Liliana m-a pus la treaba. A trebuit sa improvizez ca eu nu am taiat purcel sa am sorici crud si am folosit sorici de la costita afumata, care o cumpar des! A iesit o nebunie!
Varza se pune in apa rece de cu seara.
Ca sa nu ma pacalesc, soriciul meu fiind tare, l-am pus la fiert in apa cu doua foi dafin cam 1 ora.
Varza se taie fideluta si se stoarce bine.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute.
Se adauga boiaua, piperul si cimbrul dupa gust.
Se pune varza, apa in care a fiert soriciul si se lasa la fiert 15-20 minute.
Se completeaza cu apa daca este cazul si se introduce in cuptorul incalzit pentru 1 ora amestecand din cand in cand.
Se pune si soriciul si costita taiata marunt, se amesteca si se introduce in cuptor pentru inca 1 ora (sau mai mult) pana scade apa.
Cand este aproape gata se pune mararul tocat marunt.
Cand a scazut apa si s-a rumenit se gusta de sare (de obicei nu trebuie) si este gata.
Servita ca atare este o mancare foarte buna.
Se serveste cu mamaliga si ardei iute daca va place.
Pofta Buna!