Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş

de diaconta in Vita, 24 Iun 2012 | 6725 vizualizari

 

Când am văzut reţeta aceasta,am poftit la ea instantaneu,Dar acum cum era să-mi potolesc pofta,că am căutat în tot oraşul rasol de vita cu os.Pe când făceam scenarii să folosesc altă carne,dezamagită fiindcă nu era acelaşi lucru,iacă am găsit şi rasoalele,la un preţ foarte ridicat,dar a meritat din plin.
Putem să mulţumim că putem să avem aşa ceva pe masă.Putem să mulţumim şi din multe alte motive şi să ne gândim de doua ori când ne lamentăm de prea multe griji.

 

INGREDIENTE

  • Pentru osso bucco:
  • 4 felii rasol de vita cu os
  • 3 morcovi
  • 2 buc ceapa uscata
  • 2 buc ceapa verde
  • 2 rosii mari
  • Ardei gras verde
  • Patrunjel radacina
  • Radacina telina
  • 200 ml vin alb
  • Supa dintr-un cub Knorr
  • Ulei
  • Faina
  • Sare,piper
  • Boia de ardei dulce
  • O foaie de dafin
  • Marar si patrunjel verde pentru servit
  • Pentru cuş – cuş:
  • Paste cuş –cuş
  • Ulei
  • Un morcov
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş:

Feliile de carne se sterg cu un prosop curat,se condimenteaza,se dau prin faina si se prajesc in ulei la foc iute pe ambele parti.Astfel sucul va ramane in interior pe parcursul fierberii.

Zarzavaturile se taie si se calesc in uleiul in care am prajit carnea.

Eu am transferat totul intr-o oala de lut si am fiert la foc domol.

Cand s-au inmuiat punem putina boia de ardei,carnea,vinul si supa din cubul de Knorr sau orice supa aveti.

Mai condimentam si lasam sa fiarba la foc foarte mic.De aceea durata prepararii va ajunge cam la doua ore jumătate.

Daca fierbeti intr-un vas normal,nu unul de lut,durata va fi probabil mai mica.

Fierbem pana cand carnea se desprinde de pe os.

Am facut alaturi o garnitura de cuş cuş .

Pentru aceasta prajim putin pastele cu ulei,apoi punem apa si putina sare.

Lasam sa fiarba.

Oprim focul si le mai lasam putin in apa sa se „umfle”.

Le strecura,,le lasam sub un jet de apa rece.

Intr-o cratita prajim morcovul fideluta in putin ulei.Adaugam cuş-cuşul si amestecam cu o furculita ca boabele sa nu se lipeasca.

Eu zic ca merge excelent cu o salata de varza ori muraturi si un vin bun alaturi.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Dana_Retetegg 1

14.11.2012, 22:54

Lia_ 1

30.01.2014, 15:03

da, pare reteta ca a Laurei Laurentiu dupa care am facut in vara si nu m-a incantat pt ca a iesit f dulce; cred ca am pus legume mult prea prea mari

mihaelar63 1

21.01.2017, 21:43

Uite ca am gasit ceva bun si eu . mai bine mai tarziu decat niciodata Un rasfat italian pe cinste

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Osso bucco milanez