Poliana

1

Bucataras
incepator

Cluj-Napoca

Bucataras din 28.05.2012

RETETE139
PRIETENI193
Retete

Lemon Blueberry Cake

In Torturi la 21 Aug 2012

Daca nu aveti lemon curd ramas (sau facut asa din intamplare :P) reteta o puteti lua de  aici . Nu este foarte complicat de facut, chiar destul de usor as putea zice, trebuie sa fim atenti la cantitati si la pasii de executie iar rezultatul va fi mai mult decat multumitor! Pentru blat e...

Clatite cu spanac la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2012

Pentru inceput ne ocupam de clatite. Ouale le batem usor, adaugam sarea si zaharul si mai mixam putin. Adaugam smantana, faina,lapte si apa minerala in reprize, alternand faina cu ingredientele lichide pana obtinem consistenta dorita. este bine sa facem clatitele putin mai groase ca de...

Inghetata cu lemon curd si afine

In Dulciuri la 17 Aug 2012

Lamaile se spala bine cu buretele de sarma, se storc de suc, apoi coaja se rade intr-un vas separat. Eu am avut doua lamai maaari, si a rezultat 180 ml de lichid. Ouale le batem cu telul, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat, si mixam cateva minute pana cand ouale se deschid la culoare....

Placinta cu dovlecei si morcovi

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2012

Pregatim din timp morcovul si dovlecelul: ii curatam, ii spalam si-i dam pe razatoarea cu gauri mari. Intr-un castron amestecam faina cu sarea si praful de copt. Separat dam casul si cascavalul prin razatoare. Ceapa o taiem marunt si o punem peste branzeturi. Tot acolo adaugam si dovleceii si...

Blackberry cupcakes

In Prajituri la 14 Aug 2012

Cu ce sa incepem? Eu as zice cu blatul de cupcakes, pentru ca trebuie sa asteptam sa se raceasca complet inainte de ornare, si abia apoi imbucare :P Untul, ouale si laptele sa fie scoase din timp de la frigider, cu cel putin o ora inainte, asa ca sa putem lucra frumos cu ele si sa nu avem...

Ghiveci cu legume fel de fel

In Mancaruri de legume la 13 Aug 2012

Pentru inceput ne apucam de curatat cartofii. Ii spalam bine, taiem cubulete si-i punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam aproximativ 15 minute. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam deoparte. Intre timp ne apucam de celelalte legume. Le spalam...

Salam de biscuiti reteta cu inghetata de banane

In Dulciuri la 12 Aug 2012

Salam de biscuiti reteta Cu salamul de biscuiti treaba e simpla, stiti voi. Mie imi place sa pun de toate in el, asa incat am adaugat si rahat, nuca si merisoare uscate (acestea tin cu succes locul stafidelor, eu le prefer pentru ca sunt putin mai acrisoare) Puteti sa eliminati ce nu va...

Turtite de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2012

Totul se face foarte repede, aveti nevoie de robot si razatoare ca sa mearga treaba struna. Daca nu aveti robot, o sa lucrati putin mai mult pentru ca va trebui sa taiati marunt legumele, dar nici asta nu dureaza prea mult. Morcovul il curatam si-l taiem bucati mari, il aruncam in robot....

Inghetata cu cafea si alune prajite

In Dulciuri la 9 Aug 2012

Laptele il punem la foc mic. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua. Cand laptele este fierbinte turnam incet peste amestecul de galbenusuri si mixam bine, sa nu cumva sa transformam inghetata intr-o omleta delicioasa cu cafea :)) Punem pe foc (tot mic) si amestecam pana se...

Placinta cu prune, afine si banane

In Dulciuri la 8 Aug 2012

Incepem cu aluatul care trebuie sa stea minim o ora la frigider. Faina o cernem si in mijlocul ei punem margarina taiata cubulete, zaharul, sarea si incepem sa framantam cu degetele, vom obtine un sluat sfaramicios. Peste el turnam laptele treptat, nu am scris exact cantitatea pentru ca nu...

