publicat la 08.05.2019
publicat la 08.05.2019
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftelute de peste
Curata cartofii fierti si raciti, apoi da-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Marunteste intr-un tocator ceapa si usturoiul si pune-le peste cartofi. Poti pune o ceapa uscata si cativa catei de usturoi in locul celor verzi. Marunteste apoi si pestele. Ai mare grija sa verifici inainte sa nu...
Somon la cuptor cu 4 garnituri
Fiecare bucata de peste va fi coapta separat, in hartie de copt si fiecare va avea cate o garnitura delicioasa! Pentru primul fel folosesc o mana de baby spanac, pe care il pun pe o foaie de copt. Deasupra pun 2 ciuperci champignon taiate rondele. Asezonez cu sare si piper si putin ulei de...
Somon asiatic crocant si noodels cu legume
Se prepara o marinata din zeama de lime, sosul de soia, uleiul de susan, usturoiul si ghimbirul date pe razatoare si coaja rasa de lime.Se rastoarna amestecul peste somon si se lasa 10-15 minute la rece. Intre timp se pun taieteii la fiert in apa cu sare. Legumele se taie bastonase subtiri,...
Pastrav cu fenicul, orez brun si sparanghel
Orezul l-am spalat si l-am pus la fiert cu 4 cani de apa si sare, am pus capacul si am lasat la foc potrivit pana s-a absorbit toata apa si orezul a fost fiert. Secretul este sa nu ridicati capacul si sa nu amestecati in orez pana nu s-a absorbit toata apa. A iesit delicios! Pestele curatat si...
Salata calda de cartofi cu dorada la grill
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Se curata cat sunt calzi si se taie felii mai groase. Cat timp se fierb cartofii, se prepara dressingul. Intr-un castron incapator se amesteca zeama de lamaie cu uleiul, caperele, sare si piper. Se pun cartofii fierbinti in sos si se amesteca bine....
Crochete cu peste
Pestele se curata bine de oase si se marunteste la robot impreuna cu cartoful fiert. Eu am avut dorada la gratar. Se adauga apoi patrunjelul,cascavalul, oul batut si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se incinge o tigaie cu ulei si se pun crochetele cu o lingura. Se intorc si pe...
File de macrou cu sos asiatic
Pestele se curata, se scoate cu atentia sira cu oase, se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Se amesteca ustoriul ras cu ghimbirul ras, coaja de lamaie si sare si se freaca cu acest amestec fileurile de peste. Se unge grilul cu ulei (eu am folosit tigaia de ceramica) si se frige pestele pe...
Bagheta umpluta Nicoise
Se prepara dressingul, amestecand ceapa taiata marunt cu uleiul de masline, otetul si mustarul. Se lasa putin la rece pana se pregatesc celelalte ingrediente. Tonul se scurge de apa si se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se amesteca cu maioneza. Bagheta se taie pe jumatate in lungime, dar...
Chiftelute cu ton si seminte de pin
Tonul se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Se amesteca apoi cu ceapa taiata foarte fin, patrunjelul, semintele de pin si pesmetul. Se adauga ouale batute bine. Se presara dupa gust sare si piper. Se formeaza chiftelute cu mainile umede si se prajesc in ulei incins.
Pastrav somonat cu legume la cuptor
Pestele proaspat se curata de maruntaie si se spala bine, se indeparteaza capul si coada. Se aseaza intr-o tava mai adanca. Lamaia se curata de coaja si de partea alba, apoi se taie felii subtiri, care se aseaza in interiorul si deasupra pestelui. Se sareaza bine in interior si in exterior....
Tarta de branza Miez de Lapte cu file de cod
Încălziți cuptorul la 200˚C. Scurgeți și feliați brânza Miez de Lapte. Tăiați marginile feliilor de pâine, întindeți-le cu un sucitor ungeți-le cu unt topit și puneți-le la cuptor timp de 7 minute la 180˚C. Puneți fileul de cod în apă, iar...
Frigărui de somon cu Miez de Lapte și sos pesto
Pentru sosul pesto se amestecă usturoiul zdrobit, cu semințele și cu frunzele de busuioc, sare și piper, se adaugă uleiul de măsline și se amestecă până când devine omogen. Se taie somonul și brânza Miez de Lapte în bucățele medii, se condimentează somonul,...
Salau aromat cu mix de toamna
Am cumparat un salau mare, de vreo 2 kg, l-am facut file si am pus jumatate de peste in tava tapetata cu hartie de copt. Am stropit pestele cu zeama de la jumatate de lamaie, cealalta jumatate am taiat-o felii subtiri. Painea am maruntit-o la robot, apoi am amestecat-o cu ierburile uscate si...
File de salau cu rosii si capere
Fileurile de salau se aseaza intr-un tava sau vas de iena mai inalt. Rosiile se taie cubulete si se amesteca cu ceapa verde taiata rondele, usturoiul taiat fin sau dat pe razatoare, mararul tocat si caperele. Se adauga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Nu gustati prea mult ca riscati...
Somon cu lamaie si sote de dovlecei
Pestele se portioneaza, se spala si se lasa la scurs. Lamaia se stoarce si se pastreaza zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga usturoiul dat prin presa si apoi se pune pestele cu pielea in jos. Se acopera cu capac si se lasa la foc mic 2 minute. Se adauga jumatate din zeama...
