La clatite inainte!! Nu era chiar asa...dar fiind vorba de clatite, eu zic ca merge bine :))
Clatite
Umplutura
Sos de ciocolata
Clatitele nu necesita un efort mare de preparare, treaba mai anevoioasa este la coacere...stiti voi :) Eu insa de fiecare data folosesc doua tigai, imi scurteaza mult timpul petrecut 'langa' clatite...dar si drumul inspre degustarea lor :)))
Incepem cu crema de visine (am eu ceva cu visinele in perioada asta). Visinele le punem intr-o cratita pe foc mediu, le lasam asa pana cand se dezgheata complet, moment in care adaugam zaharul si le lasam sa fiarba 2-3 minute. Amidonul il desfacem in doua linguri de apa rece, apoi il adaugam peste visine si mai lasam sa fiarba cateva miunute pana se ingroasa. Dam deoparte si trecem la clatite.
Untul de cocos il incalzim putin apoi il amestecam bine cu zaharul. Adaugam o cana de lapte de soia usor caldut si amestecam bine. Punem faina si incercam sa omogenizam (scapam de cocoloase) apoi adaugam si restul de apa si lapte de soia. Trebuie sa obtinem un aluat de clatite ca o smantana. In functie de consistenta lui mai adaugam apa minerala sau faina. La final adaugam sarea si nuca de cocos, daca va place.
Coacem pe rand clatitele pana se rumenesc usor, pana cand terminam compozitia. Cat timp se coc clatitele putem sa facem sosul, care e asa simplu ca se face cat ai zice...sos :) Punem laptele de soia pe foc, adaugam zaharul si in momentul in care este fierbinte punem ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Lasam putin deoparte apoi se poate folosi din abundenta peste clatitele umplute generos cu crema de visine.
Enjoy!