Vinetele si ardeii se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs.
Eu le-am scos din congeletor si le-am lasat la dezghetat si scurs.
Se face maioneza dintr-un galbenus si ulei. Eu o fac cu mixerul.
Vinetele le-am maruntit cu mixerul. (nu imi plac semintele).
Ardeii se taie marunt....
Varza murata se toaca fideluta.
Ceapa se taie marunt.
Se pun intr-un castron si se presara piper, boia si ulei dupa gust.
Se amesteca si este gata.
Se serveste presarata cu boia de ardei iute.
Pofta Buna!
Varza murata se scoate din butoi si se spala in doua ape reci si se stoarce.
Se toaca fideluta si se pune intr-un castron.
Se presara piper si se toarna ulei dupa gust.
Se amesteca si este gata.
Pofta Buna!
Se curata ceapa si se taie julien.
Se strecoara tonul de zeama.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele.
Se presara sare si piper.
Se pune o lingura de otet si ulei de masline dupa gust.
Se amesteca bine si este gata.
Pofta Buna!
Se curata si se toaca toate ingredientele.
Se pun toate intr-un castron si se amesteca.
Se amesteca branza ceva fin cu smantana, se pune in castron si se amesteca.
Se pune 1 lingura otet si ulei de masline, sare si piper si se amesteca bine.
La final am pus miezul de lapte si am...
Se curata verdeata, se spala si se taie sau rupe.
Se curata ceapa si ridichiile si se taie rondele.
Rosiile se taie felii.
Porumbul se scurge.
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune ulei de masline, otet, sare, piper.
Este foarte buna.
Eu o mananc cu branza...
Zarzavatul se curata se firebe, se scoate si se lasa la racit.
Cand sunt reci se taie rondele si bucati mai mari si se pun intr-un castron.
Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune peste legume.
Se pune sare, piper, ulei de masline si smantana.
Se amesteca si este gata.
Pofta...
Porumbul dulce se pune la fiert si cand este fiert se scurge si se lasa la racit.
Porumbul murat (am postat reteta) se scurge de otet.
Gogosarul se toaca marunt. Este pus pentru culoare.
Ceapa se curata se taie rondele si se pune intr-un castron.
Se adauga cele doua feluri de porumb,...
Orezul, mazarea si porumbul se pun la fiert si cand sunt fierte se scurg si se lasa la racit.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Intr-un castron se pun ceapa, porumbul, mazarea, orezul si cele doua cutii de ton cu ulei cu tot.
Se pune sare, piper, otet si ulei de masline daca mai este...
Ceapa, ardeii, rosiile se curata, se spala si se toaca marunt.
Costita, sunca, salamul se toaca cubulete.
Castravetii (sunt pusi de mine dar nu stiu sa fac trimitere la reteta) se taie feliute.
Porumbul (este pus de mine dar nu stiu sa fac trimitere la reteta) se lasa la scurs....
Carnea se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este fiarta se taie cubulete si se se lasa la racit.
Cartofii se fierb in coaje. Cand sunt fierti se curata si se lasa la racit. Se toaca cubuletze mici.
Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina...
Legumele se spala, se curata si se toaca marunt.
Sunca si salamul uscat se toaca bucati marunte.
Branza se taie patratele.
Se pun toate intr-un castron, se pune piper, o lingura de otet si ulei de masline.
Se amesteca bine si este gata.
Se consuma ca fel unu+doi+desert pe...
Pieptul de pui se curata, se spala, se pune la fiert in apa cu sare si cand este gata se lasa putin la racit si se taie cuburi mici de 1/1 cm.
Porumbul se fierbe in apa, se scurge si se lasa la racit.
Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie se pune uleiul si...
Sfecla se curata si se taie in felii potrivite (in reteta originala).
Sfecla daca este tare se poate coace sau fierbe (pana intra furculita usor in ea), se curata si se taie in bucati potrivite.
Portocala se curata de coaje si de pielita alba (fiecare felie) si se rupe in bicati mai mici....
Pastele se fierb in apa cu sare cat scrie pe ambalaj, se scurg, se clatesc cu apa rece si se lasa la racit.
Porumbul din conserva se clateste cu apa rece si se lasa la scurs.
Ceapa, ardeii si rosiile se spala, se curata si se toaca marunt.
Tonul se pune la scurs (al meu era in suc...
Sfecla se spala bine si se baga la cuptor circa 2 ore pana se inmoaie (intra furculita usor in ea).
Sfecla se poate si fierbe dar este mai gustoasa la cuptor.
Dupa ce se raceste se curata de coaje si se taie in bucati potrivite (sau se rade pe razatoarea mare) si se pune intr-un castron....
Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert cu putina sare.
