MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI385
Retete

Pulpe de pui la cuptor

In Pui la 11 Sep 2012

Pulpele se curata si se spala bine. Intr-o tava se pune ulei si se pun pulpele. Se presara cu vegeta, piper, boia si sare. Se pune apa si se introduce in cuptorul preancalzit. Se tin in cuptor 30-40 minute si se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand sunt...

Pilaf cu ciuperci

In Mancaruri de post la 11 Sep 2012

Intr-o cratita se pune uleiul si se pune la calit ceapa curatata si tocata 2-3 minute. Se presara vegeta si piper. Se pun la calit si ardeii si morcovii curatati si taiati. Se pune apa si se fierbe 10-15 minute. Se pune si orezul spalat, se completeaza cu apa si se fierbe 15-20 minute...

Desert galuste cu prune

In Dulciuri la 27 Aug 2012

Am pus cantitatile pentru 16-18 galuste. Se pot face cate portii vreti deodata. Eu am facut 2 portii si au iesit 36 galuste. Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine,...

Placinta cu branza, visine si caise

In Dulciuri la 15 Iul 2012

Foile de placinta se lasa sa se dezghete. Visinile se curata de samburi. Caisele se curata de samburi si se taie patratele. Branza se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si 2 oua. Se adauga visinile si caisele si se amesteca cu o lingura. Se intinde o...

Negresa cu caise

In Prajituri la 11 Iul 2012

Se unge o tava cu unt din abundenta si se presara cu cele 4 linguri de zahar pe toata suprafata. Caisele se taie in jumatate, se scot samburii si se pun in tava lasand distanta intre ele, cu partea unde au fost samburii in jos. Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pana se face...

Pulpe de pui cu dovlecei si cartofi noi

In Pui la 11 Iul 2012

Ceapa se curata si se taie rondele. Cartofii se curata si se taie in doua. Dovlecelul se curata si se taie cuburi. Ardeiul se curata si se toaca. Pulpele se curata, se spala, se ung cu ulei si se presara cu sare si piper. Intr-o tava se pune uleiul, ceapa si cartofii, se pune...

Mancare de fasole pastai si pui

In Pui la 11 Iul 2012

Carnea de pui se curata, se spala si se taie bucati daca este cazul. Ceapa si ceapa verde se curata, se toaca si se pune la calit cu uleiul cateva minute. Se adauga ardeiul curatat si tocat, vegeta, piperul si se mai caleste putin. Se adauga carnea si se prajeste cateva minute pe toate...

Inghetata de caise

In Dulciuri la 10 Iul 2012

Caisele se spala, se scot samburii si se fac piure la blender. Frisca se bate spuma. Se amesteca frisca cu iaurtul si cu piureul de caise. Se pune in caserole la congelator. Din cand in cand se scoate din congeletor si se amesteca. Este bine sa se scoata din congelator cu 10-15...

Prajitura cu branza si visine

In Prajituri la 10 Iul 2012

Visinile sa spala, se scot samburii si se pun cu 3 linguri de zahar sa lase sirop. Ouale se separa. Se mixeaza untul cu 120g zahar pana se topeste zaharul. Se adauga grisul, praful de budinca amestecat cu praful de copt si zaharul vanilat. Branza se amesteca cu coaja rasa de lamaie si...

Ficatei de pui in sos de tarhon

In Ficat la 10 Iul 2012

Tarhonul se curata de pe tije si se spala bine. Se curata ficateii, se spala, se pun in lapte si se tin la frigider cam o ora. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga ceapa tocata. Se caleste 2-3 minute. Se scurg ficateii, se adauga in cratita si se prajesc putin pe toate...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2012

Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii de circa un centimetru. Se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Ouale se bat cu sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie. In alta farfurie se amesteca pesmet cu fulgi de porumb sfaramati si putina boia pentru culoare. Feliile...

Parjoale (Bhaji) cu ceapa

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2012

Ceapa, ceapa verde si usturoiul se toaca la robot. Intr-un castron se amesteca celelalte ingrediente cu mixerul. Se adauga ceapa in castron si se amesteca bine cu o lingura. Se pune ulei intr-o tigaie si cand este incins se ia cu lingura din compozitie si se pun in ulei parjoalele. Se...

Inghetata cu halva

In Dulciuri la 9 Iun 2012

Semintele de floarea soarelui se prajesc putin intr-o tigaie si se lasa la racit. Am pus in robot smantana, halvaua sfaramata, semintele, zaharul vanilat si am amestecat pana s-a transformat intr-o crema. Am pus compozitia intr-o caserola si am pus-o in congelator cateva ore. (toata...

Cartofi noi cu feta si marar la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2012

Cartofii se curata, se spala si se prajesc in tuci in baie de ulei. Cand sunt runeni ii scoatem si ii scurgem bine de ulei. Se unge o tava cu unt, se pun cartofii prajiti si se sareaza. Se adauga peste cartofi branza rasa si se presara mararul tocat marunt. Se introduce in cuptor...

