Rondelele de somon se spala, se sterg cu prosoape de hartie si se sareaza. Lamaia se spala si se taie rondele. Se aseaza feliile de lamaie peste somon si se frige pe gratarul de aragaz 10-15 minute.
Intre timp se spala crevetii si calamarii, se topeste untul intr-o craticioara sau in wok si se adauga usturoiul curatat si taiat rondele. Se calesc in unt crevetii si calamarii, se adauga sare dupa gust si vinul. Cand scade zeama se adauga sosul pesto si se mai lasa un minut pe foc.
Avocado se curata si se taie cubulete, rosiile cherry se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie.Se spala cateva fire de patrunjel verde, se taie fin si se amesteca in salata.
Pe o farfurie se aseaza o mana de rucola, deasupra se pune avocado cu rosiile cherry, se adauga sare si putin piper. Se pun deasupra cativa creveti si calamari. Se serveste salata impreuna cu somonul la gratar si o lingura de orez fiert.