Sarmale de post

de Mirela_Tilvescu in Mancaruri de post, 2 Aug 2012 | 5238 vizualizari

 

Desi nu obisnuiesc sa tin post,astazi am facut sarmalute de post .

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 1 pahar de orez
  • 1 jumatate ardei rosu
  • 1 morcov ras
  • 2 cepe mari
  • 1/2 cana de stafide
  • 1 ou
  • 2 linguri bulion
  • boia dulce
  • cimbru
  • sare si piper
  • 2 foi de dafin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Se oparesc foile de varza in apa cu sare cca.20 minute,apoi se lasa la scurs.

Pentru umplutura se caleste ceapa tocata marunt in ulei. Apoi se aduga ardeiul tocat, morcovul ras si stafidele. Ultima oara se adauga si orezul si se mai lasa 2 minute. Se lasa compozitia sa se raceasca si se aduga oul, bulionul si condimentele. Se invelesc sarmalutele si se aseaza intr-o oala de lut pe un pat de varza tocata. Se aseaza in straturi, iar intre ele se pun foile de dafin.

Se dau la cuptor cca. 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]