Mai intai se vor taia merele in cuburi micute si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se taie foietajul cu o forma inimioara. Se vor umple, apoi se ung cu oul batut bine si se presara susan. Se coc la o temperatura de 200 ºC, timp de 20 minute. Se pot servi si caldute cu inghetata de vanilie.
Se spala cartofii,se sareaza si se invelesc in folie de aluminiu unsa cu ulei de masline,apoi se coc 45 min.Cand sunt gata se taie un capac si se scoate mijlocul cu o lingurita,se dau cu piper si se adauga ouale si se mai coc 15 min.Cu miezul cartofilor se pregateste un piure.Se...
Se curata morcovii si se taie rondele.Se indeparteaza primele foi de la varza de Bruxelle si se desface conopida si brocoli in bucatele mai mici.Apoi se vor fierbe in apa cu sare.Dupa aceea se aseaza legumele intr-o tava si se toarna sosul bechamel deasupra si ultima oara se presara...
Intr-o cratita se caleste ceapa impreuna cu ardeiul.Spre sfarsit se adauga patrunjelul, sarea,piperul si se stinge cu vinul alb.
Intr-o alta cratita se fierbe fasolea peste care se adauga pestele si se fierbe timp de 10 min. fara a amesteca.La sfarsit se adauga preparatul anterior si se...
Se condimenteaza crevetii cu sare si piper si se dau deoparte. Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si foaia de dafin, apoi se adauga crevetii. Cand incep sa se inroseasca se adauga berea si se mai lasa pana scade si devine un sos cremos.
Se pune faina intr-un bol cu un paf de sare. Peste se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut si restul ingredientelor si se bate cu mana pana se obtine un aluat fin, moale si bine omogenizat.
Se incinge bine uleiul si cu ajutorul unei linguri formam gogosele rotunde si le prajim. Dupa...
Pt. umplutura am ras dovleacul pe care l-am calit in putin ulei( dupa ochi).Se lasa pana scade putin si la sfarsit am adaugat zaharul, scortisoara si cand se mai raceste zaharul vanilinat.
Apoi se intinde foietajul in tava, se adauga umplutura si se pune alta foaie deasupra.Se da la...
Se taie vinetele pe jumatate si se scoate miezul cu o lingura.Intr-o cratita se prajeste pieptul de pui taiat cubulete ,dupa care se scoate pe o farfurie si se da deoparte.Se caleste ceapa taiata solzisori cu foaia de dafin pana devine transparenta.Apoi se adauga ardeiul tocat,morcovul...
Se asezoneaza aripioarele cu zeama de lamaie,sarea si piperul si se lasa timp de 15 min.Apoi se trec prin faina,ouale batute si ultima oara prin pesmet,dupa care se pajesc in mult ulei incins pana se rumenesc.
Se fierbe pieptul de curcan impreuna cu legumele la foc potrivit.Cand sunt fierte se aduga un firicel de ulei de masline(este mai sanatos adaugat la sfarsit),apoi si paseaza cu blenderul.Daca copilul are pana intr-un an nu se adauga sare.
Se fierbe caracatita intr-o oala cu sare, piper, 1 foaie de dafin si o ceapa. Apoi se taie bucatele si se lasa la racit.
Se fierb cartofii si se taie cubulete. Se toaca ceapa si patrunjelul. Se fierb ouale si se taie feliute. Apoi se amesteca totul intr-un bol cu uleiul de masline, otetul,...
Se taie pepenii pe jumatate, se scot semintele si se lasa sa se scurga cu fata in jos. Se amesteca amidonul cu 4 linguri de zahar intr-o craticioara, se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi laptele si se amesteca pana se dizolva complet. Se pune si coaja de lamaie si se pune pe foc...
Se taie puiul in bucatele si se asezoneaza cu sare,piper,zeama de lamaie si vin si se da deoparte.Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei,se adauga orezul se amesteca si se pune dublu de apa,un praf de sare.Se fierbe 12 min.
Se bat ouale si se face o omleta si se taie fasii.
Se...
Se pune pestele la desarat cu o zi inainte(aici se gaseste sarat sau congelat). Se fierbe pestele, se lasa la racit si de dezoseaza. Se caleste ceapa taiata solzisori impreuna cu usturoiul si foaia de dafin in uleiul incins. Apoi se adauga pestele si se mai lasa 5 min., dupa care cartofii,...
Se fierbe prima oara orezul in apa su sarea, lamaia si betisorul de scortisoara. Apoi se adauga laple fierbinte se lasa sa mai fiarba si se aduga zaharul dupa gust.La sfarsit se adauga galbenusurile amestecand continuu. Cand se mai raceste se pune si zaharul vanilinat.