Ciocanele in bacon la cuptor

In Pui la 6 Iun 2012

Coicanelele se spala bune si se usuca. Se presara cu vegeta, piper si boia si se lasa la frigider 30 minute. Se ruleaza fiecare ciocanel intr-o felie de bacon si se prinde cu o scobitoare. Se pune intr-o tava uleiul si se pun ciocanelele invelite in bacon. Se presara cu vegeta, piper...

Musaca cu foi de varza acra sau sarmale desfasurate

In Mancaruri cu carne la 6 Iun 2012

Varza se pune in apa rece la desarat 5-6 ore. Se desfac foile, se taie cotoarele si se pun teanc. Se storc. Ceapa se curata si se toaca marunt. Costita se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga costita si se mai caleste 2-3 minute....

Bors de fasole boabe

In Ciorbe la 6 Iun 2012

Fasolea se pune in apa rece de seara pana dimineata. Se pune la fiert in oala sub presiune impreuna cu afumatura pentru o ora. Intre timp curatam restul legumelor si le tocam. Intr-o oala punem uleiul si calim legumele 2-3 minute, punem putina apa si le lasam sa fiarba. Dupa ce a...

Piept de pui crocant

In Pui la 5 Iun 2012

Pieptul se curata, se spala foarte bine si se taie fasii potrivite. Se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se pun 50g faina si se amesteca cu praful de copt. In alt castron se bat ouale si se pune sare si piper. In al treilea castron si amesteca pesmetul, fulgii de porumb...

Pogaci cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2012

Se trec   jumarile prin masina de tocat si se lasa la loc caldut. Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se dilueaza cu 150m lapte caldut, se amesteca cu 4 linguri de faina si se lasa sa creasca 15 minute la loc caldut. Se adauga apoi restul de lapte caldut,...

Papricas de pui cu galusti

In Pui la 5 Iun 2012

Ciocanelele se curata si se spala bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa, carnea si boiaua si se caleste 5-6 minute. Se adauga apa si se lasa sa fiarba 20-25 minute. Se adauga pasta de tomate amestecata cu faina si putina apa. Se...

Cartofi cu smantana si marar

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2012

Cartofii se curata cu un burete aspru sau cu o perie de sarma de coaja subtire si se spala bine. Se pun la prajit intr-un ceaun in baie de ulei, se rumenesc bine si se scot intr-un castron. Intr-o cratita se topeste untul, se pune faina amestecand continuu, se toarna laptele cate putin...

Paste cu nuca si stafide

In Paste la 11 Mai 2012

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, se trec sub jet de apa rece si se pun la scurs. Intr-o cratita se pune la topit untul, se adauga nuca si stafidelesi se calesc foarte putin. Se adauga pastele scurse si se amesteca bine pe foc inca 2-3 minute. Se ia de pe foc, se...

Bruschete cu ton

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2012

Painea se prajeste pe ambele parti prin ce metoda va place. Se freaca feliile prajite cu usturoi. Se pun feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se desface conserva de ton, se scurge de ulei si se repartizeaza uniform pe feliile de paine. Se rade cascavalul si se presara...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 8 Mai 2012

Laptele se pune la fiert. Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu. Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza ouale cu 10 linguri de zahar, cu zaharul vanilat, esenta de vanilie si amidonul. Se...

Aripioare de pui crocante

In Pui la 8 Mai 2012

Aripioarele se taie in doua, se curata si se spala foarte bine. Se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se pun 50g faina si se amesteca cu praful de copt. In alt castron se bat ouale si se pune sare si piper. In al treilea castron si amesteca pesmetul, fulgii de porumb...

Ficatei de pui trasi la tigaie

In Pui la 8 Mai 2012

Ficateii se curata de pielite si se spala foarte bine. Se pun la scurs intr-o strecuratoare. NU se usuca cu hartie absorbanta. Se pune uleiul intr-o tigaie pe foc si cand este incins se pun ficateii. Se pun cu grije ca poate sa sara ulei incins. Se amesteca prin agitarea tigaii ca sa nu...

Chiftele

In Mancaruri cu carne la 28 Apr 2012

Painea se imoaie in apa si se  stoarce bine bine. Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua. Se pune sare si piper dupa gust. Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se...

Ostropel de pui

In Pui la 25 Apr 2012

Pulpele se curata si se spala bine si se usuca. Se pun la prajit intr-o cratita cu uleiul. Se sareaza si se pipereaza. Se intoarce pe ambele parti pana isi schimba coloarea. Se adauga vinul, se pune un capac si se lasa la inabusit 10 minute. Se scot pulpele pe o farfurie. In vin...

Ghocchi cu vinete

In Paste la 25 Apr 2012

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet si se scurg. Intre timp se taie vanata cuburi si se toaca usturoiul marunt. Intr-o tigaie se pune la  calit usturoiul in uleiul de masline, se adauga cuburile de vanata, se calesc 3-4 minute si se scot pe o fargurie. In tigaie se...

Salata de leurda cu salata verde

In Salate la 24 Apr 2012

Se curata verdeata, se spala si se taie sau rupe. Se curata ceapa si ridichiile si se taie rondele. Rosiile se taie felii. Porumbul se scurge. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune ulei de masline, otet, sare, piper. Este foarte buna. Eu o mananc cu branza...

Afisate 751 - 780 din 990 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]