Venind timpul de consumat ultima varza murata m-am gandit sa fac ceva aparte, niste sarmale mai simplu de facut si mai rapid.
Varza se pune in apa rece la desarat 5-6 ore.
Se desfac foile, se taie cotoarele si se pun teanc. Se storc.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Costita se taie cubulete.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute.
Se adauga costita si se mai caleste 2-3 minute.
Se adauga putina apa, 3 linguri pasta tomate si se amesteca bine.
Se pune si carnea tocata, inca un pic de apa si se fierbe 5-10 minute amestecand mereu.
Se pune vegeta si piper si se pune la racit.
Intr-o cratita unsa cu untura si tapetata cu pesmet se pune un strat de foi de varza acra, un strat de carne, un strat de foi, unstrat de carne...pana se termina.
Deasupra trebuie sa fie un strat de varza acra.
Se amesteca 2 linguri pasta de tomate cu un pahar de apa si se toarna in cratita.
Se introduce in cuptorul incins pentru o ora, o ora jumatate.
Din cand in cand se roteste stanga, dreapta pentru a nu se prinde.
Cand scade zeama si se rumeneste este gata.
Se serveste cu smantana alaturi de mamaliga si ardei iute.
Pofta Buna!