Beijos de Mulata

de Ligia Bxl in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 22336 vizualizari

 

Sunt niste gogosele braziliene mici cu alcool( cu cachaça,eu am folosit esenta de rom,ptr copii , inmuiate in sos de ciocolata si tavalite prin nuca de cocos,se fac mai ales in casa in Brazilia,mai rar se gasesc la vanzare pe strada,sa nu gresesc in traducere cred ca inseamna "sarutarile mulatrei" :p (si cineva explica de ce se numesc asa ptr ca ele sunt negricioase la prajit ca o mulatra,si trase prin sos de ciocolata iar in mijloc sunt albe) . :)

 

INGREDIENTE

Pentru gogosele:

  • 3 galbenusuri
  • 2 fiole esenta de rom+75 ml apa
  • 110 gr zahar
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 15 gr unt
  • 400 gr faina

Pentru sos de ciocolata:

  • 60 gr ciocolata pudra
  • 60 gr de zahar
  • 15 ml lapte

Pentru pudrat:

  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beijos de Mulata:

Se amesteca galbenusurile apoi se adauga esenta de rom si apa,apoi se adauga zaharul si se amesteca bine.

Se adauga apoi praful de copt,apoi faina putin cate putin pentru a vedea daca se incorporeaza bine,nu trebuie sa fie o coca nici moale nici tare rau,mai potrivita,sa aiba o consistenta ca o coca de paine.

Se adauga untul moale la temperatura camerei si se framanta pentru a se incorpora cca 15 minute.

Dupa ce sau incorporat toate bine se pune coca intro folie alimentara si se lasa cam o ora sa se "odihneasca" :)

Se fac apoi bilute cam de 10gr(nu trebuie sa fie mari pentru ca vor creste la prajit),se pot cantari cu cantarul de bucatarie sau se pot forma din ochi.

Se prajesc pana devin rumene intr-o oala cu mult ulei si bine incins,daca nu e incins uleiul gogoselele se pot crapa,si isi vor strica forma.

Se lasa la racit si se prepara sosul de ciocolata,se amesteca ciocolata pudra cu zaharul,apoi se adauga laptele,trebuie sa fie un sos mai gros.Se trec gogoselele prin sos si se scot cu o furculita apoi se tavalesc usor prin nuca de cocos.

Se servesc cu o ceasca de cafea sau lapte.

Pofta buna!

 

 

.

Daca ti-a placut reteta noastra "Beijos de Mulata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Profiterol