Somon la gratar si salata cu creveti si calamari cu pesto

de Oana in Somon, 13 Mar 2011 | 8998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 rondele de somon proaspat
  • o lamaie
  • sare
  • Pentru salata cu creveti:
  • 8-10 bucati de creveti cu codita
  • 8-10 rondele de calamar
  • 25 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • 50 ml vin alb
  • o lingurita sos pesto
  • jumatate de avocado
  • o mana de rosii cherry
  • 4 maini de rucola
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde taiat fin
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar si salata cu creveti si calamari cu pesto:

Rondelele de somon se spala, se sterg cu prosoape de hartie si se sareaza. Lamaia se spala si se taie rondele. Se aseaza feliile de lamaie peste somon si se frige pe gratarul de aragaz 10-15 minute.

Intre timp se spala crevetii si calamarii, se topeste untul intr-o craticioara sau in wok si se adauga usturoiul curatat si taiat rondele. Se calesc in unt crevetii si calamarii, se adauga sare dupa gust si vinul. Cand scade zeama se adauga sosul pesto si se mai lasa un minut pe foc.

Avocado se curata si se taie cubulete, rosiile cherry se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie.Se spala cateva fire de patrunjel verde, se taie fin si se amesteca in salata.

Pe o farfurie se aseaza o mana de rucola, deasupra se pune avocado cu rosiile cherry, se adauga sare si putin piper. Se pun deasupra cativa creveti si calamari. Se serveste salata impreuna cu somonul la gratar si o lingura de orez fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar si salata cu creveti si calamari cu pesto" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos blue cheese şi cartofi cu rozmarin