publicat la 15.05.2015
publicat la 15.05.2015
publicat la 15.05.2015
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Micul dejun arab-2.“Fool”- Pasta de bob de gradina ( Fava bean)-de post
Boabele uscate se curata de impuritati si se spala bine cu apa. Se lasa la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata. Se pun la fiert in apa pana boabele s-au inmuiat( cca 1ora si jumatate-2 ore). Se strecoara boabele, pastrand putin din apa in care au fiert. Usturoiul se...
Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)
Cu o seara inaintea prepararii se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu. A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de...
Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe
Macaroanele se fierb in apa cu ulei si sare 20 de minute. Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste in uleiul de masline cca 10 minute. Intr-un bol se pune iaurtul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi. Se amesteca...
Ciorbita de salata verde
Usturoiul se taie marunt si se caleste in uleiul de masline pana ia o culoare aurie. Iaurtul se mixeaza cu 1 cana de apa si faina si se adauga la usturoi. Se potriveste de sare, se adauga marar tocat si leustean. Cand supa fierbe , se adauga salata verde taiata mai marunt.Se...
Ciorbita de zarzavat cu smantana
Legumele se curata si se spala. Doi morcovi se rad pe razatoarea mare si doi se taie bucati mici sau rondele. Doi dovlecei se rad pe razatoarea mare si doi se taie patratele. Cartoful se taie patratele mici. Conopida se desface in buchetele medii. Miezul rosiilor se...
Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in bucati mici. Ardeii si ceapa verde se taie marunt. Burgulul se opareste si se lasa la inmuiat 5 minute, apoi se spala bine si se scurge de apa. Intr-o cratita antiaderenta se incalzeste uleiul si se calesc ceapa verde si ardeii 5 minute. Se...
Lasagna cu carne de vita macinata si legume
Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii se taie in bucati mici. Rosiile se oparesc si se decojesc. Se pune intr-o cratita neaderenta uleiul de masline si se adauga ceapa, usturoiul, ardeii si dovleceii si se calesc cca 5 minute; se...
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere
Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit. Merele se curate de coaja si samburi I se taie in rondele de cca 1 cm. Se pune la fiert 1 l de apa cu 2 linguri de zahar si sucul de la o lamaie; cand a inceput sa fiarba se adauga...
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”
Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate. Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt. Vanata se curata de coaja si se taie in bucatele de cca 2 cm.Se procedeaza la fel cu dovleceii si cartofii. Morcovii se...
Tarta cu branza dulce si capsuni
Se macina alunele fin. Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate. Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat laptele. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa o ora la frigider....
Flori din foietaj cu ananas
Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit. Rondelele de ananas se pun intr-o strecuratoare pentru a se scurge sucul din compot. Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare...
"Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe
Lintea se curata, se spala si se pune la fiert cu 1 litru de apa, in care s-a pus 1/2 lingurita de sare. Cand a inceput sa fiarba se acopera, se reduce focul si se lasa 20 de minute. Orezul se alege si se opareste cu apa fierbinte ; se lasa astfel 5 minute apoi se...
Platou cu branzeturi
Crema de branza se bate si se imparte in 2 boluri. Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii, usturoiul zdrobit si boiaua de ardei si se amesteca bine. In al doilea bol se adauga ceapa rasa pe razatoarea mica, frunzele de arpagic taiate marunt, frunzele de oregano taiate...
Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe
Dovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie. Se taie in rondele foarte subtiri si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc dovleceii pe ambele parti, pana iau o culoare aurie. Se scot sa se scurga bine...
Broccoli gratinat
Bame cu pui la cuptor
Se spala bamele si se usuca; se aseaza intr-un bol si se presara cu ½ lingurita de sare si otet. Se lasa la marinat 1-2 ore. Se spala puiul si se usuca; se taie in bucati de marimea dorita si se freaca cu boia si condimentul mixt pe ambele parti. Rosiile cojite se taie...
Tort cu nuci
Blatul 1 Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de copt stins cu lamaie si nuca macinata. Se tapeteaza o tava de sticla termorezistenta (cu dimensiunile de 20/30 cm) cu hartie de copt , se toarna compozitia si se coace la 160 de grade 30 de...
