Incalzim usor 150 ml lapte, adaugam zaharul si drojdia maruntita, si lasam sa stea 10 minute la loc caldut. Faina o cernem intr-un castron, adaugam untura in mijloc, apoi cu autorul ambelor maini amestecam bine de tot pana obtinem un aluat nisipos. Facem o adancitura in mijloc.
Oul...
Untura si untul sa fie la temperatura camerei, eventual putem sa le incalzim putin inainte de folosire, dar atentie sa nu le topim! Mixam untul si untura cu zaharul pana devin spumoase, adaugam oul, esenta de rom si smantana apoi omogenizam. Faina o cernem impreuna cu sarea, praful de copt si...
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim tava cu hartiute pentru briose si trecem repede la struguri. Numaram 48 de boabe de struguri - cata precizie!! - adica pentru fiecare briosa vom folosi cate 4 boabe de struguri, la spalam si le lasam la scurs.
Intr-un bol amestecam cu ajutorul...
Pregatim ingredientele cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba, acest lucru va face ca ingredientele sa aiba o temperatura asemanatoare in momentul folosirii. Ciocolata o topim la bian marie impreuna cu o lingura de lapte, si o lasam deoparte. Untul il mixam cu zaharul pana devine ca o...
Cred ca din aceaste cantitati mi-au iesit cam 16 mini-cheesecakes, stiu ca au fost ceva la numar, dar numarul poate sa difere in functie de formele folosite. Pentru baza am folosit acum biscuiti digestivi cumparati, se mai intampla lucrul acesta cand nu am biscuiti facuti in casa...si nici...
Ingredientele pentru tort ar fi bine sa fie pregatite cu aproximativ doua ore inainte de a ne apuca de treaba, asta o sa mai elimine din riscurile unei nereusite. Daca totusi nu aveti timp sa le pregatiti dinainte, atunci incalziti cuptorul la 50 de grade pentru 5 minute, si lasati acolo ouale si...
Acest clafoutis este putin diferit, are lichid mai putin si seamana mai degraba cu o prajitura/souffle, dar daca va place reteta clasica de cafoutis, puteti sa o luati de aici ...sau sa puneti mai mult lichid (lapte) in compozitie. Migadele daca nu le aveti gata macinate, atunci le puneti...
Pregatim o tava teflonata de dimensiuni 20-21cm. Poate sa fie si mai mare, dar mie imi place sa fac un cheesecake inalt. O tapetam cu hartie de copt la baza si...cam atat, nu este necesar sa fie unsa. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Punem in robot biscuitii si-i macinam fin, adaugam...
Puteti sa folositi ce reteta de clatite va place, eu am folosit reteta mea preferata pe care am folosit-o si aici , si cu care nu dau gres niciodata (aproape niciodata, ca sa sune mai realist).
Incepem cu clatitele care se pregatesc foooarte usor, dar cert este ca ne tin o bucata buna...
Dulcele de leche se obtine din lapte condensat indulcit, iar eu il prepar dupa metoda foarte bine explicata aici de Florin. Din cantitatea rezultata opriti 100 de grame pentru rulada, cu restul puteti sa va faceti de cap :P
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem...
Hmm, cu ce incepem? Cu caramelul as zice eu. Punem intr-o tigaie teflonata (un wok ar fi ideal, dar merge si una normala) zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn., Cand incepe sa fiarba dam focul o idee mai mare,...
Stiti care e partea cea mai grea la prajitura asta? Asteptarea...dada, pentru ca se face foarte usor, nu necesita foarte mult timp de coacere, dar in schimb trebuie lasata la racit la temperatura camerei pentru cel putin 3 ore. Daca o taiati mai repede o sa aiba un aspect mai dens, mai umed (desi...
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema, apoi se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu nuca de cocos, sarea si praful de copt ajutandu-ne de un tel. Perele le spalam bine si le taiem cubulete, fara sa le curatam de coaja.
In compozitia de...
