Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Incorporam si caramelul si mixam pana la omogenizare. Caramelul trebuie sa fie preparat dinainte iar o reteta buna de caramel...
Ciocolata neagra o punem la bain marie impreuna cu cafeaua si apa. O lasam pana cand este complet topita, apoi o luam de pe foc si dam deoparte. Galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand se mai deschid la culoare. Adaugam ciocolata treptat si amestecam pana la...
Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri si presaram putina zeama de lamaie deasupra pentru a nu se oxida. Branza o amestecam cu oul, zaharul si cu grisul. Lasam compozitia deoparte.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si...
Punem smantana, laptele si zaharul pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece si o lasam pana cand se infierbanta amestecul de pe foc. Oprim focul in momentul in care amestecul da sa fiarba. Adaugam gelatina si amestecam bine pentru a fi raspandita uniform, apoi adaugam si extractul de...
Practic azi nu o sa va scriu prea multe la reteta, pentru ca despre clatite v-am mai spus si reteta o puteti lua de aici , si e reteta mea preferata, sau puteti sa faceti ce reteta de clatite doriti. Daca faceti reteta mea trebuie sa va spun ca vor iesi muuuulte clatite, deci puteti...
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt. Adaugam jumatate din ingredientele uscate peste crema de unt si mixam usor, la viteza mica....
In reteta am folosit lemon curd pentru ca aveam in dotare siiii...strugurei proaspeti si aromati. Daaar, daca nu aveti lemon curd puteti folosi o lingura suc de lamaie combinata cu o lingura smantana si o lingurita zahar si gata.
Faina se amesteca cu sarea si cu praful de copt....
Orezul il spalam in cateva ape apoi il fierbem intr-un litru de apa (cu putina sare) timp de 15-20 de minute. Il lasam la scurs.
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ii lasam la scurs. Ceapa verde o tocam marunt, la fel procedam cu mararul si patrunjelul....
Incepem cu blatul. Cele 6 albusuri le batem spuma cu un praf de sare. Cand au devenit spumoase incepem sa adaugam zaharul treptat, cate o lingura pe rand. Mixam bine pana cand zaharul e complet topit, abia apoi mai adaugam o lingura de zahar. Separat amestecam faina de migdale cu cacaoa...
Incepem cu blaturile, pentru ca vor fi 3 la numar :) Apa fierbinte o amestecam cu cacaoa pana cand obtinem o crema omogena. O lasam deoparte la racit.
Faina o amestecam cu praful de copt si sarea. Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine o crema. Adaugam...
Incepem prin a spala bine ciresele si a le curata de samburi. Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si mai amestecam usor apoi adaugam faina si omogenizam. Laptele il adaugam treptat pentru a nu obtine cocoloase. Amestecam continuu pana la omogenizare. La final punem si untul...
Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine spumos. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu nucile macinate, cacaoa, sarea si praful de copt. Ne folosim doar de un tel si e suficient.
In crema de unt si oua punem jumatate din ingredientele uscate si mixam...
Tiramisu reţetă originală
Mascarpone il mixam la viteza medie pana cand devine cremos. Adaugam zaharul pudra si mixam bine. La final adaugam iaurtul si extractul de vanilie. Mixam usor, la viteza mica.
Smantana pentru frisca o mixam bine de tot impreuna cu zaharul pana cand obtinem o...
Faina o cernem si in mijloc facem o adancitura, punem sarea si untul si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut, smantana si apa treptat pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece pentru jumatate de ora....
Incalzim laptele de soia/cocos putin si adaugam zaharul vanilat si drojdia maruntita. Lasam sa stea timp de 10 minute. Margarina/untul de cocos moale o/il frecam bine cu zaharul pudra pana devine ca o crema. Punem faina, praful de sare, pudra de portocale si apoi turnam laptele cu drojdia....
Biscuitii ii punem in robot si ii macinam fin. Peste ei adaugam untul topit si cacaoa si omogenizam. Tapetam o forma de tort cu peretii detasabili cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de diametru 21cm. Punem biscuitii la baza formei si apasam bine. Introducem crusta pentru 10 minute la 180 de...
Dupa ce ne-am asigurat ca avem ingredientele la temperatura camerei ne apucam de treaba. Mixam bine de tot (la viteza medie) oul cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam iaurtul si laptele si mixam in continuare la viteza mica pana la omogenizare. Adaugam esenta de vanilie si untul...
Cernem faina intr-un bol incapator iar in mijloc facem o adancitura. Incalzim usor 200ml lapte, punem lingurita de zahar si drojdia si le lasam asa timp de 10 minute.