Kefta de curcan

In Curcan la 7 Aug 2012

Daca va intrebati ce inseamna kefta (eu una nu stiam asa ca am facut niste cautari in acest scop)...ei bine, kefta este un fel de mancare traditional mediteranean care provine din verbul persan 'kuftan', iar acesta din urma inseamna 'a macina'. Si cu asta cred ca am explicat foarte bine ceea ce...

Chocolate cake si-o aniversare

In Torturi la 5 Aug 2012

Am avut o zi incarcata, de dimineata cu treaba prin casa si bucatarie, doar erau asteptati musafirii, iar eu trebuia sa-mi etalez calitatile de gospodina 'desavarsita' :)) Daca am reusit, imi vor spune ei. Partea cea mai comica a serii, care trebuie sa spun ca a durat cam mult, a fost...

Blueberry Cheesecake

In Prajituri la 3 Aug 2012

Pentru inceput pregatim baza. Tapetam baza unei tavi cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt. Biscuitii ii macinam la robot, si peste ei turnam untul topit. Punem compozitia pe fundul tavii si apasam bine ajutande-ne de un pahar, sau de dosul palmei. Baza o punem la rece pana ne apucam de...

Budinca de fasole verde

In Mancaruri de legume la 1 Aug 2012

Am scris bacon in reteta, dar eu de fapt nu am folosit bacon, ghiciti ce? :D Nu aveam bacon in frigider si cum nu aveam chef sa-mi misc fundul pana la magazin (cred ca nici de timp nu dispuneam prea mult, dar asta mi se intampla mereu nici nu are rost sa mai spun) am folosit ce am avut prin casa....

Tort cu afine si doua feluri de ciocolata

In Torturi la 31 Iul 2012

Ca nd m-am apucat de tort, asa cum ziceam, aveam eu o vaga idee despre cum as vrea sa arate. Dar pe masura ce inaintam cu lucrul, planul se tot schimba, veneau alte idei, cele vechi fugeau de mine si uite asa a iesit acest 'black & white' blueberry cake. Este delicios, si la final chiar am...

Briose cu morcov si dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2012

Prea mult de lucru nu avem la reteta asta, dupa cum am mai zis. Ce trebuie sa facem? In primul rand curatam morcovul si dovlecelul de coaja si le trecem prin razatoare.Morcovul pe razatoarea cu gauri mici si dovlecelul pe partea cu gauri mari. Puteti sa le faceti si la robot daca doriti, eu...

Inghetata de afine

In Dulciuri la 29 Iul 2012

Nimic complicat in toata treaba asta. Daca va pregatiti din timp toate ingredientele - adica inainte sa va apucati de treaba le puneti toate pe masa de lucru - totul merge struna si in maxim 15 minute compozitia de inghetata e gata. Asta binenteles daca aveti caramelul gata pregatit. Daca nu,...

Raspberry chocolate tart

In Dulciuri la 17 Iul 2012

Reteta este dintr-o carte minunata Michel Roux - Pastry, unde sunt prezentate cu maiestrie fel de fel de retete din patiseria frantuzeasca. Pozele de acolo iti lasa gura apa, fie ca e vorba de desert, fie ca e vorba de aluaturi sarate. Multe m-au fascinat pe mine, si sincer sper sa...

Rulouri de pui cu pesto

In Pui la 17 Iul 2012

Cum pregatim bunatatea asta? Nimic mai simplu...incepem cu pesto. Frunzele de busuioc si cele de patrunjel (am vrut eu neaparat sa pun si patrunjel in compozitie) le spalam si apoi le uscam bine. Le punem in blender, adaugam cateii de usturoi, semintele de pin, parmezanul ras, sare si piper...

Inghetata de cirese amare si caramel

In Dulciuri la 15 Iul 2012

Trebuie sa spun ca reteta nu-mi apartine, probabil as fi putut nascoci si eu o inghetata (am si facut treaba asta de fapt, dar despre 'dansa' o sa vorbesc intr-o alta postare) darr n-am facut-o la momentul acela, si stiti de ce?? Pentru ca de cateva luni m-a urmarit reteta asta, de cand a...