Stiu ca v-ati mirat vazand pe lista de ingrediente caimacul (spuma laptelui dupa fierbere), dar va spun eu ca asa bine inlocuieste untul, ca abia se simte diferenta ;) Am folosit caimac, tocmai in ideea de a reduce cantitatea de unt, care cu cat mai putin, cu atat mai bine,. Stiu ca si...
Incepem cu baza. Alunele le macinam fin, adaugam faina, zaharul si sarea si amestecam. In mijloc facem o adancitura si punem untul taiat cubulete si oul si incepem sa framantam. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina daca este prea moale, sau putin lapte daca...
Pentru baza macinam fin nuca, adaugam biscuitii si-i mai lasma putin la robot, pana cand sunt bine maruntiti.
Adaugam, scortisoara si untul topit si omogenizam. Daca mai este nevoie se mai pot adauga 1-2 linguri de lapte. Tapetam fundul unei tavi cu diametrul de 26 centimetri cu amestecul de...
Procedeul e simpu, din nou :). Incalzim putin laptele pe foc mic, dizolvam zaharul si drojdia, apoi il lasam sa se odihneasca 10 minute.
Faina o cernem iar in milocul ei facem o gropita. Ouale le batem usor cu fruculita apoi adaugam smantana - aveti grija sa folositi ingrediente la temperatura...
Daa, stiu ca pare o treaba lunga aici, dar cred ca e doar o falsa impresie, l-am facut seara si mai era loc pentru inca o tura :P Incepem cu blatul , simplu de tot aka pandispan clasic, si facem asa:
- incingem cuptorul la 170 de grade,
- pregatim o tava cu diametrul de 14cm, o ungem...
Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul. Am folosit zahar pudra de data aceasta ca sa-mi fac viata mai usoara, si sa reduc timpul de mixare a zaharului cu untul. Bun, dupa ce am mixat untul cu zaharul adaugam galbenusurile cate unul pe...
Tortul acesta l-am facut pe parcursul a doua zile, nu pentru ca am avut chiar atat de mult de lucru la el, ci pentru ca era necesar sa astept ca unele 'componente' ale lui sa ajunga la o temperatura optima pentru utilizare.
Prima data am facut blatul:
- ouale (la temperatura camerei)...
E o nebunie de arome, combinate asa la intamplare, dar care nu se putea sa fie mai buna de atat. Si nici nu se face greu deloc, cativa pasi de executat si gata!
Asadar, desfacem cu grija cutia de lapte de cocos, ca fara ea nu se poate face inghetata asta. Daca e metalica, atunci aveti grija...
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie si mixam pana la incorporare.
Separat cernem faina cu sarea si bicarbonatul. In compozitia de oua si unt adaugam...
Sa zic ca eu am cules murele nu ar avea rost, pentru ca asta e, dar trebuie sa recunosc ca anul acesta nu mi-am facut timp pentru asta. In schimb le-am luat de la piata, doar m-au fermecat pe loc cand le-am vazut. Cum am ajuns acasa deja stiam ce o sa fac cu o parte din ele, adica partea ce...
Nimic greu la prajitura asta, poate parea mai complicata pentru ca sunt mai multi pasi in procesul de 'facere', dar nu e de speriat.
Pentru blat ar fi bine ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Se lucreaza mult mai usor asa, si sansele de a avea surprize neplacute sunt mici....
Ingredientele sunt pentru o forma de chec de 8.5/17.5cm
Procedeul de 'facere' al acestui chec este unul simplu, clasic, fara pasi care sa iasa din tipar.
Pregatim o tava de chec mai mica, de dimensiuni 8.5/17.5 cm, o ungem cu unt si tapetam cu faina, sau folosim bine cunoscuta hartie de...
Topim untul cu smantana pe foc, si adaugam zaharul. Amestecam pana cand zaharul si untul sunt complet topite. Lasam putin la racorit cat timp ne ocupam de restul ingredientelor.
