Tarta cu piersici si crema de branza

de Poliana in Prajituri, 1 Oct 2012 | 7164 vizualizari

 

Pana mai sunt piersici, ne mai rasfatam putin cu o tarta aromata de vara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente baza
  • 100 gr alune sarate
  • 50 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 150 crema de branza
  • 1 lingura suc lamaie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita zahar vanilat
  • piersici, struguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si crema de branza:

Incepem cu baza. Alunele le macinam fin, adaugam faina, zaharul si sarea si amestecam. In mijloc facem o adancitura si punem untul taiat cubulete si oul si incepem sa framantam. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina daca este prea moale, sau putin lapte daca este prea tare. Lasam la rece pentru cel putin o ora.

Preinzalzim cuptorul la 180 de grade si ungem cu unt o forma de tarta. Scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata intindem o foaie rotunda mai mare decat diametrul tavii. Punem cu grija foaia in tava, taiem surplusul de pe margini si nivelam usor suprafata. Acoperim cu hartie de copt si boabe de fasole. Dam la cuptor. Dupa 25 de minute scoatem hartia de copt si boabele de fasole si mai dam la cuptor pentru 5 minute.
Scoatem tarta din forma si o lasam la racit pe un gratar.

Trecem la umplutura repejor :P

Crema de branza o mixam cateva minute, vreo doua-trei, cu zaharul, adaugam si zeama de lamaie si omogenizam. Frisca o batem bat cu zaharul vanilat si o incorporam usor in crema de branza. Cu aceasta crema umplem interiorul tartei si omogenizam. Deasupra punem felii subtiri de piersica si boabe de struguri.

Dam la frigider pana a doua zi, timp necesar ca sa se inmoaie putin baza tartei. Poze cu sectiunea n-am, pentru ca s-a evaporat instantaneu in momentul servirii.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Poliana 1

03.10.2012, 08:59

Dena
Ica-Mama, ma bucur ca-ti place
Gabytza, multumesc
Ubulika,
RuxyRux, multumesc
Dobrezaira multumesc
Lilik, ma bucur ca-ti place

Poliana 1

03.10.2012, 09:01

Simo, multumesc ...dar de unde stii?
Jamila, multumesc frumos
Adriana, multumesc

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

05.10.2012, 10:17

Foarte apestisant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza - lacrimi dulci