Dupa ce a fiert se scurge si se lasa la racit.
Usturoiul se zdrobeste ca pentru mujdei.
Mararul se toaca marunt.
Cand fasolea este rece se pune intr-un castron si se amesteca cu usturoiul, mararul, ulei de masline,...
Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se coc uniform pe toate partile.
Cand unul este copt se pune intr-o oala, se presara sare pe el si se pune capacul.
Asa se procedeaza cu toti ardeii punandu-i unul peste altul cu sare si cu capacul pus.
Se lasa asa cam o ora pana se racesc...
Vinetele se coc pe aragaz la foc deschis pana devin moale peste tot. Mie mi se pare mai bun asa decat la cuptor.
Se curata de coaja arsa si de cotoare si se lasa la scurs 2-3 ore.
Dupa ce s-au scurs se toaca cu blenderul vertical si se pune intr-un castron.
Se face maioneza dintr-un...
Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se coc uniform pe toate partile.
Cand unul este copt se pune intr-o oala, se presara sare pe le si se pune capacul.
Asa se procedeaza cu toti ardeii punandu-i unul peste altul cu sare si cu capacul pus.
Se lasa asa cam o ora pana se racesc...
Vinetele se coc pe aragaz la foc deschis pana devine moale peste tot. Mie mi se pare mai bun asa decat la cuptor.
Se curata de coaja arsa si de cotoare si se lasa la scurs 2-3 ore.
Dupa ce s-au scurs se toaca si se amesteca cu uleiul (cu blenderul vertical).
Se potriveste de sare, se...
Legumele se curata, se spala si se toaca dupa preferinta.
Se pun intr-un castron si se presara sare si piper.
Se face un amestec din otet, apa si zahar (indulcitor) dupa gust si se toarna peste salata si se amesteca.
Se toarna si uleiul de masline si se amesteca bine.
Se tine 15...
Se spala castravetii, se taie capetele si se taie la fiecare cap in lung si in cruce, in asa fel incat sa fie taiat in sfert dar sa nu se desfaca.
Intr-un borcan se pune o legatura de marar pe fund si se pozitioneaza castravetii sa incapa.
Deasupra se pune cealalta legatura de marar si...
Pastele se fierb urmand indicatiile de pe ambalaj, se clatesc in jet de apa rece, se scurg si se lasa la scurs si uscat.
Legumele se curata si se toaca.
La sprotul afumat se indeparteaza capul si se taie in doun trei bucati.
Maslinele se taie in jumatati.
Branza se taie cubulete....
Iaurtul se pune la scurs in tifon in mai multe straturi (eu am un saculet din panza de in) cel putin 6-8 ore.
Castravetii se curata de coaje si se rad pe razatoarea mica. Se presara cu sare si se lasa la scurs in strecuratoare.
Usturoiul se curata si se piseaza cu sare pana devin pasta....
Ouale se fierb si se lasa la racit dupa care se curata si se toaca marunt.
Salata se spala,se usuca cu prosopul si se taie fasii subtiri.
Ceapa, castravetii, ardeii, ridichiile, rosiile se curata, se spala, se usuca si se taie marunt.
Branza se taie cubulete.
Se amesteca toate...
Se curata verdeata, se spala bine, se toaca si se pune intr-un castron.
Se potriveste de sare si piper.
Se pune ulei dupa preferinta.
Se face un dresing di otet, apa si zahar(indulcitor) si se toarna peste salata.
Se amesteca si este gata.
Se serveste langa fripturi sau mancaruri...
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte.
Se pune la fiert in apa cu sare, dafin, piper si carnea afumata.
Cand este fiarta se scurge si se lasa la racit.
Carnea se taie cuburi.
Se toaca toate ingredientele si se amesteca intr-un castron.
Se pune sare, piper, ulei si otet, se...
Verdeata se curata, se spala foarte bine si se toaca intr-un castron.
Branza se taie cuburi si se adauga in castron.
Se potriveste de sare si piper.
Se face un dresing din smantana, ulei de masline si otet si se toarna peste salata.
Se amesteca si se pune in frigider pentru 20-30...
Verdeata se curata, se spala, se toaca si se amesteca intr-un castron.
Se taie cuburi branza si mezelurile si se amesteca si ele.
Se toarna uleiul de masline se pune sare (daca este cazul) si piper, se amesteca si este gata.
Eu a trebuit sa fac salata intai fara leurda, sa pun...
Salata de vinete cu ardei copt
Vinetele si ardeii se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs. Eu le-am scos din congeletor si le-am lasat la dezghetat si scurs. Se face maioneza dintr-un galbenus si ulei. Eu o fac cu mixerul. Vinetele le-am maruntit cu mixerul. (nu imi plac semintele). Ardeii se taie marunt....