In adancitura din faina punem laptele cu drojdia, galbenusul de ou si smantana si incepem sa framantam. Cand aluatul incepe sa...
Incepem cu crema de ciocolata alba.
Ciocolata si smantana le topm la foc mic, omogenizam si dam la rece peste noapte. A doua zi le mixat bine de tot, pana obtinem o crema frumoasa, la care adaugam extractul de vanilie si crema de whisky si dam din nou la rece.
Apoi ne apucam de blat,...
Amestecam laptele praf cu faina si bicarbonatul - cu o mana, lingura, tel...ce vreti voi - punem si untul moale si amestecam cu varfurile degetelor ca sa obtinem un fel de aluat nisipos. Turnam si laptele caldut - dar nu foarte - si amestecam bine. La inceput o sa fie anevoios pentru ca va...
Bucatile de peste le spalam bine si le stergem cu servetele de hartie. Frunzele de spanac le spalam bine in cateva ape. Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Condimentam fiecare bucata de peste cu sare, piper si oregano. Punem cate o frunza-doua peste peste si apoi il 'invelim' in cateva...
Clatitele nu necesita un efort mare de preparare, treaba mai anevoioasa este la coacere...stiti voi :) Eu insa de fiecare data folosesc doua tigai, imi scurteaza mult timpul petrecut 'langa' clatite...dar si drumul inspre degustarea lor :)))
Incepem cu crema de visine (am eu ceva cu visinele...
Prea multa munca nu este cu dulcele asta. In primul rand trebuie sa rupem biscuiti in bucatele mai mici. Alunele le taiem grosier, la fel procedam si cu pepenele galben si caisele confiate. Punem toate aceste ingrediente peste biscuiti. Adaugam nuca de cocos si cacaoa si amestecam....
Prima data pregatim aluatul, foarte usor de altfel. Amestecam faina cu ouale si un praf de sare. Adaugam apa cat sa obtinem un aluat omogen si elastic ca pentru paste (de casa). Lasam aluatul deoparte si trecem la umplutura.
Spanacul il oparim timp de 5 minute in apa cu sare. Il scurgem...
Imi plac pancakes pentru ca se fac destul de usor, in diverse combinatii. Si cand am pofta de ceva dulce si rapid merg de minune, pentru ca nici nu solicita ingrediente pretentioase.
Incepem cu untul pe care il topim la foc mic. Ouale le batem usor cu telul adaugand zaharul si...
Cartofii ii curatam si ii fierbem in apa cu sare, ca si pentru piure. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam din nou ca si pentru piure. Adaugam ouale batute usor, smantana, sare, nuscoara (dupa gust) si parmezanul ras. Amestecam bine pana obtinem o compozitie cremoasa.
Luam un...
Untul il topim impreuna cu ciocolata la foc mic. Oul il mixam usor cu zaharul si crema de whisky. Separat amestecam faina cu praful de copt si cu sarea.
Punem oul peste ciocolata topita si amestecam bine - un tel este suficient pentru aceasta operatiune. Adaugam si faina si incorporam...
Reteta e chiar simpla, trebuie urmati cativa pasi, invartit de cateva ori in oala si gata! Pentru inceput punem laptele la fiert. Branza de vaci o maruntim si o punem intr-un vas incapator. Cand laptele da in clocot il turnam peste branza si lasam asa timp de 15 minute.
Dupa 15 minute scurgem...
Pentru blat pregatim o tava de copt de diametru 24cm. O ungem cu unt si o tapetam cu faina. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine pana la topirea completa si abia apoi adaugam urmatoarea lingura....
Daca aveti aluatul de cozonac gata preparat (slabe sanse, stiu) treaba merge struna. Daca nu, va trebui sa va puneti sa framantati frumos un aluat, nu neaparat cel prezentat de mine, cred ca merge si cu ceva mai simplu.
Spanacul - cred ca al meu era congelat- daca e proaspat trebuie...
Booked Coral Villa through https://coral.aktis.villas and everything went perfectly! The site is convenient, the registration process took only a couple of minutes. The villa turned out to be even better than on the photo: spacious rooms, stylish interior and stunning ocean view. Especially liked the pool and the private access to the beach. I recommend this site for those who appreciate comfort and reliability.
Cupcakes cu caramel
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Incorporam si caramelul si mixam pana la omogenizare. Caramelul trebuie sa fie preparat dinainte iar o reteta buna de caramel...
Prajitura cu crema de ciocolata
Ciocolata neagra o punem la bain marie impreuna cu cafeaua si apa. O lasam pana cand este complet topita, apoi o luam de pe foc si dam deoparte. Galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand se mai deschid la culoare. Adaugam ciocolata treptat si amestecam pana la...
