Rotolo di ricotta e spinaci - Rulada cu urda si spanac

de Poliana in Paste, 21 Mar 2013 | 4641 vizualizari

 

Azi va aduc o minunata reteta de rotolo di ricotta e spinaci - adica mai pe romaneste ar fi rulada cu urda si spanac. E delicioasa, va garantez eu! Dupa ce am facut-o de doua ori pot sa spun ca se face chiar simplu si repede.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente paste
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • apa
  • sare
  • Umplutura
  • 500 gr urda/ricotta
  • 300 gr spanac
  • 1 ou
  • 50 gr cas
  • 1 ceapa mica
  • marar
  • 2 catei usturoi
  • nuscoara rasa
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotolo di ricotta e spinaci - Rulada cu urda si spanac:

Prima data pregatim aluatul, foarte usor de altfel. Amestecam faina cu ouale si un praf de sare. Adaugam apa cat sa obtinem un aluat omogen si elastic ca pentru paste (de casa). Lasam aluatul deoparte si trecem la umplutura.  

Spanacul il oparim timp de 5 minute in apa cu sare. Il scurgem bine de apa si apoi il tocam marunt. Peste el punem ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt si ele. Adaugam ricotta(urda), oul, casul razuit si amestecam bine. Razuim putin nucsoara apoi potrivim de gust cu sare si piper.

Punem apa cu sare intr-o oala cu diametru cat mai mare posibil, si apoi punem oala pe foc. Intindem aluatul intr-o foaie subtire, cat de subtire putem noi, iar peste el umplutura avand grija sa nu ajungem cu ea chiar pana la margini. Rulam aluatul cat de strans posibil. 

Rulada o rulam la randul ei intr-un prosop curat (spalat cu o zi inainte in apa si otet) Prosopul il legam la margini cu sfoara, iar cand apa din oala incepe sa fiarba punem rulada si o lasam acolo timp de 30-35 de minute.

Scoatem rulada cu grija din oala, atentie la apa fierbinte! Desfacem prosopul si taiem rulada in bucati de aproximativ 4-5 cm. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava termorezistenta, unde vom pune bucatile de rulada cu taietura in sus, iar cand cuptorul e incins introducem tava la cuptor. Coacem rulourile pentru 15 minute.

Noi le-am servit cu putina smantana, turnata din belsug peste ele cat erau calde si deasupra am presarat parmezan ras. Au fost grozav de bune!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotolo di ricotta e spinaci - Rulada cu urda si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

22.03.2013, 20:34

Exceptional!

CookieMonster 1

28.03.2013, 15:18

ce bine arata!

Poliana 1

28.03.2013, 21:55

Ma bucur ca va place, va multumesc frumos

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac