Rulada cu dulche de leche si nuci

de Poliana in Prajituri, 20 Oct 2012 | 4196 vizualizari

 

E weekend, avem desert!!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 lg faina
  • 4 lg zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lgta praf copt
  • 1 lgta esenta vanilie
  • Crema
  • 100 gr dulce de leche
  • 200 ml frisca
  • 100 gr nuci
  • 1 lg cacao
  • 1 lg crema de whisky
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulche de leche si nuci:

Dulcele de leche se obtine din lapte condensat indulcit, iar eu il prepar dupa metoda foarte bine explicata aici de Florin. Din cantitatea rezultata opriti 100 de grame pentru rulada, cu restul puteti sa va faceti de cap :P

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuan sa mixam albusurile pana devin ca o bezea (sau aproape). Incorporam galbenusurile mixand usor, apoi faina amestecata cu praful de copt prin miscari de jos in sus cu ajutorul unei spatule.

Cuptorul il preincalzim la 180 de grade, tapetam o tava de dimensiuni 25/35cm cu hartie de copt, turnam compozitia de prajitura, iar cand cuptorul e incins introducem tava in cuptor. Lasam la copt pentru 18-20 de minute, sau pana cand e rumenita si desprinsa usor de margini.

Pregatim un prosop curat de bucatarie, putin mai mare decat dimensiunea tavii, presaram zahar pe toata suprafata lui. Scoatem prajitura din cuptor imediat ce am oprit focul, si printr-o miscare ferma o rasturnam peste prosop. O rulam cu grija ajutandu-ne de prosop, si o lasam la racit.

Pregatim crema intre timp. Considerand ca avem dulcele de leche gata preparat, trecem la celelalte ingrediente. Nucile le macinam fin. Frisca o batem bat cu o lingurita de zahar vanilat, apoi adaugam cacaoa si crema de whisky si omogenizam. Punem o lingura de frisca in dulce de leche si amestecam bine pana cand frisca e incorporata complet, dupa care putem sa turnam dulcele de leche peste frisca si sa amestecam usor pana la omogenizare. La sfarsit punem si nuca macinata si dam crema putin la rece.

Desfacem usor rulada si punem crema pe toata suprafata blatului, si rulam din nou prajitura. O dam la rece pentru cel putin o ora, apoi portionam dupa preferinta. Eu am sarit peste partea cu datul la rece ca eram presata de timp...iar crema mea nu are consistenta ideala in poze :) Dar a fost foarte buna chiar si asa.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulche de leche si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Georgianna 1

24.10.2012, 11:48

dulche de leche e divin, as papa in fiecare zi!

Poliana 1

25.10.2012, 11:17

ciocolatacufistic, bine zici, e tare bun

laura2002 1

09.09.2013, 20:09

dulce de leche unde se gaseste?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baigli cu mac si nuca