Rulada cu ton

de MotanLaOale in Ton, 5 Mar 2020 | 3648 vizualizari

 

Usor de facut si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foietaj proaspat (o foaie)
  • 3 conserve ton in ulei (3x160 g)
  • 1 ceapa rosie
  • 70 g masline
  • 70 g porumb
  • 1/2 lamaie
  • piper
  • un galbenus pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ton:

Tonul din conserve se pune la scurs.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust.

Maslinele se taie marunt.

Se intinde foaia de aluat pe blatul infainat si se netezeste cu sucitorul.

Se intinde amestecul pe toata suprafata lasand 1 cm la partea de sus care se unge cu galbenus de ou.

Se presara maslinele si porumbul si se ruleaza strans.

Se taie in bucati de 3-4 centimetri si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de silicon.

Se ung cu galbenus de ou si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.

Cand sunt rumenite frumos, sunt gata.

Se mananca calde dar sunt bune si reci cu rosii si lamaie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta mediteraneana