Se caleste puiul si se da deoparte. In grasimea unde am calit puiul se caleste ceapa si usturoiul pana devin tranparente. Apoi se adauga carnatul si baconul taiate bucatele si se lasa 5 minute .Dupa care punem legumele si puiul si le acoperim cu apa fiarta si le lasam sa fiarba 20 minute,...
Se condimenteaza piptul de curcan cu sare,piper,usturoi praf si zeama de lamaie si se pune pe gratarul incins 3 minute pe o parte si 3 pe cealalalta.
Se pregateste cuscusul conform instructiunilor de pe ambalaj si se da deoparte.Se face o omleta si se taie feliute.
Se caleste ceapa tocata...
La clatite se omogenizeaza oul cu laptele si cu faina si se adauga sarea si piperul.Se fac clatitele si se lasa deoparte.
La umplutura se calesc ceapa cu usturoiul in uleiul incins impreuna cu foaia de dafin.Apoi se adauga baconul si carnatul tocat si se mai lasa 3 min.Se pune si pieptul de...
Intr-un wok se incinge uleiul de masline,apoi se pune ceapa taiata in rondele si usturoiul si se calesc cateva minute.Intre timp se taie mocovul in fasii subtiri si se pune peste ceapa,apoi ciupercile feliute.Dupa ce algele au stat in apa 2 minute,se scurg si se calesc cu celalalte...
Se oparesc foile de varza in apa cu sare cca.20 minute,apoi se lasa la scurs.
Pentru umplutura se caleste ceapa tocata marunt in ulei. Apoi se aduga ardeiul tocat, morcovul ras si stafidele. Ultima oara se adauga si orezul si se mai lasa 2 minute. Se lasa compozitia sa se raceasca si se aduga...
1. Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina .
2. Intr-un recipient se pun ouale,iaurtul,faina,zaharul,uleiul si praful de copt,apoi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia foarte bine..
3. Compozitia obtinuta se toarna in forma tapetata si se da la...
Se asezoneaza pestele cu zeama de lamaie,sare,piper,boia si se lasa 30 minute.Intr-o tava se face un pat cu rondele de ceapa, usturoi si foi de dafin peste care se aseaza pestele.Apoi se adauga vinul alb si se da la cuptor cca.40 minute.
Se serveste cu cartofi natur si salata verde.
Se pune in blender surimi,1/2 ceapa,1/2 castravete murat,3 fire patrunjel si se amesteca pana devin pasta.Se pune compozitia intr-un bol si se amesteca cu 4 linguri de maioneza,sarea si piperul.La fel se procedeaza si cu tonul.Apoi le-am servit cu paine toast si somon afumat...
Se amesteca intr-un bol carnea cu oul, patrunjelul tocat, putin pesmet, cimbru. boia dulce, sare si piper. Pe o masa se presara un strat de pesmet peste care vom intinde compozitia ce carne. Apoi vom aseza prima oara sunca presata, feliile de carnati si ultima oara cascavalul. Se ruleza cat mai...
Se curata ciupercile si se aseaza intr-o tava.Separat se prepara o compozitie din:bacon,patrunjel,usturoi si piciorusele ciupercilor tocate marunt,impreuna cu cascavalul ras, sarea si piperul.Cu compozitia obtinuta se vor umpe ciupercile cu ajutorul unei lingurite.La sfarsit se va...
Se taie capace la rosii,dupa care se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite.Amesteca intr-un castron crevetii,ouale.patrunjelul,maioneza,sarea si piperul,apoi umpleti rosiile.Se decoreaza cu masline fara samburi.
Se asezoneaza pestele cu lamaie, sare, piper, cimbru si usturoiul tocat marunt, pe ambele parti si se aseaza in tava unsa cu ulei de masline. Se pune un pic de ulei de masline si deasupra si ultima data se adauga cubul de peste. Eu incalzesc un pic un pahar de apa si dizolv cubul. Se da la...
Placintele inimioare
Mai intai se vor taia merele in cuburi micute si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se taie foietajul cu o forma inimioara. Se vor umple, apoi se ung cu oul batut bine si se presara susan. Se coc la o temperatura de 200 ºC, timp de 20 minute. Se pot servi si caldute cu inghetata de vanilie.
Cartofi copti cu ou
Se spala cartofii,se sareaza si se invelesc in folie de aluminiu unsa cu ulei de masline,apoi se coc 45 min.Cand sunt gata se taie un capac si se scoate mijlocul cu o lingurita,se dau cu piper si se adauga ouale si se mai coc 15 min.Cu miezul cartofilor se pregateste un piure.Se...