Foile de napolitana le sfraraman bine, ori la robot ori cu sucitorul. Punem peste ele laptele praf, nuca de cocos si...
Daca nu aveti lemon curd ramas (sau facut asa din intamplare :P) reteta o puteti lua de aici . Nu este foarte complicat de facut, chiar destul de usor as putea zice, trebuie sa fim atenti la cantitati si la pasii de executie iar rezultatul va fi mai mult decat multumitor!
Pentru blat e...
Lamaile se spala bine cu buretele de sarma, se storc de suc, apoi coaja se rade intr-un vas separat. Eu am avut doua lamai maaari, si a rezultat 180 ml de lichid. Ouale le batem cu telul, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat, si mixam cateva minute pana cand ouale se deschid la culoare....
Cu ce sa incepem? Eu as zice cu blatul de cupcakes, pentru ca trebuie sa asteptam sa se raceasca complet inainte de ornare, si abia apoi imbucare :P Untul, ouale si laptele sa fie scoase din timp de la frigider, cu cel putin o ora inainte, asa ca sa putem lucra frumos cu ele si sa nu avem...
Salam de biscuiti reteta
Cu salamul de biscuiti treaba e simpla, stiti voi. Mie imi place sa pun de toate in el, asa incat am adaugat si rahat, nuca si merisoare uscate (acestea tin cu succes locul stafidelor, eu le prefer pentru ca sunt putin mai acrisoare) Puteti sa eliminati ce nu va...
Prajitura cu mere
Incalzim usor 150 ml lapte, adaugam zaharul si drojdia maruntita, si lasam sa stea 10 minute la loc caldut. Faina o cernem intr-un castron, adaugam untura in mijloc, apoi cu autorul ambelor maini amestecam bine de tot pana obtinem un aluat nisipos. Facem o adancitura in mijloc. Oul...
Prajitura cu nuca
Untura si untul sa fie la temperatura camerei, eventual putem sa le incalzim putin inainte de folosire, dar atentie sa nu le topim! Mixam untul si untura cu zaharul pana devin spumoase, adaugam oul, esenta de rom si smantana apoi omogenizam. Faina o cernem impreuna cu sarea, praful de copt si...
Briose cu struguri - de post
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim tava cu hartiute pentru briose si trecem repede la struguri. Numaram 48 de boabe de struguri - cata precizie!! - adica pentru fiecare briosa vom folosi cate 4 boabe de struguri, la spalam si le lasam la scurs. Intr-un bol amestecam cu ajutorul...
Best Ever Chocolate Cake
Pregatim ingredientele cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba, acest lucru va face ca ingredientele sa aiba o temperatura asemanatoare in momentul folosirii. Ciocolata o topim la bian marie impreuna cu o lingura de lapte, si o lasam deoparte. Untul il mixam cu zaharul pana devine ca o...
Mini lemon curd cheesecakes
Cred ca din aceaste cantitati mi-au iesit cam 16 mini-cheesecakes, stiu ca au fost ceva la numar, dar numarul poate sa difere in functie de formele folosite. Pentru baza am folosit acum biscuiti digestivi cumparati, se mai intampla lucrul acesta cand nu am biscuiti facuti in casa...si nici...
Tort cu ciocolata si cappucino
Ingredientele pentru tort ar fi bine sa fie pregatite cu aproximativ doua ore inainte de a ne apuca de treaba, asta o sa mai elimine din riscurile unei nereusite. Daca totusi nu aveti timp sa le pregatiti dinainte, atunci incalziti cuptorul la 50 de grade pentru 5 minute, si lasati acolo ouale si...
Clafoutis cu struguri si migdale
Acest clafoutis este putin diferit, are lichid mai putin si seamana mai degraba cu o prajitura/souffle, dar daca va place reteta clasica de cafoutis, puteti sa o luati de aici ...sau sa puneti mai mult lichid (lapte) in compozitie. Migadele daca nu le aveti gata macinate, atunci le puneti...