"Ouzi" -orez in stil arab
Se pune mazarea la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce a fiert se scurge de apa si se aseaza pe un platou. Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul de porumb si se prajesc intai semintele de pin, apoi semintele de migdale.Ii dau o aroma speciala uleiului. In...
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar
Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca. Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de branza. Sau: Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã...
Pizza vegetariana à la Veneţia
Blatul Se amesteca faina cernuta cu drojdia instantanee 1 minut, apoi se adauga se celelalte ingrediente; se prepara o coca. Se lasa sa creasca cel putin o ora. Se framanta din nou si se imparte in doua. Se intind 2 foi care se aseaza in 2 tavi de aluminiu cu diametrul de 32 cm unse cu...
Tiramisu reţetă la pahar
Tiramisu reţetă la pahar Crema de branza Se bat albusurile tari cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu branza crema, apoi se adauga siropul de arţar. Se adauga la branza albusurile si se amesteca usor de jos in sus. Se da la frigider pana se pregatesc fructele si...
Rulada de carne tocata
Se taie ceapa marunt si se caleste in uleiul de masline pana ia o culoare aurie. Se fierb 3 oua tari. Intr-un bol se amesteca bine carnea cu miezul de paine, condimentele,sarea,patrunjelul tocat marunt, ceapa si un ou crud si un galbenus. Se tapeteaza cu hartie de copt o...
Nuci
Se fac bilute din aluat, se apasa in forme si se coc la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 15 minute. Se lasa sa se raceasca. Cele 4 galbenusuri cu oul intreg se bat bine. Se face un sirop cu apa si zaharul; se adauga vanilie si cacao si se fierbe putin la foc mic sa se...
Paine Indiana "Poori"
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si margarina; se adauga treptat apa si se framanta bine. Se acopera aluatul cu un servet de bucatarie umed si se lasa sa stea 15 minute. Se imparte aluatul in 10 parti egale si se fac mici sfere de aluat ;se acopera din nou cu...
Pui indian Tandoori
Usturoiul ,ceapa,ghimbirul, mustarul si condimentele se maruntesc in mixer, apoi se adaga la iaurt si se amesteca bine. Se taie puiul in sferturi si se pune in iaurtul condimentat. Se lasa in frigider 12 ore pentru a se patrunde bine de arome. Intr-o tava de cuptor mai adanca se...
Biban umplut la cuptor-specific arab
Pestele se curata de solzi si de organele interne. Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru peste la exterior si in interior. Se stropeste cu suc de lamaie si se lasa sa se patrunda de arome 3-4 ore, intorcandu-l de pe o parte pe alta din timp in timp. In blender se mixeaza...
Cocktail de fructe “ à la Amman”
Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in bucati mai mici. Morcovii ,bananele si kiwi se curate de coaja si se taie rondele. Capsunile se curata de codite si se taie in jumatati. Se pun in bleder cu semintele de rodie. Se storc portocalele, grapefruitul...
Masline negre conservate in saramura si ulei de masline
Maslinele negre se spala, se scurg si apoi se cresteaza cu un cutit fiecare maslina in 2-3 locuri. Se pun intr-un lighean mare si se lasa in apa 4-5 zile, schimband apa de 2 ori pe zi. Se scurge apa si se pune 1 kg de sare grunjoasa peste masline, amestecand usor sa se repartizeze sarea...
Placinta cu mere ca la mama
Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare sau cu ajutorul mixerului. Se freaca faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.Se pastreaza albusul de la un ou. Se imparte coca in doua foi. Se aseaza intr-o tava de...
"Vol-au-vent" cu salata ruseasca si oua umplute
Pateurile “ Vol –au-vent” se scot din congelator si se lasa sa se dezghete. Se aseaza intr-o tava de cuptor la cca 1 cm distanta unele de altele si se ung cu ou batut cu putina apa. Se pun la cuptorul incalzit in prealabil la 205 grade cca 18 minute, sau pana au luat o culoare...