Moni_alex

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 30.04.2015

RETETE87
PRIETENI163
Retete / Dulciuri

Desert prajitura Snickers

In Prajituri la 11 Oct 2019

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga putin cate putin zeama de lamaie. Se adauga 250 g zahar putin cate putin, apoi 300 g nuca macinata si 5 linguri de faina amestecata cu un praf de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 25/35 cm....

Desert tort aniversar

In Torturi la 19 Aug 2018

Pentru foi albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet si rezulta o bezea tare. Se adauga in 2-3 reprize nuca si amidonul si se amesteca usor cu o lingura de lemn sau o spatula pana se incorporeaza bine. Compozitia se...

Cheesecake cu visine si ciocolata

In Prajituri la 15 Apr 2018

Incepem cu pregatirea blatului, macinam biscuitii. Topim untul, apoi il amestecam cu biscuitii. Intr-o tava cu dimensiunile 20/25 cm punem hartie de copt, rasturnam biscuitii si ii presam usor cu fundul unui pahar. Punem tava la rece. Pentru crema mixam branza cu praful de budinca de vanilie,...

Desert cozonac cu putina framantare cu nuca si cacao

In Dulciuri la 15 Apr 2018

Pentru inceput sfaramam drojdia si o amestecam cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar pana se dizolva. Cernem faina si o punem intr-un vas mare. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia dizolvata, amestecam cu putina faina si lasam sa se dospeasca 10-15 minute. Incalzim laptele pe...

Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

In Torturi la 14 Apr 2018

Pentru blat macinam biscuitii Oreo fara sa indepartam crema, ii punem intr-un bol si amestecam cu untul topit. Dupa ce am amestecat bine, punem compozitia intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm cu inel detasabil si presam delicat cu un pahar. Nu trebuie sa apasam prea tare deoarece blatul...

Desert prajitura Creme a la Creme

In Prajituri la 24 Mar 2018

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga treptat zaharul, lingura cu lingura si se bate in continuare cu mixerul sau telul ca la bezea. Galbenusurile se adauga unul cate unul si se amesteca usor pana se incorporeaza. Apoi se adauga praful de ciocolata...

Desert prajitura Verdens Beste

In Prajituri la 22 Mar 2018

Crema Am inceput cu prepararea crema deoarece trebuie lasata cateva ore la frigider pentru a se intari. Se pune laptele pe foc intr-o cratita impreuna cu pastaia de vanilie despicata. Ouale se separa si galbenusurile se mixeaza cu zaharul, sarea si la final se adauga amidonul. Cand...

Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti

In Dulciuri la 19 Mar 2018

Nucile se prajesc putin in cuptor, apoi se zdrobesc sau se taie grosier. Biscuitii 500 g se rup in bucati mici, iar 300 g se macina sau se zdrobesc marunt. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga cana de apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina taiata bucatele mici si...

Desert tort Deliciu

In Torturi la 18 Mar 2018

Pregatirea blatului: se separa ouale, se bat cu mixerul la viteza mare cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilinat pana se topeste zaharul si rezulta o crema densa. Se adauga faina, praful de copt, cacaua si grisul. Se mixeaza la viteza mica, apoi se adauga treptat laptele, uleiul si...

Desert tarta cu mere caramelizate si frisca

In Prajituri la 3 Mar 2018

Am inceput cu zaharul caramelizat. Intr-o cratita cu diametrul de 25 cm am pus zaharul la caramelizat la foc mic  pana s-a topit si a capatat o culoare maronie fara sa se arda. Dupa ce s-a topit zaharul am tapetat bine cu siropul format laturile si fundul cratitei. Am lasat la rece pana cand...

Desert rapid cu piscoturi, crema de iaurt si jeleu de fructe

In Dulciuri la 24 Feb 2018

Am pregatit intai jeleul de visine. Se pun pe foc 300 g de visine cu 150 ml zahar si 150 ml apa, restul de 50 ml apa se amesteca cu cele 3 linguri de amidon. Cand visinele fierb se adauga amidonul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga jeleul si se intareste putin. Se da la rece....

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 19 Sep 2016

Intr-o cratita cu peretii inalti am pus zaharul la caramelizat la foc mic . Se amesteca ocazional pentru a se topi uniform zaharul. Zaharul trebuie sa devina maroniu fara sa se arda. Dupa ce s-a topi zaharul, se trage cratita deoparte, se inclina si se invarteste astfel incat sa se tapeteze...

Prajitura cu mere si fulgi de migdale

In Dulciuri la 25 Aug 2016

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu zaharul vanilinat si scortisoara dupa gust. Intr-un vas se pune faina, zaharul, grisul, praful de copt, sarea si se amesteca foarte bine. Se impart merele in doua parti, amestecul cu faina in doua si untul in trei parti....

Placinta cu iaurt

In Dulciuri la 20 Iun 2016

Am pus iaurtul la scurs intr-un tifon timp de ora. Dezghetam foile de placinta cu aproximativ o ora inainte de a face placinta. Batem bine ouale cu 8 linguri de zahar.Adaugam iaurtul scurs de zer, grisul, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Punem intr-o tava hartie de copt, ungem cu unt...