Pear cheesecake
Pregatim o tava teflonata de dimensiuni 20-21cm. Poate sa fie si mai mare, dar mie imi place sa fac un cheesecake inalt. O tapetam cu hartie de copt la baza si...cam atat, nu este necesar sa fie unsa. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Punem in robot biscuitii si-i macinam fin, adaugam...
Clatite cu urda si crema de whisky
Puteti sa folositi ce reteta de clatite va place, eu am folosit reteta mea preferata pe care am folosit-o si aici , si cu care nu dau gres niciodata (aproape niciodata, ca sa sune mai realist). Incepem cu clatitele care se pregatesc foooarte usor, dar cert este ca ne tin o bucata buna...
Rulada cu dulche de leche si nuci
Dulcele de leche se obtine din lapte condensat indulcit, iar eu il prepar dupa metoda foarte bine explicata aici de Florin. Din cantitatea rezultata opriti 100 de grame pentru rulada, cu restul puteti sa va faceti de cap :P Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem...
Triple Chocolate Toffifee Cheesecake
Hmm, cu ce incepem? Cu caramelul as zice eu. Punem intr-o tigaie teflonata (un wok ar fi ideal, dar merge si una normala) zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn., Cand incepe sa fiarba dam focul o idee mai mare,...
Peanut caramel brownies
Stiti care e partea cea mai grea la prajitura asta? Asteptarea...dada, pentru ca se face foarte usor, nu necesita foarte mult timp de coacere, dar in schimb trebuie lasata la racit la temperatura camerei pentru cel putin 3 ore. Daca o taiati mai repede o sa aiba un aspect mai dens, mai umed (desi...
Coconut Pear Cupcakes
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema, apoi se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu nuca de cocos, sarea si praful de copt ajutandu-ne de un tel. Perele le spalam bine si le taiem cubulete, fara sa le curatam de coaja. In compozitia de...
Prajitura cu prune, nuci si aroma de lamaie
Stiu ca v-ati mirat vazand pe lista de ingrediente caimacul (spuma laptelui dupa fierbere), dar va spun eu ca asa bine inlocuieste untul, ca abia se simte diferenta ;) Am folosit caimac, tocmai in ideea de a reduce cantitatea de unt, care cu cat mai putin, cu atat mai bine,. Stiu ca si...
Tarta cu piersici si crema de branza
Incepem cu baza. Alunele le macinam fin, adaugam faina, zaharul si sarea si amestecam. In mijloc facem o adancitura si punem untul taiat cubulete si oul si incepem sa framantam. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina daca este prea moale, sau putin lapte daca...
Cheesecake cu levantica
Pentru baza macinam fin nuca, adaugam biscuitii si-i mai lasma putin la robot, pana cand sunt bine maruntiti. Adaugam, scortisoara si untul topit si omogenizam. Daca mai este nevoie se mai pot adauga 1-2 linguri de lapte. Tapetam fundul unei tavi cu diametrul de 26 centimetri cu amestecul de...
Spirale cu nuca si cacao muuuulta!!
Procedeul e simpu, din nou :). Incalzim putin laptele pe foc mic, dizolvam zaharul si drojdia, apoi il lasam sa se odihneasca 10 minute. Faina o cernem iar in milocul ei facem o gropita. Ouale le batem usor cu fruculita apoi adaugam smantana - aveti grija sa folositi ingrediente la temperatura...
Tort cu mousse de fructe de padure si caramel
Daa, stiu ca pare o treaba lunga aici, dar cred ca e doar o falsa impresie, l-am facut seara si mai era loc pentru inca o tura :P Incepem cu blatul , simplu de tot aka pandispan clasic, si facem asa: - incingem cuptorul la 170 de grade, - pregatim o tava cu diametrul de 14cm, o ungem...
Prajitura marmorata cu prune si crema de branza
Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul. Am folosit zahar pudra de data aceasta ca sa-mi fac viata mai usoara, si sa reduc timpul de mixare a zaharului cu untul. Bun, dupa ce am mixat untul cu zaharul adaugam galbenusurile cate unul pe...