Chec aperitiv cu zucchini si seminte de pin

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2012

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare pentru 10-12 minute. Cand sunt gata se lasa la racit, sa nu cumva sa va apucati de treaba cu ei asa fierbinti ca apoi n-o sa stiti cum sa va suflati mai repede in palma :)) Se curata dovlecelul de coaja si se da pe razatoarea cu gauri...

Raspberry cupcakes

In Prajituri la 13 Iul 2012

Daca am zis ca este o reteta simpla, atunci sa trecem repede la treaba. Untul trebuie sa fie moale si ouale la temperatura camerei, da? Intr-un bol amestecam faina, sarea si praful de copt cu telul, pentru a distribui uniform praful de copt si sarea. Punem untul intr-un vas separat si...

Tort cu caise, branza si caramel

In Torturi la 12 Iul 2012

Primul lucru de care m-am apucat la dulcegaria asta a fost caramelul. Imi era dor de mirosul superb pe care il face in toata casa, care parca iti da chef de munca ;) si in plus voiam sa fiu sigura ca iese bine si sa nu ma trezesc in toiul prepararii ca nu am caramelul ce-mi trebuie :)) Asa ca...

Pastrama de curcan

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2012

Pregatim pieptul de curcan asa ca in poza. Il legam strans cu ata alimentara, daca puteti chiar mai strans decat mine, eu n-am reusit dar a fost bine si asa, si-l punem intr-un vas termorezistent. Intr-un castrom amestecam ingredientele: apa, piperul, coriandrul, ienibaharul, si uleiul. Turnam...

Clafoutis cu visine si banane

In Prajituri la 10 Iul 2012

Reteta de pate brisee (un aluat frantuzesc de tarta) o gasiti si aici, doar ca de data aceasta puteti pune doar faina alba. Intr-un vas incapator punem faina si in mijlocul ei oul, sarea, zaharul si untul taiat cubulete. Incepem sa aducem faina inspre mijloc si framantam ajutandu-ne de varful...

Inghetata cu cirese si biscuiti

In Dulciuri la 8 Iul 2012

Smantana pentru frisca o aducem la punctul de fierbere, dupa care adaugam galbenusurile si mixam bine bine, pana la incorporarea completa. La operatiunea asta e nevoie de viteza maxima, altfel riscam sa ne trezim cu o omleta de toata frumusetea! Lasam la racit. Mixam albusurile, in momentul in...

Cornuri pufoase cu cirese si cocos

In Dulciuri la 6 Iul 2012

Incepem cu ciresele, dada nu cu aluatul de data aceasta. Le spalam bine, le scoatem samburii, apoi le punem intr-un castron, adaugam zaharul si nuca de cocos apoi amestecam bine, si le lasam asa pana in momentul folosirii ca sa se intrepatrunda bine aromele. Pentru aluat...pregatim un vas...

Oua gratinate cu sos bechamel

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2012

Treaba este foarte simpla, se fierb ouale tare aproximativ 6-7 minute, nu mai mult ca devin mult prea tari apoi. In timp ce fierb ouale, trecem repede la sosul bechamel. Topim untul cu 50 ml de smantana intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Turnam restul de...

Pancakes cu caise si nuca de cocos

In Dulciuri la 4 Iul 2012

Amestecam faina cu nuca de cocos, zaharul si sarea, turnam treptat laptele si apa minerala, si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. La sfarsit adaugam bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie. Caisele le taiem felii subtiri, subtiri...eu n-am prea reusit, dar a fost bine si asa....

Piept de curcan la tava cu sos de rosii

In Curcan la 2 Iul 2012

Pregatim pieptul de curcan...intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul si oregano, si ungem bucata de carne cu acest sos pe toate partile. Lasam bucata de carne in amestecul astfel pregatit si o dam la rece pentru cel putin 2 ore. Din cand in cand scoatem carnea de la rece si o mai...

Afisate 91 - 120 din 139 retete    

Postari recente

publicat la 10.05.2014

Cupcakes cu caramel

publicat la 29.11.2013

Prajitura cu crema de ciocolata

publicat la 25.10.2013

Prajitura cu branza si pere

Horosmopul tau de astazi:

Leu

“Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]