La cererea fiului meu, satul de parjoale moldovenesti, am facut chiftele" ca la capitala" cum faceam inainta sa "cunosc" Moldova. Cu paine calda pe vatra au fost o bunatate.
Painea se imoaie in apa si se stoarce bine bine.
Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.
Mararul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua.
Se pune sare si piper dupa gust.
Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.
Cu mainile infainate se formeaza chiftele.
Chiftelele se prajesc in ulei incins pe ambele parti la foc potrivit.
Cand sunt rumenite se scot pe hartie absorbanta.
Chiftelele bune calde sau reci, simple cu mustar, sau cu garnitura si muraturi.
Noi am servit chiftele cu paine calda si mustar.
Pofta Buna!
1
puteti adauga in compozitia de chiftele si patrunjel verde, tocat