Musaca cu foi de varza acra sau sarmale desfasurate

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 6 Iun 2012 | 8558 vizualizari

 

Venind timpul de consumat ultima varza murata m-am gandit sa fac ceva aparte, niste sarmale mai simplu de facut si mai rapid.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata mare (2 mai mici)
  • 700 g carne tocata amestec
  • 4 cepe
  • 100 g costita afumata
  • 5 linguri pasta tomate
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita untura
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu foi de varza acra sau sarmale desfasurate:

Varza se pune in apa rece la desarat 5-6 ore.

Se desfac foile, se taie cotoarele si se pun teanc. Se storc.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Costita se taie cubulete.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute.

Se adauga costita si se mai caleste 2-3 minute.

Se adauga putina apa, 3 linguri pasta tomate si se amesteca bine.

Se pune si carnea tocata, inca un pic de apa si se fierbe 5-10 minute amestecand mereu.

Se pune vegeta si piper si se pune la racit.

Intr-o cratita unsa cu untura si tapetata cu pesmet se pune un strat de foi de varza acra, un strat de carne, un strat de foi, unstrat de carne...pana se termina.

Deasupra trebuie sa fie un strat de varza acra.

Se amesteca 2 linguri pasta de tomate cu un pahar de apa si se toarna in cratita.

Se introduce in cuptorul incins pentru o ora, o ora jumatate.

Din cand in cand se roteste stanga, dreapta pentru a nu se prinde.

Cand scade zeama si se rumeneste este gata.

Se serveste cu smantana alaturi de mamaliga si ardei iute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu foi de varza acra sau sarmale desfasurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

MotanLaOale 1

06.06.2012, 22:09

Dia

cocolina 1

06.06.2012, 23:12

foarte buna credeam ca e tort asa bine arata

MotanLaOale 1

07.06.2012, 09:14

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papoutsakia (Vinete umplute cu carne)