Prajitura cu branza si pere
Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri si presaram putina zeama de lamaie deasupra pentru a nu se oxida. Branza o amestecam cu oul, zaharul si cu grisul. Lasam compozitia deoparte. Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si...
Panna cotta cu merisoare
Punem smantana, laptele si zaharul pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece si o lasam pana cand se infierbanta amestecul de pe foc. Oprim focul in momentul in care amestecul da sa fiarba. Adaugam gelatina si amestecam bine pentru a fi raspandita uniform, apoi adaugam si extractul de...
Clatite cu ciocolata si mascarpone
Practic azi nu o sa va scriu prea multe la reteta, pentru ca despre clatite v-am mai spus si reteta o puteti lua de aici , si e reteta mea preferata, sau puteti sa faceti ce reteta de clatite doriti. Daca faceti reteta mea trebuie sa va spun ca vor iesi muuuulte clatite, deci puteti...
Tort de ciocolata cu dulce de leche
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt. Adaugam jumatate din ingredientele uscate peste crema de unt si mixam usor, la viteza mica....
Magdalene cu lamaie si strugurei
In reteta am folosit lemon curd pentru ca aveam in dotare siiii...strugurei proaspeti si aromati. Daaar, daca nu aveti lemon curd puteti folosi o lingura suc de lamaie combinata cu o lingura smantana si o lingurita zahar si gata. Faina se amesteca cu sarea si cu praful de copt....
Budinca de dovlecel
Orezul il spalam in cateva ape apoi il fierbem intr-un litru de apa (cu putina sare) timp de 15-20 de minute. Il lasam la scurs. Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ii lasam la scurs. Ceapa verde o tocam marunt, la fel procedam cu mararul si patrunjelul....
Prajitura de ciocolata cu crema mascarpone
Incepem cu blatul. Cele 6 albusuri le batem spuma cu un praf de sare. Cand au devenit spumoase incepem sa adaugam zaharul treptat, cate o lingura pe rand. Mixam bine pana cand zaharul e complet topit, abia apoi mai adaugam o lingura de zahar. Separat amestecam faina de migdale cu cacaoa...
Tort cu capsune, ciocolata si mascarpone
Incepem cu blaturile, pentru ca vor fi 3 la numar :) Apa fierbinte o amestecam cu cacaoa pana cand obtinem o crema omogena. O lasam deoparte la racit. Faina o amestecam cu praful de copt si sarea. Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine o crema. Adaugam...
Tarta - clafoutis cu cirese
Incepem prin a spala bine ciresele si a le curata de samburi. Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si mai amestecam usor apoi adaugam faina si omogenizam. Laptele il adaugam treptat pentru a nu obtine cocoloase. Amestecam continuu pana la omogenizare. La final punem si untul...
Prajitura de ciocolata cu mousse de iaurt
Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine spumos. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu nucile macinate, cacaoa, sarea si praful de copt. Ne folosim doar de un tel si e suficient. In crema de unt si oua punem jumatate din ingredientele uscate si mixam...
Tiramisu reteta fara oua
Tiramisu reţetă originală Mascarpone il mixam la viteza medie pana cand devine cremos. Adaugam zaharul pudra si mixam bine. La final adaugam iaurtul si extractul de vanilie. Mixam usor, la viteza mica. Smantana pentru frisca o mixam bine de tot impreuna cu zaharul pana cand obtinem o...
Pasca napoletana
Faina o cernem si in mijloc facem o adancitura, punem sarea si untul si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut, smantana si apa treptat pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece pentru jumatate de ora....
Cornulete de post
Incalzim laptele de soia/cocos putin si adaugam zaharul vanilat si drojdia maruntita. Lasam sa stea timp de 10 minute. Margarina/untul de cocos moale o/il frecam bine cu zaharul pudra pana devine ca o crema. Punem faina, praful de sare, pudra de portocale si apoi turnam laptele cu drojdia....
Prajitura cu branza, nuci si caramel
Biscuitii ii punem in robot si ii macinam fin. Peste ei adaugam untul topit si cacaoa si omogenizam. Tapetam o forma de tort cu peretii detasabili cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de diametru 21cm. Punem biscuitii la baza formei si apasam bine. Introducem crusta pentru 10 minute la 180 de...
Whopie Pies cu Fistic
Dupa ce ne-am asigurat ca avem ingredientele la temperatura camerei ne apucam de treaba. Mixam bine de tot (la viteza medie) oul cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam iaurtul si laptele si mixam in continuare la viteza mica pana la omogenizare. Adaugam esenta de vanilie si untul...