Snickers cu alune

In Dulciuri la 17 Mai 2016

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si 200 g zahar, se adauga 200 g nuca macinata si 3 linguri de faina amestecata cu un praf de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 20/30 cm. Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ...

Pasca traditionala cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 3 Mai 2016

Intr-un lighean mare punem faina cernuta, facem in mijlocul fainii o gaura si adaugam drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, apa calduta, laptele caldut si un praf de sare. Amestecam bine ingredientele si incepem incet, incet sa framantam ingredientele...

Prajitura cu foi cu nuca si crema

In Dulciuri la 22 Apr 2016

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga cate o lingura de zahar apoi se incorporeaza pesmetul si nuca. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Foaia se pune in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 35-40 minute la foc...

Prajitura cu mere si crema

In Dulciuri la 9 Apr 2016

Merele se curata de coaja, se taie in 4 si se scot semintele. Intr-o cratita se pun la caramelizat 150 gr zahar, dupa ce se caramelizeaza zaharul se adauga 150 ml vin alb dulce. Apoi se pun si merele taiate in 4 si lasam la foc potrivit 5-7 minute pana se inmoaie putin merele. La final se...

Tarta de post

In Dulciuri la 5 Apr 2016

Se amesteca apa fierbinte si uleiul intr-un vas mai mare. Intr-o farfurie se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga faina peste apa cu ulei si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Trebuie sa iasa un aluat moale si nelipicios. Se lasa sa se odihneasca 30 minute. Dupa o...

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

In Dulciuri la 3 Apr 2016

Pentru blat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie. Se amesteca usor si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula sau o...

Mofturoasa

In Dulciuri la 27 Mar 2016

Pentru foi se freaca spuma untul sau margarina cu 6 linguri de zahar, se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, unul cate unul , praful de sare si se amesteca bine. Se adauga faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si se framanta bine pana iese un aluat elastic. Se imparte compozitia in 3...

Prajitura Rudy

In Dulciuri la 29 Feb 2016

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacao. Se adauga untul taiat bucatele, zaharul si galbenusul si se framanta un aluat care este elastic si nu se lipeste de mana. Se imparte aluatul in doua parti egale care se invelesc in folie alimentara si se dau la congelator 10 minute....

Prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata

In Prajituri la 16 Feb 2016

Pentru foi: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi se adauga 250 g  de zahar si se bat in continuare pana iese o bezea tare. Se adauga nuca macinata si apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua si se...

Tort cu piscoturi, fructe si frisca

In Dulciuri la 5 Ian 2016

Mai intai pregatim frisca. Batem bine smantana rece din frigider cu mixerul mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se intareste foarte bine. Apoi adaugam 3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust, amestecam cu mixerul la viteza mica si foarte putin pentru a nu taia frisca. Se da la...

Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata

In Prajituri la 4 Ian 2016

Pentru blat se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana rezulta o bezea tare. Se adauga galbenusurile unul cate unul pana se incorporeaza bine si uleiul putin cate putin. Apoi se adauga cacao si faina amestecata...

Cozonac pufos cu nuca si cacao

In Dulciuri la 1 Dec 2015

Pentru inceput am cernut faina de 3 ori. Am facut maiaua din drojdie cu o lingura de zahar si putin lapte cald si am lasat-o la crescut. Restul de lapte l-am pus la incalzit si dupa ce s-a incalzit putin am pus zaharul si am amestecat bine pana s-a topit. Galbenusurile le-am frecat bine...

Prajitura cu nuca prajita si crema de ciocolata

In Dulciuri la 30 Noi 2015

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma devine lucioasa. Adaugam nuca macinata putin cate putin si amestecam usor cu o spatula sau cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus si apoi...

Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata

In Dulciuri la 19 Noi 2015

Tiramisu reţetă originală Pentru inceput am facut cafeaua si am lasat-o sa se raceasca. Apoi am pregatit crema de oua cu mascarpone astfel: intr-un vas se amesteca galbenusurile cu 60 g zahar pudra si se freaca spuma pana se deschid la culoare. Separat punem laptele la incalzit pe foc,...

Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate

In Dulciuri la 15 Noi 2015

Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Se adauga zaharul si se bat bine albusurile pana acesta s-a dizolvat si spuma este tare si lucioasa.Untul se topeste pe foc foarte mic si se adauga ciocolata alba, se amesteca pana se topeste si apoi se lasa la racit....

Orez cu lapte

In Dulciuri la 12 Noi 2015

Intr-un ceaun se pune un pahar de apa si cand incepe sa fiarba se pune orezul spalat bine in 2-3 ape si se lasa sa fiarba la foc mic.Trebuie sa fiarba pana se umfla bine orezul si absoarbe toata apa. Apoi se toarna laptele si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau telul sa nu se faca...

Afisate 1 - 30 din 59 retete    

Postari recente

publicat la 11.10.2019

Desert prajitura Snickers

publicat la 19.08.2018

Desert tort aniversar

publicat la 15.04.2018

Cheesecake cu visine si ciocolata

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]