Tort cu mousse de iaurt si struguri
Tortul acesta l-am facut pe parcursul a doua zile, nu pentru ca am avut chiar atat de mult de lucru la el, ci pentru ca era necesar sa astept ca unele 'componente' ale lui sa ajunga la o temperatura optima pentru utilizare. Prima data am facut blatul: - ouale (la temperatura camerei)...
Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare
E o nebunie de arome, combinate asa la intamplare, dar care nu se putea sa fie mai buna de atat. Si nici nu se face greu deloc, cativa pasi de executat si gata! Asadar, desfacem cu grija cutia de lapte de cocos, ca fara ea nu se poate face inghetata asta. Daca e metalica, atunci aveti grija...
Biscuiti cu merisoare si fulgi de migdale
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie si mixam pana la incorporare. Separat cernem faina cu sarea si bicarbonatul. In compozitia de oua si unt adaugam...
Blackberry cheesecake
Sa zic ca eu am cules murele nu ar avea rost, pentru ca asta e, dar trebuie sa recunosc ca anul acesta nu mi-am facut timp pentru asta. In schimb le-am luat de la piata, doar m-au fermecat pe loc cand le-am vazut. Cum am ajuns acasa deja stiam ce o sa fac cu o parte din ele, adica partea ce...
Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate
Nimic greu la prajitura asta, poate parea mai complicata pentru ca sunt mai multi pasi in procesul de 'facere', dar nu e de speriat. Pentru blat ar fi bine ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Se lucreaza mult mai usor asa, si sansele de a avea surprize neplacute sunt mici....
Chec cu afine si merisoare
Ingredientele sunt pentru o forma de chec de 8.5/17.5cm Procedeul de 'facere' al acestui chec este unul simplu, clasic, fara pasi care sa iasa din tipar. Pregatim o tava de chec mai mica, de dimensiuni 8.5/17.5 cm, o ungem cu unt si tapetam cu faina, sau folosim bine cunoscuta hartie de...
Bomboane Raffaello
Topim untul cu smantana pe foc, si adaugam zaharul. Amestecam pana cand zaharul si untul sunt complet topite. Lasam putin la racorit cat timp ne ocupam de restul ingredientelor. Foile de napolitana le sfraraman bine, ori la robot ori cu sucitorul. Punem peste ele laptele praf, nuca de cocos si...
Lemon Blueberry Cake
Daca nu aveti lemon curd ramas (sau facut asa din intamplare :P) reteta o puteti lua de aici . Nu este foarte complicat de facut, chiar destul de usor as putea zice, trebuie sa fim atenti la cantitati si la pasii de executie iar rezultatul va fi mai mult decat multumitor! Pentru blat e...
Inghetata cu lemon curd si afine
Lamaile se spala bine cu buretele de sarma, se storc de suc, apoi coaja se rade intr-un vas separat. Eu am avut doua lamai maaari, si a rezultat 180 ml de lichid. Ouale le batem cu telul, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat, si mixam cateva minute pana cand ouale se deschid la culoare....
Blackberry cupcakes
Cu ce sa incepem? Eu as zice cu blatul de cupcakes, pentru ca trebuie sa asteptam sa se raceasca complet inainte de ornare, si abia apoi imbucare :P Untul, ouale si laptele sa fie scoase din timp de la frigider, cu cel putin o ora inainte, asa ca sa putem lucra frumos cu ele si sa nu avem...
Salam de biscuiti reteta cu inghetata de banane
Salam de biscuiti reteta Cu salamul de biscuiti treaba e simpla, stiti voi. Mie imi place sa pun de toate in el, asa incat am adaugat si rahat, nuca si merisoare uscate (acestea tin cu succes locul stafidelor, eu le prefer pentru ca sunt putin mai acrisoare) Puteti sa eliminati ce nu va...