Legume la cuptor sos bechamel si parmezam
Se curata morcovii si se taie rondele.Se indeparteaza primele foi de la varza de Bruxelle si se desface conopida si brocoli in bucatele mai mici.Apoi se vor fierbe in apa cu sare.Dupa aceea se aseaza legumele intr-o tava si se toarna sosul bechamel deasupra si ultima oara se presara...
File de pangasius cu fasole
Intr-o cratita se caleste ceapa impreuna cu ardeiul.Spre sfarsit se adauga patrunjelul, sarea,piperul si se stinge cu vinul alb. Intr-o alta cratita se fierbe fasolea peste care se adauga pestele si se fierbe timp de 10 min. fara a amesteca.La sfarsit se adauga preparatul anterior si se...
Creveti in bere neagra
Se condimenteaza crevetii cu sare si piper si se dau deoparte. Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si foaia de dafin, apoi se adauga crevetii. Cand incep sa se inroseasca se adauga berea si se mai lasa pana scade si devine un sos cremos.
Gogosi pufoase cu lingura
Se pune faina intr-un bol cu un paf de sare. Peste se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut si restul ingredientelor si se bate cu mana pana se obtine un aluat fin, moale si bine omogenizat. Se incinge bine uleiul si cu ajutorul unei linguri formam gogosele rotunde si le prajim. Dupa...
Salata de conopida
Se fierbe conopida in apa cu sare si dupa aceea se trece prin apa rece.Se paseaza cu o furculita si se amesteca cu usturoiul pisat,sarea si maioneza.
Placinta de dovleac
Pt. umplutura am ras dovleacul pe care l-am calit in putin ulei( dupa ochi).Se lasa pana scade putin si la sfarsit am adaugat zaharul, scortisoara si cand se mai raceste zaharul vanilinat. Apoi se intinde foietajul in tava, se adauga umplutura si se pune alta foaie deasupra.Se da la...
Corabioare de vinete
Se taie vinetele pe jumatate si se scoate miezul cu o lingura.Intr-o cratita se prajeste pieptul de pui taiat cubulete ,dupa care se scoate pe o farfurie si se da deoparte.Se caleste ceapa taiata solzisori cu foaia de dafin pana devine transparenta.Apoi se adauga ardeiul tocat,morcovul...
Aripioare de pui crocante
Se asezoneaza aripioarele cu zeama de lamaie,sarea si piperul si se lasa timp de 15 min.Apoi se trec prin faina,ouale batute si ultima oara prin pesmet,dupa care se pajesc in mult ulei incins pana se rumenesc.
Supa crema de legume si piept de curcan
Se fierbe pieptul de curcan impreuna cu legumele la foc potrivit.Cand sunt fierte se aduga un firicel de ulei de masline(este mai sanatos adaugat la sfarsit),apoi si paseaza cu blenderul.Daca copilul are pana intr-un an nu se adauga sare.
Salata de cartofi cu caracatita
Se fierbe caracatita intr-o oala cu sare, piper, 1 foaie de dafin si o ceapa. Apoi se taie bucatele si se lasa la racit. Se fierb cartofii si se taie cubulete. Se toaca ceapa si patrunjelul. Se fierb ouale si se taie feliute. Apoi se amesteca totul intr-un bol cu uleiul de masline, otetul,...
Pepene cu crema de lapte
Se taie pepenii pe jumatate, se scot semintele si se lasa sa se scurga cu fata in jos. Se amesteca amidonul cu 4 linguri de zahar intr-o craticioara, se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi laptele si se amesteca pana se dizolva complet. Se pune si coaja de lamaie si se pune pe foc...
Pui oriental
Se taie puiul in bucatele si se asezoneaza cu sare,piper,zeama de lamaie si vin si se da deoparte.Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei,se adauga orezul se amesteca si se pune dublu de apa,un praf de sare.Se fierbe 12 min. Se bat ouale si se face o omleta si se taie fasii. Se...
Cod bacalhau á brás
Se pune pestele la desarat cu o zi inainte(aici se gaseste sarat sau congelat). Se fierbe pestele, se lasa la racit si de dezoseaza. Se caleste ceapa taiata solzisori impreuna cu usturoiul si foaia de dafin in uleiul incins. Apoi se adauga pestele si se mai lasa 5 min., dupa care cartofii,...
Orez cu lapte
Se fierbe prima oara orezul in apa su sarea, lamaia si betisorul de scortisoara. Apoi se adauga laple fierbinte se lasa sa mai fiarba si se aduga zaharul dupa gust.La sfarsit se adauga galbenusurile amestecand continuu. Cand se mai raceste se pune si zaharul vanilinat.
