Brownie cupcakes cu menta si capsune

de Poliana in Prajituri, 13 Mar 2013 | 5989 vizualizari

 

Cum adica 'brownie cupcakes'? Stiu ca suna ciudat dar am o explicatie foarte buna pentru aceasta denumire. Am facut brownies in forma de cupcakes, am adaugat un topping delicios de frisca, apoi sos de ciocolata si capsune. Asadar au rezultat niste cupcakes delicioase cu blat de brownie, ciocolatoase cum imi plac mie ;)

 

INGREDIENTE

  • 85 gr unt
  • 80 gr cioco cu menta
  • 80 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 2 linguri crema whisky
  • 75 gr faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • capsune
  • Sos
  • 50 gr ciocolata neagra cu menta
  • 2 linguri smantana grasa
  • Decor
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1/2 lingurita zahar pudra vanilat
  • Capsune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cupcakes cu menta si capsune:

Untul il topim impreuna cu ciocolata la foc mic. Oul il mixam usor cu zaharul si crema de whisky. Separat amestecam faina cu praful de copt si cu sarea.

Punem oul peste ciocolata topita si amestecam bine - un tel este suficient pentru aceasta operatiune. Adaugam si faina si incorporam usor. 
Pregatim 9 forme de cupcakes - eu am avut inimioare si floricele din silicon, sunt foarte bucuroasa de achizitionarea lor!!!

Distribuim uniform compozitia in formele de cupcakes, si in mijlocul fiecareia punem o capsuna. 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade, cand este incins introducem tava si coacem cupcakes pentru 25-30 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca prea tare.

Pentru sos topim la foc mic ciocolata cu menta impreuna cu smantana. Omogenizam si apoi trecem la frisca, pe care o batem usor (nu bat) cat sa prinda consistenta impreuna cu zaharul vanilat.

Datorita capsunelor, aceste cupcakes vor iesi cu un mic gol in mijloc, dar stiti ce m-a bucurat treaba asta!?? Am zis ca au iesit perfect, adancitura din mijloc e numai buna pentru a fi umpluta cu sos din belsug. Si asa a si fost.

Umplem fiecare cupcake cu sos, turnam mai mult ca sa cada si pe laterale, punem cate o lingurita de frisca si ornam cu capsune - congelate au fost ale mele, dar cred ca se vede :P

A doua zi au fost si mai bune. Sosul s-a intarit, si s-a transformat intr-o crema delicioasa!!! Cat de bune au fost? Super bune, ca le-as si putut manca pe toate odata :D Oricum am mancat vreo 3-4 bucati, dar sa nu mai spuneti la nimeni :))

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cupcakes cu menta si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu rahat