Pentru unii panna cotta este un desert foarte iubit, pentru altii e banal...eu nu fac parte din nici o categorie extrema, pot doar sa afirm ca imi place si ma bucur ca am reusit sa fac o reteta simpla dar aromata de panna cotta pe care v-o prezint azi.
Panna cotta
Jeleu de merisoare
Decor
Punem smantana, laptele si zaharul pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece si o lasam pana cand se infierbanta amestecul de pe foc. Oprim focul in momentul in care amestecul da sa fiarba. Adaugam gelatina si amestecam bine pentru a fi raspandita uniform, apoi adaugam si extractul de vanilie. Turnam panna cotta in 4 pahare si o dam la rece.
Jeleul de merisoare se face la fel de simplu. Punem merisoarele cu apa si zaharul pe foc. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Fierbem 5-6 minute amestecul de pe foc apoi oprim focul si lasam 1-2 minute deoparte. Adaugam gelatina scursa de apa si amestecam bine.
Jeleul de merisoare il vom turna peste panna cotta doar in momentul in care aceasta este intarita. Lasam apoi la racit pana a doua zi cand putem sa servim cu frisca si cu merisoare proaspete.
Enjoy!