Coronita cu carne tocata

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 20 Sep 2012 | 7408 vizualizari

 

Nu stiu cum de nu am postat pana acum aceasta coronita frumoasa si ideala pt orice masa festiva.
Reteta e de la Edith Frincu cu modificarile de rigoare :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 coronite:
  • Pt aluat:
  • 150 gr margarina
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • un varf de sare
  • jumatate plic drojdie uscata
  • 50 ml apa calduta
  • Pt umplutura:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe mici
  • usturoi
  • 3 morcovi
  • 1 ou + 1 albus (galbenusul il folosim pt uns )
  • gogosari murati
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu carne tocata:

Facem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora.

In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles) si o punem la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocat si morcovii rasi prin razatoarea mica. Lasam apoi sa se raceasca si dupa care adaugam gogosarii taiati marunt, patrunjelul tocat si ouale. Amestecam bine pana se incorporeaza bine toate ingredientele.

Intindem doua foi rotunde (am folosit forma de la tort pt a taia rotund marimea dorita) asezam foaie in forma si punem pe margine de jur imprejur carnea. Taiem apoi aluatul din mijloc in 4 obtinand 8 triunghiuri pe care le tragem peste umplutura apasand pe margine pt a se lipi. Ungem apoi cu galbenus de ou si punem seminte de susan. Puteti vedea din poze toata procedura.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute pana se rumeneste aluatul deasupra.

Asezam coronita pe o farfurie rotunda si in mijloc putem pune diverse. Eu de ex. am pus pe una castraveti taiati rondele si pe cealalta carnaciori prajiti sub forma de floricele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

olivee 1

22.09.2012, 14:53

arata super

flory86 1

22.09.2012, 16:07

spui k intindem 2 foi.ti-au iesit 2 coronite sau ai suprapus foile?

T I M E A 1

23.09.2012, 00:09

Flory - la ingrediente am scris ca sunt pt doua coronite, deci doua foi-cate una pt fiecare coronita

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb