Tort cu mousse de ciocolata

de Poliana in Torturi, 7 Mar 2013 | 6415 vizualizari

 

Pentru ca se apropie o zi speciala vin cu un tort pe care il dedic tuturor femeilor! Sa fiti fericite, sa va bucurati de toate privilegiile pe care vi le ofera viata si sa fiti iubite....iar voi, la randul vostru sa daruiti tot ce aveti mai bun pentru cei dragi voua!!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mousse de ciocolata

  • 200 gr ciocolata neagra 70% cacao
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 10 gr gelatina
  • 3 linguri visinata

Crema de visine

  • 100 gr visine congelate
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon

Decor

  • fulgi de migdale
  • visine din visinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Pentru blat pregatim o tava de copt de diametru 24cm. O ungem cu unt si o tapetam cu faina. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine pana la topirea completa si abia apoi adaugam urmatoarea lingura. Adaugam galbenusurile si esenta de vanilie si incorporam usor. Faina o incorporam in blat cu miscari usoare de jos in sus. Punem coca in tava si nivelam, apoi introducem tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 20, daca nu iese curata mai lasam 5 minute.
Scoatem usor blatul din tava si-l lasam la racit, apoi trecem la crema de visine care este un 'plus' de la mine pentru reteta. Imi plac multe visinele in combinatie cu ciocolata, si nu am putut rezista tentatiei.
Punem visinele pe foc, asa inghetate cum sunt, adaugam zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Amidonul il desfacem cu 1-2 linguri din sucul lasat de visine, si-l punem apoi peste ele. Fierbem 2-3 minute pana se ingroasa, apoi dam la rece.
Pentru mousse-ul de ciocolata topim ciocolata neagra pe foc mic impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Gelatina o punem la inmuiat in 3 linguri visinata rece, o lasam asa 5 minute apoi o adaugam peste crema de ciocolata si mixam bine. O dam la rece.
Mixam restul de smantana cu cele doua linguri de zahar pudra pana obtinem o frisca intarita bine. Incorporam frisca in crema de ciocolata racita cu miscari usoare de jos in sus.
Pentru asamblare am folosit o tava de tort detasabila cu diametrul de 16cm. Ce am facut cu restul de blat? O sa aflati in curand :)
Taiem din blatul nostru de tort un cerc de diametru 16cm. Punem blatul pe fundul tavii, apoi punem crema de visine si nivelam. Peste visine punem mousse-ul de ciocolata si dam la rece peste noapte.
A doua zi trecem varful unui cutit de jur-imprejurul cremei, apoi detasam usor peretii tavii. Pe laterale ornam cu fulgi de migdale, iar deasupra - eu nu am mai pus ciocolata - am ornat cu cateva visine din visinata. A fost un deliciu!! Pentru mine chiar a fost un rasfat, deoarece ciocolata + visine = love!!
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata