focul mic si se lasa 20-30 de minute, sa fiarba inabusita.

  Intre timp se spala legumele si se taie. Mie imi place sa tai legumele mai mari, mai ales ca sunt crude si se gatesc repede. Ordinea in care se pun in tocana, peste carne: ceapa, morcovii, ardeii. Se lasa 10 minute, se amesteca, apoi se continua cu pastaile, cartofii, dovleceii.

  Spre final se pun rosiile taiate cuburi, se condimenteaza mancarea dupa gust si se lasa pe foc, fara capac.

  Patrunjelul tocat marunt se pune la final, dupa ce am oprit focul sau in farfurie.

  Se serveste cu salata sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Carne de vita inabusita