Mancare de pui cu legume,carnati si bacon
Se caleste puiul si se da deoparte. In grasimea unde am calit puiul se caleste ceapa si usturoiul pana devin tranparente. Apoi se adauga carnatul si baconul taiate bucatele si se lasa 5 minute .Dupa care punem legumele si puiul si le acoperim cu apa fiarta si le lasam sa fiarba 20 minute,...
Piept de curcan la gratar cu cuscus
Se condimenteaza piptul de curcan cu sare,piper,usturoi praf si zeama de lamaie si se pune pe gratarul incins 3 minute pe o parte si 3 pe cealalalta. Se pregateste cuscusul conform instructiunilor de pe ambalaj si se da deoparte.Se face o omleta si se taie feliute. Se caleste ceapa tocata...
Clatite cu piept de pui si sos bechamel
La clatite se omogenizeaza oul cu laptele si cu faina si se adauga sarea si piperul.Se fac clatitele si se lasa deoparte. La umplutura se calesc ceapa cu usturoiul in uleiul incins impreuna cu foaia de dafin.Apoi se adauga baconul si carnatul tocat si se mai lasa 3 min.Se pune si pieptul de...
Paste chinezesti cu ciuperci si alge
Intr-un wok se incinge uleiul de masline,apoi se pune ceapa taiata in rondele si usturoiul si se calesc cateva minute.Intre timp se taie mocovul in fasii subtiri si se pune peste ceapa,apoi ciupercile feliute.Dupa ce algele au stat in apa 2 minute,se scurg si se calesc cu celalalte...
Sarmale de post
Se oparesc foile de varza in apa cu sare cca.20 minute,apoi se lasa la scurs. Pentru umplutura se caleste ceapa tocata marunt in ulei. Apoi se aduga ardeiul tocat, morcovul ras si stafidele. Ultima oara se adauga si orezul si se mai lasa 2 minute. Se lasa compozitia sa se raceasca si se aduga...
Chec de iaurt
1. Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina . 2. Intr-un recipient se pun ouale,iaurtul,faina,zaharul,uleiul si praful de copt,apoi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia foarte bine.. 3. Compozitia obtinuta se toarna in forma tapetata si se da la...
Rosii cu mozzarella
Se taie rosiile rondele si se aseaza mozzarella deasupra.Se asezoneaza cu oregano,ulei de masline,sare si piper.
Dorada la cuptor
Se asezoneaza pestele cu zeama de lamaie,sare,piper,boia si se lasa 30 minute.Intr-o tava se face un pat cu rondele de ceapa, usturoi si foi de dafin peste care se aseaza pestele.Apoi se adauga vinul alb si se da la cuptor cca.40 minute. Se serveste cu cartofi natur si salata verde.
Paté de surimi si paté de ton
Se pune in blender surimi,1/2 ceapa,1/2 castravete murat,3 fire patrunjel si se amesteca pana devin pasta.Se pune compozitia intr-un bol si se amesteca cu 4 linguri de maioneza,sarea si piperul.La fel se procedeaza si cu tonul.Apoi le-am servit cu paine toast si somon afumat...
Rulou de carne
Se amesteca intr-un bol carnea cu oul, patrunjelul tocat, putin pesmet, cimbru. boia dulce, sare si piper. Pe o masa se presara un strat de pesmet peste care vom intinde compozitia ce carne. Apoi vom aseza prima oara sunca presata, feliile de carnati si ultima oara cascavalul. Se ruleza cat mai...
Ciuperci umplute
Se curata ciupercile si se aseaza intr-o tava.Separat se prepara o compozitie din:bacon,patrunjel,usturoi si piciorusele ciupercilor tocate marunt,impreuna cu cascavalul ras, sarea si piperul.Cu compozitia obtinuta se vor umpe ciupercile cu ajutorul unei lingurite.La sfarsit se va...
Rosii umplute cu creveti
Se taie capace la rosii,dupa care se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite.Amesteca intr-un castron crevetii,ouale.patrunjelul,maioneza,sarea si piperul,apoi umpleti rosiile.Se decoreaza cu masline fara samburi.
Somon la cuptor
Se asezoneaza pestele cu lamaie, sare, piper, cimbru si usturoiul tocat marunt, pe ambele parti si se aseaza in tava unsa cu ulei de masline. Se pune un pic de ulei de masline si deasupra si ultima data se adauga cubul de peste. Eu incalzesc un pic un pahar de apa si dizolv cubul. Se da la...