Salata de varza murata cu ceapa
Varza murata se toaca fideluta. Ceapa se taie marunt. Se pun intr-un castron si se presara piper, boia si ulei dupa gust. Se amesteca si este gata. Se serveste presarata cu boia de ardei iute. Pofta Buna!
Salata de varza murata
Varza murata se scoate din butoi si se spala in doua ape reci si se stoarce. Se toaca fideluta si se pune intr-un castron. Se presara piper si se toarna ulei dupa gust. Se amesteca si este gata. Pofta Buna!
Salata de fasole boabe cu ton
Se curata ceapa si se taie julien. Se strecoara tonul de zeama. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele. Se presara sare si piper. Se pune o lingura de otet si ulei de masline dupa gust. Se amesteca bine si este gata. Pofta Buna!
Salata cu miez de lapte
Se curata si se toaca toate ingredientele. Se pun toate intr-un castron si se amesteca. Se amesteca branza ceva fin cu smantana, se pune in castron si se amesteca. Se pune 1 lingura otet si ulei de masline, sare si piper si se amesteca bine. La final am pus miezul de lapte si am...
Salata de leurda cu salata verde
Se curata verdeata, se spala si se taie sau rupe. Se curata ceapa si ridichiile si se taie rondele. Rosiile se taie felii. Porumbul se scurge. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune ulei de masline, otet, sare, piper. Este foarte buna. Eu o mananc cu branza...
Salata de legume
Zarzavatul se curata se firebe, se scoate si se lasa la racit. Cand sunt reci se taie rondele si bucati mai mari si se pun intr-un castron. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune peste legume. Se pune sare, piper, ulei de masline si smantana. Se amesteca si este gata. Pofta...
Salata de ton cu porumb
Porumbul dulce se pune la fiert si cand este fiert se scurge si se lasa la racit. Porumbul murat (am postat reteta) se scurge de otet. Gogosarul se toaca marunt. Este pus pentru culoare. Ceapa se curata se taie rondele si se pune intr-un castron. Se adauga cele doua feluri de porumb,...
Salata cu orez, mazare, porumb si ton
Orezul, mazarea si porumbul se pun la fiert si cand sunt fierte se scurg si se lasa la racit. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-un castron se pun ceapa, porumbul, mazarea, orezul si cele doua cutii de ton cu ulei cu tot. Se pune sare, piper, otet si ulei de masline daca mai este...
Salata de iarna
Ceapa, ardeii, rosiile se curata, se spala si se toaca marunt. Costita, sunca, salamul se toaca cubulete. Castravetii (sunt pusi de mine dar nu stiu sa fac trimitere la reteta) se taie feliute. Porumbul (este pus de mine dar nu stiu sa fac trimitere la reteta) se lasa la scurs....
Salata Boeuf
Carnea se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este fiarta se taie cubulete si se se lasa la racit. Cartofii se fierb in coaje. Cand sunt fierti se curata si se lasa la racit. Se toaca cubuletze mici. Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina...
Salata din "lipsa de timp"
Legumele se spala, se curata si se toaca marunt. Sunca si salamul uscat se toaca bucati marunte. Branza se taie patratele. Se pun toate intr-un castron, se pune piper, o lingura de otet si ulei de masline. Se amesteca bine si este gata. Se consuma ca fel unu+doi+desert pe...
Salata de piept de pui cu ciuperci si porumb
Pieptul de pui se curata, se spala, se pune la fiert in apa cu sare si cand este gata se lasa putin la racit si se taie cuburi mici de 1/1 cm. Porumbul se fierbe in apa, se scurge si se lasa la racit. Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune uleiul si...
Salata de sfecla rosie si portocala
Sfecla se curata si se taie in felii potrivite (in reteta originala). Sfecla daca este tare se poate coace sau fierbe (pana intra furculita usor in ea), se curata si se taie in bucati potrivite. Portocala se curata de coaje si de pielita alba (fiecare felie) si se rupe in bicati mai mici....
Salata de paste cu ton si porumb
Pastele se fierb in apa cu sare cat scrie pe ambalaj, se scurg, se clatesc cu apa rece si se lasa la racit. Porumbul din conserva se clateste cu apa rece si se lasa la scurs. Ceapa, ardeii si rosiile se spala, se curata si se toaca marunt. Tonul se pune la scurs (al meu era in suc...
Salata de sfecla rosie si hrean
Sfecla se spala bine si se baga la cuptor circa 2 ore pana se inmoaie (intra furculita usor in ea). Sfecla se poate si fierbe dar este mai gustoasa la cuptor. Dupa ce se raceste se curata de coaje si se taie in bucati potrivite (sau se rade pe razatoarea mare) si se pune intr-un castron....