Somon la gratar si salata cu creveti si calamari cu pesto
Rondelele de somon se spala, se sterg cu prosoape de hartie si se sareaza. Lamaia se spala si se taie rondele. Se aseaza feliile de lamaie peste somon si se frige pe gratarul de aragaz 10-15 minute. Intre timp se spala crevetii si calamarii, se topeste untul intr-o craticioara sau in wok si se...
Cartof copt cu somon afumat si avocado
Cartofii se spala bine, se sterg si se invelesc in folie de aluminiu, se coc apoi la foc mediu pana intra furculita usor in ei. Intre timp se curata avocado, se taie cubulete si se pune in zeama de lamaie. Iaurtul cremos se amesteca cu usturoiul zdrobit, mararul tocat, busuioc, tarhon si sare...
Saramura de macrou
Pestele se curata si se taie bucati, apoi se pune pe gratar impreuna cu rosiile. Se poate pune si ardeiul sau se coace pe plita, eu il aveam deja copt. Se scoate pestele si se pastreaza la cald. Intr-un castron se maruntesc rosiile coapte, ardeiul copt se taie fasii de 2 cm, ceapa se taie...
Salau cu fenicul si ardei copt
Feniculul se curata, se taie in patru, apoi solzisori si se aseaza intr-un vas de iena. Deasupra se pun 2 ardei copti taiati fasii groase, apoi fileurile de peste, rosioarele printre fileuri. Se aseaza deasupra pestelui al treilea ardei copt, fasii si rondele de lamaie. Se condimenteaza, se...
Crap cu sos de rosii si usturoi
Pestele se curata, se spala si se aseaza intr-o tava mai adanca. Eu am pus hartie de copt, sa nu lipeasca sau sa se arda pestele. Cartofii se curata, se spala, se taie in patru si se aseaza in tava, langa peste. Se prepara un sos din usturoiul pisat, sucul de rosii, ulei, sare, piper si cimbru...
Somon cu sos de lamaie, portocala si vin
Pestele se curata de piele si de oase, se spala si se aseaza intr-o tava de iena. Lamaia si portocala se storc si impreuna cu pulpa rezultata se torna peste peste. Se adauga vinul, caperel si maslinele, se condimenteaza dupa gust. Se acopera cu folie de aluminiu si se tine la rece cateva ore. Eu...
Somon in sos de lamaie si capere
Se topeste untul intr-o tigaie de teflon, apoi se adauga peste spalat, se sareaza si se presara jumatate din ierburile de provence. Se pune jumatate de sucul de la lamaie sise lasa la foc potrivit 2-3 minute. Se intoarce pestele pe partea cealalta, se presara cu sare si restul de ierburi, se pune...
Somon si legume in stil chinezesc
Legumele se spala, apoi se taie patratele/romburi de 2 cm. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele. Se condimenteaza. Din cand in cand se mai adauga putina apa sa se inabuseasca si sa se inmoaie. Se amesteca legumele cam 5 minute. Somonul se curata de piele si oase, se spala si se...
Sufleu cu salau
Pestele se pune la fiert in 300 ml lapte, impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, sare si piper. Se fierbe 10 minute de cand incepe sa clocoteasca, la foc mic. Se scoate apoi pestele, se strecoara laptele ramas, iar in aceeasi craticioara se topesc 60 g unt. Se adauga apoi faina si laptele...
Lambada cu salau si somon
Fileurile de peste se spala, se verifica sa nu mai aiba oase si se taie bastonase lungi de 15 cm. Se aseaza bastonasele de somon unul laga altul, apoi cele de salau se intercaleaza, formad un grilaj, un fel de impletitura. Se aseaza grilajele intr-un vas de iena, se ung cu ulei, apoi se stoarce...
Frittata cu somon afumat si marar
Se amesteca bine ouale cu smantana, mararul, sare si piper. Somonul se taie fasii subtiri si se adauga la ou. Se topeste untul intr-o tigaie teflonata si se toarna compozitia de ou si peste. Se ridica din cand in cand omleta cu o paleta, lasand sa se scurga sub ea oul de deasupra. Se acopera...
Crochete de peste cu legume
Pestele se spala si se pune la fiert, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se clateste apoi bine de spuma si se lasa la racit. Se alege carnea de pe oase, apoi se amesteca cu morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul date pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper si marar uscat. Se...
Saramura de crap
Pestele se spala si se condimenteaza dupa gust, apoi se frige pe gratar sau pe plita. Ardeiul gras si rosiile se spala si se coc si ele alaturi de peste. Cand s-au copt se decojesc si se toaca cuburi mai mari. Ceapa se toaca solzisori sau rondele, daca este ceapa verde, la fel si usturoiul...
Pastrav cu lamaie, unt si verdeata
Pastele se spala bine si se curata. Se unge o bucata de folie de aluminiu cu putin unt, se aseaza pestele deasupra, se condimenteaza, se pun cateva cubulete de unt in interior si o felie de lamaie. Se mai aseaza si desupra cateva felii de lamaie si se presara verdeata. Se ruleaza bine in folie si...
Placinta cu somon
Pentru aluat , eu am folosit masina de paine, mare noroc cu ea :), e buna la casa omului. Paranteza: de cand o am, nu am mai cumparat paine deloc! Ingredientele se pun in ordinea de mai sus si am setat pe programul de framantat si dospit, a durat 1 ora si 20 min. Daca nu aveti masina de...