Murele imi plac foarte mult, dintre fructele de padure, alaturi de capsune, ocupa loc de frunte. Daca stau sa ma gandesc nu stiu exact ce fructe nu-mi plac mie, poate ar fi cateva dupa care nu ma dau in vant, dar n-as refuza o portie daca mi s-ar oferi.
Azi am ales o reteta draguta de cupcakes cu MUREE!!! Mi-a placut foarte mult cum murele au colorat blatul, si au iesit nu negre, ci putin mov.
Cu ce sa incepem? Eu as zice cu blatul de cupcakes, pentru ca trebuie sa asteptam sa se raceasca complet inainte de ornare, si abia apoi imbucare :P Untul, ouale si laptele sa fie scoase din timp de la frigider, cu cel putin o ora inainte, asa ca sa putem lucra frumos cu ele si sa nu avem surprize neplacute!
Mixam untul cu zaharul. Cat?? Eu mai mult de 10 minute nu zabovesc la treaba asta. Intr-un bol amestecam faina, sarea si praful de copt. Separat amestecam ouale, adica le batem putin cu telul, impreuna cu laptele. Turnam jumatate din compozitia cu oua si lapte peste unt, apoi jumatate din compozitia de faina si mixam la viteza mica pana la omogenizare. Procedam la fel si cu cantitatile ramase.
Murele le spalam si le pisam putin cu furculita, asa incat sa iasa zeama din ele. Eu n-am vrut sa murdaresc blenderul pentru treaba asta. Adaugam esenta de vanilie si murele zdrobite in compozitie si amestecam usor cu o spatula.
Ok, acum ca am terminat treaba mai grea, pregatim hartiute pentru cupcakes. Eu am facut 22 de bucati din ingredientele de mai sus, pentru ca am vrut portii mai mici ca sa pot multumi mai multa lume. Daca nu aveti probleme de genul asta, puteti sa faceti si 16 bucati, ce vor iesi mai mari e drept.
Cuptorul in incalzim la 180 de grade. Umplem formele de cupcakes cu compozitie pana la jumatate (daca faceti 22 bucatele, daca faceti standard, le umpleti 3 sferturi) si le introduceti la cuptor pentru 18-20 de minute.
Vor creste frumos, iar blatul va fi nici foarte uscat, nici foarte umed. Mie mi-a placut foarte mult atat culoarea data de mure, dar si textura lor.
Cat timp lasam prajiturele sa se raceasca ne apucam de topping.
Crema de branza o mixam cu zaharul pentru 3 minute, adaugam frisca treptat si mixam incontinuu. Adaugam si zaharul vanilat. Daca crema nu se intareste suficient, putem sa adaugam un plic intaritor de frisca. Dam crema la rece.
Pentru sirop, spalam murele si le punem pe foc impreuna cu lingura de zahar. Lasam sa fiarba pentru cateva minute dupa care il strecuram si lasam la racit. Dada, eu de data aceasta nu am vrut sa simt/vad seminte de mure in sos, ci l-am vrut mai fin :P
Cand s-au racit si prajiturele si siropul putem sa ne apucam de ornat. Punem crema pe fiecare cupcakes, ii dam forma dorita iar deasupra 'stropim' cu putin sos.
Rapide, nu? Si bune??? Daca nu ma credeti, va trebui sa le incercati si sa-mi dati repede de veste!
Enjoy!