Cum adica 'brownie cupcakes'? Stiu ca suna ciudat dar am o explicatie foarte buna pentru aceasta denumire. Am facut brownies in forma de cupcakes, am adaugat un topping delicios de frisca, apoi sos de ciocolata si capsune. Asadar au rezultat niste cupcakes delicioase cu blat de brownie, ciocolatoase cum imi plac mie ;)
Untul il topim impreuna cu ciocolata la foc mic. Oul il mixam usor cu zaharul si crema de whisky. Separat amestecam faina cu praful de copt si cu sarea.
Punem oul peste ciocolata topita si amestecam bine - un tel este suficient pentru aceasta operatiune. Adaugam si faina si incorporam usor.
Pregatim 9 forme de cupcakes - eu am avut inimioare si floricele din silicon, sunt foarte bucuroasa de achizitionarea lor!!!
Distribuim uniform compozitia in formele de cupcakes, si in mijlocul fiecareia punem o capsuna.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, cand este incins introducem tava si coacem cupcakes pentru 25-30 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca prea tare.
Pentru sos topim la foc mic ciocolata cu menta impreuna cu smantana. Omogenizam si apoi trecem la frisca, pe care o batem usor (nu bat) cat sa prinda consistenta impreuna cu zaharul vanilat.
Datorita capsunelor, aceste cupcakes vor iesi cu un mic gol in mijloc, dar stiti ce m-a bucurat treaba asta!?? Am zis ca au iesit perfect, adancitura din mijloc e numai buna pentru a fi umpluta cu sos din belsug. Si asa a si fost.
Umplem fiecare cupcake cu sos, turnam mai mult ca sa cada si pe laterale, punem cate o lingurita de frisca si ornam cu capsune - congelate au fost ale mele, dar cred ca se vede :P
A doua zi au fost si mai bune. Sosul s-a intarit, si s-a transformat intr-o crema delicioasa!!! Cat de bune au fost? Super bune, ca le-as si putut manca pe toate odata :D Oricum am mancat vreo 3-4 bucati, dar sa nu mai spuneti la nimeni :))
Enjoy!!!