Imi plac mult castravetii murati de vara. Dupa mine au alt gust decat cei pusi pentru iarna. Reci sunt o nebunie chiar si goi.
Se spala castravetii, se taie capetele si se taie la fiecare cap in lung si in cruce, in asa fel incat sa fie taiat in sfert dar sa nu se desfaca.
Intr-un borcan se pune o legatura de marar pe fund si se pozitioneaza castravetii sa incapa.
Deasupra se pune cealalta legatura de marar si niste betisoare in crucis sa tina castravetii sa nu se ridice la suprsfata.
Sarea se amesteca in 2 litri de apa calduta si se pune peste castraveti.
Se poate pune si catva catei de usturoi daca va place, dar dupa mine incep sa semene cu cei de iarna cu usturoi.
Se acopera cu o farfurioara si se pun afara la caldura pentru 2-3 zile pana se acresc (ai mei s-au facut in 2 zile).
Cand sunt acri cum ne plac se ibtroduc in frigider si se tin la rece (eu i-am transferat intr-o oala).
Se consuma ca salata rece langa friptura. Eu pun intodeauna cuburi de gheata in castron sa ramana reci mai mult timp.
Pofta Buna!