Ciocanelele se curata bine , se spala, si se usuca de apa.
Se presara cu vegeta, piper, boia pe toate partile.
Intr-o tava se pun 3 linguri de ulei.
Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune in tava.
Ciupercile se scurg bine si se pun peste ceapa.
Porumbul murat se scurge si se pune in tava.
Se presara condimentele cimbru, rosmarin, oregano, boia, piper, sare.
Se pun si ciocanelele in tava si se picura putin ulei pe ele.
Se toarna vinul si apa daca mai este nevoie si se introduce in cuptor pentru 35-40 minute.
Din cand in cand se intorc ciocanelele si se ung cu sos.
Cand carnea este facuta si s-a rumenit frumos este gata.
Se poate servi cu orice garnitura si salata sau muraturi.
Pofta Buna!
1
Porumbul murat este foarte bun, este un bun inlocuitor al caperelor.
2
Reteta de porumb murat este postata la mine pe pagina.