Sarmale de post

de Mirela_Tilvescu in Mancaruri de post, 2 Aug 2012 | 4781 vizualizari

 

Desi nu obisnuiesc sa tin post,astazi am facut sarmalute de post .

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 1 pahar de orez
  • 1 jumatate ardei rosu
  • 1 morcov ras
  • 2 cepe mari
  • 1/2 cana de stafide
  • 1 ou
  • 2 linguri bulion
  • boia dulce
  • cimbru
  • sare si piper
  • 2 foi de dafin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Se oparesc foile de varza in apa cu sare cca.20 minute,apoi se lasa la scurs.

Pentru umplutura se caleste ceapa tocata marunt in ulei. Apoi se aduga ardeiul tocat, morcovul ras si stafidele. Ultima oara se adauga si orezul si se mai lasa 2 minute. Se lasa compozitia sa se raceasca si se aduga oul, bulionul si condimentele. Se invelesc sarmalutele si se aseaza intr-o oala de lut pe un pat de varza tocata. Se aseaza in straturi, iar intre ele se pun foile de dafin.

Se dau la cuptor cca. 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

pe 28.03 la 10:56

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

pe 28.03 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez (de post)