Pachetele cu carne
Cernem faina intr-un bol incapator iar in mijloc facem o adancitura. Incalzim usor 200ml lapte, punem lingurita de zahar si drojdia si le lasam asa timp de 10 minute. In adancitura din faina punem laptele cu drojdia, galbenusul de ou si smantana si incepem sa framantam. Cand aluatul incepe sa...
Tort 'senzational'
Incepem cu crema de ciocolata alba. Ciocolata si smantana le topm la foc mic, omogenizam si dam la rece peste noapte. A doua zi le mixat bine de tot, pana obtinem o crema frumoasa, la care adaugam extractul de vanilie si crema de whisky si dam din nou la rece. Apoi ne apucam de blat,...
Gulab Jamun - Desert indian
Amestecam laptele praf cu faina si bicarbonatul - cu o mana, lingura, tel...ce vreti voi - punem si untul moale si amestecam cu varfurile degetelor ca sa obtinem un fel de aluat nisipos. Turnam si laptele caldut - dar nu foarte - si amestecam bine. La inceput o sa fie anevoios pentru ca va...
Tilapia in bacon
Bucatile de peste le spalam bine si le stergem cu servetele de hartie. Frunzele de spanac le spalam bine in cateva ape. Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Condimentam fiecare bucata de peste cu sare, piper si oregano. Punem cate o frunza-doua peste peste si apoi il 'invelim' in cateva...
Clatite de post cu visine si sos de ciocolata
Clatitele nu necesita un efort mare de preparare, treaba mai anevoioasa este la coacere...stiti voi :) Eu insa de fiecare data folosesc doua tigai, imi scurteaza mult timpul petrecut 'langa' clatite...dar si drumul inspre degustarea lor :))) Incepem cu crema de visine (am eu ceva cu visinele...
Prajitura cu biscuiti si ciocolata de post
Prea multa munca nu este cu dulcele asta. In primul rand trebuie sa rupem biscuiti in bucatele mai mici. Alunele le taiem grosier, la fel procedam si cu pepenele galben si caisele confiate. Punem toate aceste ingrediente peste biscuiti. Adaugam nuca de cocos si cacaoa si amestecam....
Rotolo di ricotta e spinaci - Rulada cu urda si spanac
Prima data pregatim aluatul, foarte usor de altfel. Amestecam faina cu ouale si un praf de sare. Adaugam apa cat sa obtinem un aluat omogen si elastic ca pentru paste (de casa). Lasam aluatul deoparte si trecem la umplutura. Spanacul il oparim timp de 5 minute in apa cu sare. Il scurgem...
Pancakes cu ciocolata si nuci
Imi plac pancakes pentru ca se fac destul de usor, in diverse combinatii. Si cand am pofta de ceva dulce si rapid merg de minune, pentru ca nici nu solicita ingrediente pretentioase. Incepem cu untul pe care il topim la foc mic. Ouale le batem usor cu telul adaugand zaharul si...
Cartofi Duchesse
Cartofii ii curatam si ii fierbem in apa cu sare, ca si pentru piure. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam din nou ca si pentru piure. Adaugam ouale batute usor, smantana, sare, nuscoara (dupa gust) si parmezanul ras. Amestecam bine pana obtinem o compozitie cremoasa. Luam un...
Brownie cupcakes cu menta si capsune
Untul il topim impreuna cu ciocolata la foc mic. Oul il mixam usor cu zaharul si crema de whisky. Separat amestecam faina cu praful de copt si cu sarea. Punem oul peste ciocolata topita si amestecam bine - un tel este suficient pentru aceasta operatiune. Adaugam si faina si incorporam...
Cascaval de casa
Reteta e chiar simpla, trebuie urmati cativa pasi, invartit de cateva ori in oala si gata! Pentru inceput punem laptele la fiert. Branza de vaci o maruntim si o punem intr-un vas incapator. Cand laptele da in clocot il turnam peste branza si lasam asa timp de 15 minute. Dupa 15 minute scurgem...
Tort cu mousse de ciocolata
Pentru blat pregatim o tava de copt de diametru 24cm. O ungem cu unt si o tapetam cu faina. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine pana la topirea completa si abia apoi adaugam urmatoarea lingura....
Placinta cu spanac si oua de prepelita
Daca aveti aluatul de cozonac gata preparat (slabe sanse, stiu) treaba merge struna. Daca nu, va trebui sa va puneti sa framantati frumos un aluat, nu neaparat cel prezentat de mine, cred ca merge si cu ceva mai simplu. Spanacul - cred ca al meu era congelat- daca e proaspat trebuie...