Cartofi Duchesse

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 15 Mar 2013 | 5873 vizualizari

 

Ca imi plac cartofii cred ca am spus eu pe undeva, acum vin cu o confirmare (din nou ) insa cu o alta prezentare - am inceput sa fac si rime pare-se :))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cartofi
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • sare
  • nucsoara
  • 4 linguri parmezan ras
  • susan
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

Cartofii ii curatam si ii fierbem in apa cu sare, ca si pentru piure. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam din nou ca si pentru piure. Adaugam ouale batute usor, smantana, sare, nuscoara (dupa gust) si parmezanul ras. Amestecam bine pana obtinem o compozitie cremoasa. 

Luam un sac a poche si spritam compozitia de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Formam mici turnulete. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem gogoselele timp de 30 de minute. Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor, stropim cartofii cu putin ulei de masline si presaram susan, apoi reintroducem tava la cuptor pentru inca 10 minute, sau pana cand cartofii se rumenesc frumos.

Daca va abtineti sa nu le mancati toate dupa ce le-ati scos din cuptor (pentru ca sunt tare bune si exista mari sanse sa nu rezistati ) le puteti servi ca garnitura alaturi de o mancare de puipeste sau porc

Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:15

foarte fain arata!o sa ii fac si eu

Rocsi 1

15.03.2013, 20:27

Tot i-am vazut si am auzit ca sunt buni dar inca nu am pus reteta in practica.Servesc de la tine pana ii prepar eu!

Poliana 1

21.03.2013, 08:01

Multumesc, multumesc

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Duchesse, cu branza sarata