Salata de fasole verde
Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert cu putina sare. Dupa ce a fiert se scurge si se lasa la racit. Usturoiul se zdrobeste ca pentru mujdei. Mararul se toaca marunt. Cand fasolea este rece se pune intr-un castron si se amesteca cu usturoiul, mararul, ulei de masline,...
Salata de ardei copti cu usturoi
Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se coc uniform pe toate partile. Cand unul este copt se pune intr-o oala, se presara sare pe el si se pune capacul. Asa se procedeaza cu toti ardeii punandu-i unul peste altul cu sare si cu capacul pus. Se lasa asa cam o ora pana se racesc...
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele se coc pe aragaz la foc deschis pana devin moale peste tot. Mie mi se pare mai bun asa decat la cuptor. Se curata de coaja arsa si de cotoare si se lasa la scurs 2-3 ore. Dupa ce s-au scurs se toaca cu blenderul vertical si se pune intr-un castron. Se face maioneza dintr-un...
Salata de ardei copti
Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se coc uniform pe toate partile. Cand unul este copt se pune intr-o oala, se presara sare pe le si se pune capacul. Asa se procedeaza cu toti ardeii punandu-i unul peste altul cu sare si cu capacul pus. Se lasa asa cam o ora pana se racesc...
Salata de vinete
Vinetele se coc pe aragaz la foc deschis pana devine moale peste tot. Mie mi se pare mai bun asa decat la cuptor. Se curata de coaja arsa si de cotoare si se lasa la scurs 2-3 ore. Dupa ce s-au scurs se toaca si se amesteca cu uleiul (cu blenderul vertical). Se potriveste de sare, se...
Salata de vara
Legumele se curata, se spala si se toaca dupa preferinta. Se pun intr-un castron si se presara sare si piper. Se face un amestec din otet, apa si zahar (indulcitor) dupa gust si se toarna peste salata si se amesteca. Se toarna si uleiul de masline si se amesteca bine. Se tine 15...
Castraveti murati de vara
Se spala castravetii, se taie capetele si se taie la fiecare cap in lung si in cruce, in asa fel incat sa fie taiat in sfert dar sa nu se desfaca. Intr-un borcan se pune o legatura de marar pe fund si se pozitioneaza castravetii sa incapa. Deasupra se pune cealalta legatura de marar si...
Salata cu sprot afumat
Pastele se fierb urmand indicatiile de pe ambalaj, se clatesc in jet de apa rece, se scurg si se lasa la scurs si uscat. Legumele se curata si se toaca. La sprotul afumat se indeparteaza capul si se taie in doun trei bucati. Maslinele se taie in jumatati. Branza se taie cubulete....
Tzatzichi
Iaurtul se pune la scurs in tifon in mai multe straturi (eu am un saculet din panza de in) cel putin 6-8 ore. Castravetii se curata de coaje si se rad pe razatoarea mica. Se presara cu sare si se lasa la scurs in strecuratoare. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare pana devin pasta....
Salata bulgareasca
Ouale se fierb si se lasa la racit dupa care se curata si se toaca marunt. Salata se spala,se usuca cu prosopul si se taie fasii subtiri. Ceapa, castravetii, ardeii, ridichiile, rosiile se curata, se spala, se usuca si se taie marunt. Branza se taie cubulete. Se amesteca toate...
Salata de cruditati
Se curata verdeata, se spala bine, se toaca si se pune intr-un castron. Se potriveste de sare si piper. Se pune ulei dupa preferinta. Se face un dresing di otet, apa si zahar(indulcitor) si se toarna peste salata. Se amesteca si este gata. Se serveste langa fripturi sau mancaruri...
Salata de fasole boabe
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte. Se pune la fiert in apa cu sare, dafin, piper si carnea afumata. Cand este fiarta se scurge si se lasa la racit. Carnea se taie cuburi. Se toaca toate ingredientele si se amesteca intr-un castron. Se pune sare, piper, ulei si otet, se...
Salata de primavara
Verdeata se curata, se spala foarte bine si se toaca intr-un castron. Branza se taie cuburi si se adauga in castron. Se potriveste de sare si piper. Se face un dresing din smantana, ulei de masline si otet si se toarna peste salata. Se amesteca si se pune in frigider pentru 20-30...
Salata cu leurda
Verdeata se curata, se spala, se toaca si se amesteca intr-un castron. Se taie cuburi branza si mezelurile si se amesteca si ele. Se toarna uleiul de masline se pune sare (daca este cazul) si piper, se amesteca si este gata. Eu a trebuit sa fac salata intai fara leurda, sa pun...