Poliana

1

Bucataras
incepator

Cluj-Napoca

Bucataras din 28.05.2012

RETETE139
PRIETENI193
Retete

Neapolitan Cheesecake

In Prajituri la 29 Iun 2012

Untul il topim intr-o cratita la foc mic si-l turnam peste biscuitii macinati fin la robot, sau manual cu sucitorul :D, stiti voi cum ;) Pregatim o tava cu diametrul de 21 cm, o tapetam cu hartie de copt, turnam baza de biscuiti si apasam bine cu o lingura. Biscuitii nu trebuie sa fie decat la...

Cherry cupcakes

In Prajituri la 27 Iun 2012

Ingredientele sa fie la temperatura camerei, da? Asa vom lucra mult mai usor cu ele, si vom obtine o compozitia perfecta. Untul il mixam cu zaharul pana devine ca o crema pufoasa si aerata. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare. Albusurile le punem separat intr-un bol....

Gratin cu dovlecel si rosii

In Mancaruri de legume la 25 Iun 2012

Spalam dovleceii si ii taiem felii potrivit de subtiri, ii presaram cu sare si piper si-i lasam minim 10 minute la scurs. Rosia o taiem felii potrivite, cat sa putem imbraca marginea tavii. Mararul il tocam marunt. Separat batem ouale cu sare si piper, apoi adaugam cascavalul ras pe...

Tort de ciocolata si crema swiss merengue cu capsune

In Torturi la 23 Iun 2012

E bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, acesta e si motivul oentru care le pregatim cu 2 ore inainte, exceptie facand cafeaua pe care o preparam doar inainte de a ne apuca de treaba. Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate cu telul. Intr-un bol separat batem...

Placinta cu cirese si capsune

In Prajituri la 20 Iun 2012

Incepem cu aluatul de placinta. Punem faina cernuta intr-un vas incapator, in mijloc adaugam margarina, sarea si zaharul si incepem sa amestecam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam laptele si omogenizam. Trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. Dupa caz se mai poate adauga lapte sau...

Inghetata de capsune si ciocolata

In Dulciuri la 18 Iun 2012

Puteti incepe cu oricare doriti. Puteti sa faceti doar una, cea care va place mai mult. Eu cum am mai zis prefer sa fac doua sortimente, ca sa pot satisface mai multe gusturi :) Pentru inghetata de ciocolata...turnam intr-un vas metalic laptele, zaharul, cacaoa si sarea, ametecand constant....

Tarta cu orez si spanac

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2012

Incepem cu aluatul de tarta. Punem faina intr-un vas incapator, in mijlocul ei punem untul taiat cubulete, oul, sarea si incepem sa framantam pana se obtine o compozitie omogena. Adaugam laptele rece, rece si amestecam pana la omogenizare. Compozitia trebuie sa fie moale, dar nu lipicioasa....

Prajitura rapida cu branza si cirese

In Prajituri la 15 Iun 2012

Cel mai bine sa pregatiti toate ingredientele inainte, pentru ca prajitura se face repede, si sa nu pierdeti prea mult timp pentru a cauta ingredientele necesare. Pregatim ciresele...aceste minuni colorate si extrem de buuune. Le spalam, scoatem samburii si le rupem in jumatati, lasam...

Covrigi - Bretzel

In Piine la 13 Iun 2012

Drojdia o punem intr-un vas impreuna cu apa calduta (nu fierbinte) si zaharul. Amestecam putin, si lasam 10 minute la odihna. Faina o cernem si o punem intr-un castron incapator, facem o gropita in centru si turnam apa impreuna cu drojdia. Incepem sa framantam. Cand aluatul este omogenizat...

Cheesecake cu capsune

In Prajituri la 11 Iun 2012

Pregatim crusta . Untul il topim la foc mic, apoi il lasam deoparte. Macinam biscuiti la robot, sau manual cu sucitorul, si turnam peste ei untul topit. Pregatim o tava cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt, incalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Amestecul de biscuiti il turnam in tava, apasam...

Tarta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2012

Incepem cu baza. Punem faina intr-un castron incapator, iar in mijlocul ei punem untul rece taiat bucatele, oul si sarea. Incepem sa framantam cu degetele pana obtinem o coca omogena. Adaugam laptele si mai framantam pana obtinem un aluat elastic. Ii dam o forma de bila, il invelim in folie...

Inghetata de caramel si capsune

In Dulciuri la 10 Iun 2012

Incepem cu caramelul, cremos, delicios....si dulceee de tot. Se caramelizeaza 90gr zahar pe foc mic. Cand zaharul s-a topit complet, atentie nu ardeti zaharul pentru ca va avea un gust amarui, se adauga untul si 50 ml smantana si se amesteca cu rapiditate pentru a nu se intari caramelul. Daca...

Inghetata de cacao si visine

In Dulciuri la 8 Iun 2012

Se amesteca laptele condensat cu laptele si smantana, telul e suficient pentru treaba asta. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena, si atat. Se imparte compozitia in doua (eu nu am impartit-o chiar egal, am lasat mai mult pentru ciocolata, evident), intr-una se pune piureul de visine, iar in...

Negresa cu doua feluri de ciocolata

In Prajituri la 7 Iun 2012

Incepem cu blatul, mai bine zis cu capsunele. Capsunele le spalam si le lasam la scurs, dupa care le pasam bine cu o furculita, sa obtinem un piure. Peste piureul obtinut adaugam o lingura de zahar (brun folosesc eu). Lasam la o parte. Untul moale, la temperatura camerei se mixeaza bine,...

Briose cu branza si iaurt

In Prajituri la 6 Iun 2012

Aluatul de briose :   Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei creme fine. La mine operatiunea asta dureaza cam 10 minute pentru ca nu am rabdare sa tin mai mult mixerul in mana :P, dar voi puteti fi mai constiincioase si sa mixati chiar si 20 minute...

Cheesecake cafe au lait

In Prajituri la 5 Iun 2012

Incepem cu baza. Punem robotul la treaba, sau sucitorul, cum preferati. Ideea e sa obtinem niste biscuiti macinati fin, peste care sa putem turna untul topit, apoi cafeaua si scortisoara. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se pregateste o forma de 24 cm, se unge cu putin unt, iar la baza se...

Prajitura cu foi si crema de lapte

In Prajituri la 31 Mai 2012

Incepem cu foile.Se pun deoparte doua linguri faina. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devin ca o crema, si zaharul e topit complet (eu am prestat la mixer aproximativ 15 minute :P). Se adauga faina si se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma...

Cozonac cu nuca

In Dulciuri la 31 Mai 2012

Incepem cu maiaua. Laptele caldut (nu fierbinte) se amesteca cu faina si drojdia maruntita. Se lasa la dospit intr-un loc caldut si ferit de curentii de aer. Cuptorul incalzit foarte putin este cel mai potrivit loc, pot sa confirm! Se lasa in jur de 45 de minute, eu am lasat-o doar o jumatate de...

Tort de clatite

In Torturi la 28 Mai 2012

Pentru clatite: Ouale se bat putin cu zaharul si sarea, se adauga  smantana, apoi alternativ se adauga faina si laptele. La sfarsit se adauga si apa minerala. Se va obtine o compozitie de consistenta smantanii, care se da la frigider pentru cel putin juma' de ora. Se coc clatite...

Afisate 121 - 139 din 139 retete    

Postari recente

publicat la 10.05.2014

Cupcakes cu caramel

publicat la 29.11.2013

Prajitura cu crema de ciocolata

publicat la 25.10.2013

Prajitura cu branza si pere

Horosmopul tau de astazi:

Leu

“Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]